|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|
Hagaz!ne
december 2000
30.12.00
Burgemeester Deetman van Den Haag is zeker even vergeten dat hij zelf vroeger ook meedeed met de echt Haagse kersbomenjagvreugdevuren alom tijdens oudjaar ...Hij is van plan een strakke regie te voeren bij de viering van oud en nieuw. Kunnen wij ons herinneren ooit geregisseerd te zijn tijdens onze uitbundige vieringen van de jaarwisseling? De 'gedoogvuren' zullen ongetwijfeld mooi zijn, maar er gaat niets boven een gigantisch bij elkaar gesprokkeld vreugdevuur. Hagaz!ne zal fraaie plaatjes maken van een gloedvolle jaarwisseling.

16.12.00
De wekelijkse nieuwsbrief het Haags Poppodium besteedt onder meer aandacht aan de nieuwe site van Kane, een weekprogramma waar bands optreden (elke dag wel wat) nieuwe internet sites van bands in het algemeen en dit allemaal aan elkaar geschreven op de bekende sappige wijze van Gerard van den IJssel.

16.12.00
Een nieuwe naam voor het Haags Gemeentemuseum daar doen we toch niet aan mee he? Het is bijna heiligschennis. Alsof je met het aanstellen van een nieuwe directeur meteen maar even de kleuren ook kan aanpassen en waarom ook maar meteen niet even de vijvers gedempt en er parkeerterreinen van gemaakt? Te gek voor woorden. Is er geen instituut dat deze waanzin kan verbieden?

15.12.00
Dat dolfijnen en walvissen soms spontaan aan land willen en dat meestal met de dood moeten bekopen stelt de wetenschap voor een raadsel. Sam Lightman uit de VS denkt de oorzaak gevonden te hebben. De Amerikaanse Marine blijkt op hun vloot duikboten en marineschepen geluidsgeneratoren te gebruiken die tot 1 miljoen keer sterker zijn dan van walvissen. Zij beschadigen volgens hem de zintuigen van walvissen en dolfijnen zo erg dat ze soms met bloedende oogbollen en ontstoken gehoororganen aanspoelen. De Marine weigert vooralsnog de zaak in onderzoek te nemen.

24.12.00
Het zoveelste onzalige plan van de gemeente Den Haag: een school plannen vlakbij een open rioolwaterzuivering en langs een weg waar dagelijks meer dan 600 vrachtwagens (Norfolkline) langskomen. Je kunt het echt niet zelf verzinnen. Dat het dak van de Houtrusthallen niet meer solide was, is de reden om een compleet sportcomplex, annex ijsbaan weg te saneren. Dat de Hagenaar dit met lede ogen ziet gebeuren blijkt voor de raad geen probleem te zijn. 

23.12.00
In hun niet aflatende zucht naar geld heeft de Haagse Gemeenteraad de gevel van het Oude Stadhuis aan de Dagelijkse Reclame op de pui van het oude stadhuis ...Groenmarkt verkwanseld aan het biermerk Grolsch. Eerst hing er de bekende ronde lichtreclame aan de gevel maar daar kwamen reacties op vanuit het publiek. Dan maar een Gotische letter er tegenaan moet men gedacht hebben. Maar de naam 'De Catacomben' betreft toch echt het etablissement in de gewelven van het oude stadhuis.

16.12.00
Tweede kamerlid Adri Duivesteijn vindt de sloop van de Zwarte Madonna onzin. Dank je de koekoek. Het zou toch helemaal van de gekke zijn als hij zijn eigen daden niet zou verdedigen? Ook hij vindt dat het gebouw nog geschiedenis moet maken, voor zover dat het dit al niet heeft gedaan. En dat kan het pas als alle gebouwen er omheen af zijn. Hij vindt ook dat je het niet kunt maken tegenover de 300 eigenaren die slachtoffer zijn van een spelletje monopolie

12.12.00
Aanstaande vrijdag zal om 19.00 uur op het Binnenhof te Den Haag een bijzonder 'Kerst- en Nieuwjaarspresentje' aan de aanwezige regeringsvertegenwoordigers worden aangeboden: een stoet bezorgde burgers met foto's, beelden, etsen, schetsen, kledingstukken of dergelijke van slachtoffers die, gedupeerd of slachtoffer zijn geworden van agressie, inbraak/beroving, geweld, verkrachting of moord.  De bedoeling is de regering duidelijk te maken dat het zo niet langer kan en bij hen op deze wijze een veiliger, geweldloos, rechtvaardig 2001 proberen af te dwingen.

09.12.00
Iemand die zelf nu tien jaar naar tevredenheid in de Madonna  woont vertelt: 'Ook woon ik nu tien jaar in een bouwput ! wonen in een bouwputVrom, Terminal, Stadhuis, Koningstunnel, de Haagse tieten, Tramtunnel,om over de wegopbrekingen en de nachtelijk werkzaam-heden vooral van de HTM nog maar niet te spreken. Tien jaar lang betaal ik een redelijke huur (950 kaal) en heb me voorgehouden dat er eens een eind aan komt en dat ik als belastingbetalende burger ook een van mijn "verdiende" rust en stadse omgeving kan genieten. Gewoon 's avonds kunnen slapen en 's morgens zonder hindernissen lopen en te struikelen naar mijn werk gaan. Ik keek er echt naar uit! Lees verder in Forum van de Digitale Hofstad.

08.12.00
'Onwaarschijnlijk asociaal '. Zo noemt Carel Weber het besluit van het Gemeentebestuur de Zwarte Madonna te slopen. 1000 mensen komen op straat te staan terwijl het gebouw pas 15 jaar oud is en technisch in een prima conditie. Het is gewoon vuil. Het heeft constant in een bouwput gestaan en is in al die tijd nog niet een keer schoongemaakt. De eis was toen: laat het er een beetje Oostduits uitzien. De bewoners wonen er erg graag. Overigens de vereniging die eigenaar is, hoeft niet te verkopen want de leden zijn de bewoners zelf en je kunt je voorstellen dat die het er niet mee eens zijn. Wordt vervolgd!

05.12.00
Wat is dit voor slappe hap? Gaan ADO-supporters nu ook al bepalen welke films in Den Haag gedraaid worden? Waar gaat dit naartoe? Die film had desnoods onder ME-begeleiding gewoon vertoond moeten worden! En de gemeente maar haar best doen om het Haagse voetbal in ere te herstellen! Met zulk publiek zeker?

05.12.00
Waar zjn ze nu helemaal mee bezig op het IMC Rijswijk? Laten ze kinderen van 13 jaar onder begeleiding van de leraar naar de psychologische thriller 'The Cell' gaan! Een film die wel voor 16-jarigen is bedoeld! Vragen ze wel eerst een briefje van thuis mee te nemen waarin staat dat de ouders geen bezwaar hebben!?!? Je wordt als kind toch afgemaakt als je zo'n briefje niet meekrijgt? Een nieuwe methode om vroegtijdig psychisch gestoorden te kweken?

03.12.00
Onvoorstelbaar dat de Programmaraad in eerder onderzoek juist van Haagse luisteraars te horen heeft gekregen dat lokale en regionale partijen op de kabel moeten worden toegelaten. En nu kiest de Programmaraad voor Slam (landelijk) in plaats van Fresh102 (regionaal) en impliciet voor Happy!FM (landelijk) in plaats van Hofstad. Nog een
merkwaardig feit: Fresh wordt verweten dat er geen lokaal nieuws is uitgezonden. Maar Happy heeft dat ook nog nooit gedaan (ondanks toezeggingen) en nog steeds niet. Daarnaast staan alle faciliteiten voor Hofstad 24/7 via de radiokabel al enige tijd warm te draaien.

Help Hofstad nu een vuist te maken tegen de Haagse Programmaraad en teken het gastenboek!.
 


|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine