|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|
Hagaz!ne
30.09.01
S TATENKWARTIER- De Antonie Heinsiusstraat in Den Haag moet raar hebben opgekeken toen plotseling middenin de Een auto kan er nog net omheen ...straat het wegdek inzakte . We maken het natuurlijk wel vaker in Den Haag mee, dat door het slechte onderhoud van de riolen spontaan wegdekken inzakken, maar als je het zelf gebeurt, kijk je er toch vreemd van op. Voorlopig staat er een afrasteringsbord voor, zoals je ook wel in Oost-Europese landen ziet. Wel doeltreffend maar toch niet passend in een wijk als het Statenkwartier ... Klik op het plaatje voor een beeld van de andere kant .

29.09.01
V OGELWIJK-  Bewonerscommissie Houtrust is het niet eens met het aantal functies dat ze op de nieuwbouwlocatie Houtrust kwijt kunnen. Elke denkbare variatie maakt daardoor een te volle indruk die de bewoners beslist niet willen. De enige variant die de bewonerscommissie wel wensen is die van architect Jan Brouwer die door de commissie zelf is ingeschakeld . De ontwerpen kunnen vanaf 8 oktober a.s. worden bekeken in de stadsdeelkantoren Scheveningen en Segbroek en in het Informatiecentrum in het IJspaleis aan het Spui.

29.09.01
B INCKHORST- Fietsers op de Neherkade kunnen gerust zijn op hun veiligheid. De eerder in Hagaz!ne aangekondigde onveilige situatie wordt door de gemeente op een verrassende manier opgelost: de fietsers mogen er niet meer fietsen en worden in de toekomst geweerd!?!. Zij moeten binnenkort gebruik maken van de Laakweg. Het vermoeden bestaat dat het niet persé om de veiligheid van de fietser gaat maar om de doorstroming van het verkeer!

23.09.01Een handjevol minnaars van de vrede op het Spuiplein in Den Haag
C ENTRUM -De wens naar wereldwijde vrede is sinds de aanslagen in de VS groot. Overal ter wereld ontstaan plannen om die wens op een opvallende manier kenbaar te maken. Zo ook in Den Haag waar aanvankelijk Park Clingendael als locatie werd gekozen voor de lichtpiramide ten teken van de vrede. In verband met de weersomstandigheden verschoof de locatie naar het Spuiplein. Onder de lichtpiramide kon men plaatsnemen om de stilte, als antwoord op het geweld in de wereld.

22.09.01
C ENTRUM - Het  definitieve plan voor de bouw van acht torens tussen het Centraal Station en het Spui in Den Haag, het Wijnhavenkwartier, loopt een halfjaar vertraging op. Het ontwerp van de Amerikaanse architect R. Meier zou eind 2001 klaar zijn, dat wordt nu op zijn vroegst de zomer van 2002 . Dat heeft een woordvoerster van wethouder Hilhorst (Stedelijke
Onwikkeling) gezegd. Rijksbouwmeester J. Coenen en projectontwikkelaar MAB gaan met de gemeentelijke stedebouwkundige M. Schmitt de plannen nog eens onder de loep nemen. Volgens de gemeente is het uitstel nodig om meer steun voor de plannen te verwerven. Kwamen de gemeentelijke verkiezingen (6 maart 2002) er niet aan? 

13.09.01
R EGENTESSEVALKENBOSKWARTIER -De  plannen van Woonbedrijf Staedion om 42 woningen rond het De Constant Rebecqueplein te slopen, gaan niet door. Alle fracties van de gemeenteraad hebben het sloopvoorstel 12 september in de commissievergadering ROSV unaniem afgewezen. De bewoners, in samenspraak met de Bewonerscommissie Dibbetsstraat e.o. (BC) hebben voldoende argumenten aangereikt om zowel het raadsvoorstel van wethouder Hilhorst als het vermeende onafhankelijke onderzoek van adviesbureau Plompen te weerleggen. De aanwezigen zijn bovendien uitgebreid geïnformeerd over het intimiderende gedrag, de onvolledige informatievoorziening en klinkklare leugens van eigenaar/verhuurder Woonbedrijf Staedion.

11.09.01
C ENTRUM -  Zonder ook maar een strobreed in de weg gelegd te zijn fietste Hag az! ne onlangs Tramtanicbinnen om poolshoogte te nemen Nu nog zonder druk maar straks 11.000 kg per m2!van de nieuwe technieken die er ondergronds worden toegepast. Zo ontwaarde we twee gigantische waterdichte deuren met de bekende zware ribben als je ook in een duikboot tegenkomt. We vermoeden dat het hier de ruimte betrof waar de Tramtanic-werkers hun compressie en decompressie moeten meemaken om het werken onder druk mogelijk te maken. Toch wel een eng idee om met je fiets door zo'n ruimte te kunnen fietsen waar straks 11.000 kg druk per m2 zal staan. Maar gelukkig worden er 3000 blokken beton neergelegd van elk 2.400 kg om de boel op z'n plaats te houden. Klik op het plaatje voor een natter beeld ...

07.09.01
D UINOORD - Winkeldiefstallen vragen steeds meer aandacht. Zelfs zoveel aandacht dat het Platform Detailhandel vandaag een manifest De satelliet montagewagen op de Laan van Meerdervoortbrug ...heeft opgesteld dat werd aangeboden aan Justitie om de samenwerking tussen de winkeliers en de Politie te verbeteren. Vandaag toonde het Nos-Journaal het item dat werd samengesteld in een montagewagen op de Laan van Meerdervoort . Het item werd onder meer opgenomen in Drogisterij Kessler op de hoek van de Laan van Meerdervoort en de Reinkenstraat en amper twee uur later via de Eutelsat satelliet  in het 8-uur-journaal uitgezonden. Hag az! ne was erbij ... Klik op het plaatje voor een kijkje in de auto ...

05.09.01Straks boven de zee met surfboard eronder ...
Z UIDERSTRAND- Met enorme sprongen bungelt deze sportieve Hagenaar aan zijn enorme vlieger. Windkracht 6 is het hier al en deze zal later aanwakkeren tot kracht 8. Dan zal hij niet meer op deze plek de mogelijkheden van zijn kite uitproberen. Wel gevaarlijk lijkt het zo met dat prikkeldraad ter bescherming van de duinen in de buurt. Maar vrienden van hem (hier niet op de foto) houden het geheel goed in de gaten. Later zal hij zijn vlieger gaan gebruiken om te 'kite surfen' op zee.
 
 

|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

Bijblijven?

start Hagazine