|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|
Hagaz!n
opvallend internet nieuws november 2001
30.11.01
Zo gek is het allemaal niet dat er hele volkstammen tegen de alleenheerschappij van Microsoft zijn. Goed, ze bouwen leuke software (vaak grotendeels gepikt) waar veel handige dagelijkse zaken op te regelen zijn. Maar hun wellust naar macht en alleenheerschappij gaat velen te ver. Goed draaiende functionaliteiten op het net worden door het grote geld om zeep geholpen, zoals pas nog het immer gratis en perfect draaiende Listbot. De Gemeente Den Haag heeft dat allemaal niet door en weigert te luisteren naar haar inwoners die er wèl verstand van hebben, getuige de ontwikkelingen op open.denhaag.nu. Nee, dan Frankrijk! Een nieuwe wet zou het gebruik van Windows-software bij Franse online overheidsdiensten verbieden. Slechts open source-software, zoals Linux of Free BSD, zijn straks nog toegestaan. Lees er alles over in De Telegraaf.

29.11.01
In het RAI Congrescentrum sprak Vint Cerf de Godfather van het internet over de Next Net, of wel waar gaat het naartoe met internet. ISOC NLVint Cerf (links) in gesprek met programmaleider Pagano over de toekomst ...(Internet Society Nederland) nodigde Cerf uit als voorschot op haar vijfjarig bestaan in 2002 en als voorschot op de toekomst met het congres The Next Net. Bij deze gelegenheid werden ook de ISOC Awards 2001 uitgereikt voor initiatieven op het internet in de thema's Maatschappij, Overheid en Kunst. Winnaars werden: in de categorie Maatschappij, Netdokter; Overheid, Drempelsweg; Kunst en internet, Koert van Mensvoort.  Een beeldverslag >>>

27.11.01
Zoals Hagaz!ne je al eerder berichtte, zijn dedigitale debatten van de gemeente Den Haag op het Residentie.net begonnen waarin de gemeente niet alleen zichzelf promoot, maar ook het Residentie.net. Want dit dik betaalde project waarmee elke Hagenaar GRATIS toegang zou krijgen tot het internet heeft tenslotte een vooraanstaande prijs van de Europese Commissie gewonnen die binnenkort in Brussel kan worden opgehaald. Maar wie schetst onze verbazing dat al deze discussies helemaal niet op het Residentie.net staan maar op de server van de Utrechtse (!) bouwer Podium. Zal de gemeente Den Haag nu zelf ook inzien dat Residentie.net niks is geworden en het niet op de eigen site aandurven ? Open de betreffende pagina's maar in een nieuw scherm en Residentie.net zal je weer verbazen! Of ga gewoon naar deze pagina. Chapeau!

23.11.01
Verrassend is de nieuwe site van de Stationsbuurt. Geheel en al opgezet door de Gemeente Den Haag en overgedragen aan de bewoners die er voortvarend mee aan de slag gaan. 

19.11.01
Op Residentie.net zijn binnenkort debatten te volgen met de onderwerpen De Noordwestelijke Hoofdroute, jongerenparticipatie en geweld op straat. Je moet je er via E-mail voor aanmelden. De eerste discussie is het jongerendebat dat begint op 20 november met een chatsessie tussen wethouder Klijnsma, gemeenteraadsleden en een groep middelbare scholieren. De vraag is dan meteen: als de inhoud al bekend is en de deelnemers ook, wat valt er dan nog aan te melden? Hagaz!ne houd je op de hoogte.

18.11.01
De serie Stadskind in de Haagsche Courant blijkt zeer succesvol te zijn. Wim Willems schrijft er zijn vroegste herinneringen op over zijn opgroeien in Den Haag. De artikelenreeks is zo populair dat inmiddels wekelijks een hele pagina wordt gevuld met reacties van lezers. Ook jij kunt reageren want Willems nodigt je uit herinneringen uit de jaren vijftig en zestig te zenden. Alle artikelen zijn te vinden op de site van de Haagsche Courant

18.11.01
Het blijkt dat de komende vijf jaar ongeveer negentigduizend ondernemers met hun bedrijf willen stoppen. Wanneer je je bedrijf wilt verkopen kun je tegenwoordig ook eens internet uitproberen op ondernemersbeurs.nl. De kamers van koophandel zijn samen met de Rabobank een site gestart waarop aanbieders en vragers in eerste instantie anoniem hun zoektocht kunnen starten. 

12.11.01
Overal in de stad is deze opvallend gele poster te bewonderen waarop wordt gevraagd: 'Waar kan elke Hagenaar in debat gaan met de In debat gaan met de gemeente volgens deze affice ...gemeente?' Nog opvallender is het antwoord: Residentie.net. Want iedereen weet dat op Residentie.net nauwelijks Hagenaars te vinden zijn en dat er al helemaal geen gemeenteraadsleden op te vinden zijn en dat die ook niet te bewegen zijn een site te starten, een enkele daar gelaten. Beter had er kunnen staan www.denhaag.org of wel de Digitale Hofstad want daar zijn die Hagenaars wèl te vinden! Alweer geld van jou en mij over de balk gesmeten voor deze non-reclamecampagne van de gemeente. 

08.11.01
Woensdag 14 november kun je van 13.00 tot 17.00 uur op scholenwerk.nl meediscussiëren over het beroepsonderwijs in de On Line Versnellingskamer Scholenwerk. Met behulp van concrete vragen en op basis van duidelijke stellingen kun je met een versnellingskamer binnen korte tijd intensief een discussie voeren, nu dus via het internet. Wethouder Onderwijs van de Gemeente Den Haag, Pierre Heijnen, discussieert mee namens de dienst OCW, over de toekomst van het beroepsonderwijs. Speciale gasten zijn Marleen Barth (Tweede Kamerlid), Martien Kuitenbrouwer (Minister van Onderwijs van het Kabinet On Line) en tal van mensen uit en rond het beroepsonderwijs.

|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine