|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|
Hagaz!ne
internet oktober 2000
26.10.00
Het heeft 20 minuten geduurd om met twee ervaren internetters het volgende mailtje via Teletekst van Residentie.net Het is flink werken aan de mail via Teletekst!te verzenden:'test wow dit is jofel mailen ... NOT! enwaarzitdeentertoets?' En dit terwijl de een de druktoetsen hanteerde en de ander de cijfer/lettercombinatie opnoemde. Echt een geweldig nieuw medium dat iedereen eens voor de gein zou moeten uitproberen ...

23.10.00
Tijdens radiouitzending van Tros Radio Online van zondag 22 oktober heeft Harry van der Kallen namens Residentie.net toegezegd dat de desbetreffende plein-eigenaren nog een tweede E-mail krijgen met tekst en uitleg. Of het dreigement van het weghalen van sites daarmee ook wordt ingetrokken is nog niet duidelijk. We blijven gespitst!

21.10.00
Als je 3 maanden niets aan je site op Residentie.net hebt gedaan, kun je een waarschuwing krijgen van de eigenaar van Residentie.net KPN. Als je niet van plan bent om daarna er iets op te doen, word je er door de 'Koninklijke' KPN vanaf gegooid. Kijk dat bedoelde de digitale Haagse gemeenschap nu toen zij wethouder Stolte waarschuwde dat KPN nooit eigenaar van de content mag zijn. Zondag 22 oktober om 21:00 uur in Radio Online TROS Radio 1.
 

21.10.00
Wie Windows ME zegt, denkt meteen aan Microsoft en Bill Gates die een nieuwe versie van het besturingsprogramma Windows 2000 maar wijselijk heeft omgedoopt in Windows Millennium Edition. Maar wie denkt dat de gelijkluidende domeinnaam windowsme.com vanzelfsprekend aan de software gigant toebehoort, heeft het mis. Er blijkt een inventieve glazenwasser te zijn die een automatische ramenwasser heeft ontwikkeld die zijn machine de naam Windows ME heeft gegeven, waarbij ME staat voor Mechanically Engineered.

20.10.00
Nu is die hele internetdienst van het Residentie.net via de TV een farce. Steeds meer gezinnen hebben een telefooncentrale in huis en als je dus enthousiast aan de slag gaat met het druktoetstelefoontoestel zit je al gauw met een andere etage te bellen. Wie het lukt om via de TV zich aan te melden bij Residentie.net krijgt een jaar lang gratis hagaz!ne. Reacties

20.10.00
De Posthoorn is altijd bijzonder snel en informatief in haar berichtgeving. Maar als het op internet aankomt kun je merken dat ze hier nog niet veel mee van doen hebben. Zoals het bericht over het E-mailen via Teletekst van Info-Thuis. Hierin kon je merken dat ze het zelf niet uitgeprobeerd had. Anders had ze niet geschreven: 'Bijvoorbeeld een 1 is een a, een 2 is een b ...' maar: 'Bijvoorbeeld de 2 staat voor a, b of c, de 3 staat voor d, e, of f ...' etc.

20.10.00
E-mail moet net als een brief onder het briefgeheim vallen. Dat vindt minister Roger van Boxtel nadat de commissie Franken hem hierover adviseerde. De grondwet moet hiervoor worden aangepast maar dat is noodzakelijk vindt hij. Dit standpunt komt hopelijk niet te laat nu de 'good old' BVD zich net alle privileges had veroorloofd om letterlijk alle E-mail op ongerechtigdheden te filteren ...

19.10.00
Van onze correspondent. Groningen. In opvangcentra moet een makkelijk toegankelijke ruimte met een PC met internetaansluiting komen te staan. Om de zwervers te leren internetten zal er personeel aanwezig zijn. Voor het project heeft de gemeente Groningen aan minister Van Boxtel van Grote Stedenbeleid een subsidie van 250 duizend gulden gevraagd. Hadden we in Den Haag al niet zo'n plek met de intrigerende naam Rhizoom? Is dat niet die plek die nu dichtgemetseld is ?

18.10.00
CD-shop Plato in de Haagse Vlamingstraat heeft voor haar klanten een exra service beschikbaar: de toegang tot internet. Wanneer je een kassabon van vandaag toont, kun je ongelimiteerd en gratis internetten. Anderen kunnen voor 5 gulden per half uur toegang tot het internet krijgen. Plato is nog een van de weinige onafhankelijke CD-winkels in Den Haag sinds Free Record Shop de Virgin-vestigingen heeft opgekocht.

17.10.00
Aanstaande woensdagavond organiseert de RVU een spannend initiatief waarin de grenzen van de internetdemocratie worden verkend. TV, ook al is het de RVU, gekoppeld aan interactiviteit, publiek debat en als burgers je stem laten horen en tellen? Is dit waar de TV-democratie de internetdemocratie raakt? Stel je dit eens voor samen met een krant. Of in een lokale zetting met de plaatselijke omroep. Je kunt bij de uitzending aanwezig zijn (Raadszaal Rotterdam) Zaal open van 19:15 uur, deuren gaan dicht om 20:00 uur. Aanmelden bij Men at Work TV produkties Marielle Bleekrode

15.10.00
De Internet Society ISOC.nl introduceert een jaarlijkse prijs voor de beste maatschappelijke internetondernemer: de
ISOC-award. Zij wil projecten voor het voetlicht halen op het gebied van de civil society, maatschappelijk engagement of empowerment van mensen. Het project mag commercieel zijn, als het er maar toe heeft geleid dat meer mensen in aanraking zijn gekomen met dit medium. Iedereen kan iemand voordragen op dit emailadres. Vermeldt daarin de kandidaat en de motivatie om hem/haar te nomineren. 

14.10.00
Residentie.net heeft haar E-mail dienst via Teletekst actief gemaakt. Zoals tijdens de presentatie van Residentie.net al werd beloofd dat mensen zonder een PC ook via Teletekst zouden kunnen internetten, is daar nu ook het populaire E-mailen aan toegevoegd. Als je een druktoetstelefoon hebt - het handigst is een draadloze - kun je op de Teletekstpagina van het Infothuis-kanaal deze nieuwe dienst vanaf maandag 16 oktober uitproberen. We zijn benieuwd!

14.10.00
Kabelaar UPC bakt ze steeds bruiner nu ze met settop-boxen op de markt komt die in eerste instantie door Microsoft geleverd zouden worden, maar tijdelijk door Philips. Inmiddels is 36% van Nederland al afhankelijk van UPC en de klachten stapelen zich op. In plaats dat ze eerst de de klachten nu eens ter harte neemt en aan een tevreden achterban werkt voordat ze weer met iets nieuws komt .. Onbegrijpelijk dat de overheid dit toestaat!.

12.10.00
Channel 5 in Engeland heeft de web economy nog niet zo goed door. Ze biedt erotische web pagina's na een bepaalde tijd op haar site aan om op die manier de kinderzieltjes te sparen. Wat ze echter nog niet beseffen is dat op andere tijden kinderen uit andere tijdzoneswel toegang tot de pagina's kunnen hebben.

10.10.00
Verre hoogtes en spannende tochten zijn tegenwoordig ook goed op internet te beleven. Zo is een Sloveen erin geslaagd van de top van de Mount Everest af te skieën. Davo Karnicar had er ruim vijf uur voor nodig om van 8.850 meter naar een hoogte van 5.340 meter af te dalen. Onderweg bleek hij ook een bevroren lijk tegen te komen. Allemaal te zien op internet.

|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine