|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|
Hagaz!ne
de wijk in maart 2001
27.03.01
Regentesse Valkenboskwartier - Ook de wereld van de (wijsheids)meditatie en het hogere denken treedt cyberspace binnen. Het Boeddhistisch klooster BoeddhayãnaBezoekers kregen al een voorproefje ...Wihãra maakte afgelopen zondag deel uit van de 'Wereldreis door je eigen stad'. Het in de Haagse Stephensonstraat 13 gevestigde klooster organiseert maandelijks een introductieavond om kennis te maken met de Boeddhistische denkwijze en meditatie. De eerstvolgende avonden beginnen om 19:30 uur en zijn op 4 april en 2 mei. Bijdrage 15 gulden. 

24.03.01
Centrum - Wat je ver haalt is lekker, moet de gemeente Den Haag denken. Het IJspaleis van de Amerikaanse architect Richard Meier boekte Arend Hilhorst de nieuwe Peter Noordanus?volgens onze bestuurderen zoveel succes dat de verantwoordelijk wethouder Arend Hilhorst spontaan aan Meier heeft gevraagd een ontwerp te maken voor de fel omstreden plek waar de Zwarte Madonna staat en de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie. Opvallende gesprekspartners in dezen waren oud-wethouders Peter Noordanus en Adri Duivesteijn. Gelukkig dat laatst genoemde overtuigd is dat de Zwarte Madonna kan worden behouden.

21.03.01
Centrum -We waren hem bijna vergeten Tramtanic de ondergelopen tramtunnel in aanbouw in het Haagse centrum. Zo niet Tramtunnelwater te koop voor een tientje per blik ...Hagenaar Seger Koudijs die werkelijk het sublieme idee had Haags tunnelwater in te blikken en te verkopen. In Amsterdam had hij al grachtenwater verkocht dat liep als een trein. Hij verwacht ook goeie zaken te doen met het Haagse tramtunnelwater dat sinds vandaag voor een tientje gekocht kan worden. Gedetineerden in de Scheveningse gevangenis zijn opeens druk doende met het centrum van Den Haag want zij brengen maarliefst 10.000 blikjes in gereedheid. Dat het een 'collectors item' wordt, behoeft geen betoog! 

20.03.01
Regentesse/Valkenboskwartier - Wat leek het toch stil op de site van Regentesse/Valkenboskwartier. Wat blijkt? Hebben ze een compleet ander adres waar de informatie wel actueel wordt bijgehouden. Met leuke en informatieve rubrieken. Hagaz!ne zou hier niet zoveel aandacht aan besteed hebben als zij in hun laatste uitgave maar liest een kolom wijdde aan Hagaz!ne. En als je de papieren versie niet meer hebt kun je het artikel alsnog lezen. Konkreet kan altijd nog hulp gebruiken bij het vullen van de redactionele kolommen. Dus meteen naar Konkreet

20.03.01
Binckhorst - De nachtelijke skyline licht op door het fraai verlichteKPN-Telecomgebouw. Een vertrouwd herkenningspunt na eenEen paar uurtjes langer de verlichting aan en Den Haag oogt als een echte wereldstad ... bezoek buiten Den Haag en een nachtelijke thuiskomst. Echt een Amerikaanse uitstraling daar aan het begin van de Utrechtsebaan. Of toch niet? Na halftwaalf worden wij geacht in bed te liggen volgens de schakelklok van de buitenverlichting. De pasteltinten worden gedoofd en Den Haag gaat naar bed. Een gemiste kans voor al die nachtbrakers die rond die tijd pas uitgaan en een gemiste kans voor KPN-Telecom.

16.03.01
Scheveningen - Twee maal goud voor Jimmy Raats uit Scheveningen. Ballonnen sieren de voordeur en met gouden letters staat het Twee maal goud voor Jimmy Raats uit Duindorp ...nog eens op de voordeur gespoten 2 x goud. Vorige maand speelde hij in het Nederlands IJshockeyteam World U20 Championship Div III in Belgrado Yugoslavië en werd er met zijn team kampioen. Deze maand deed hij het nog eens dunnetjes over in het Nederlands IJshockeyteam World U18 Championship Div III nu in Sofia Bulgarije en won daar eveneens goud. Een vermelding in Hagaz!ne waard dachten wij. Van harte gefeliciteerd! Zie ook SEWUEEPH!

15.03.01
Schilderswijk - De aanvraag voor de oudste panden van de Schilderswijk om de status van beschermd monument te krijgen is door een vormfout (!) in de aanvraagprocedure niet gehonoreerd. De vier panden aan de Houtzagerssingel worden bewoond door het krakerscollectief 'De Miefabriek'. Gelukkig had het afkeuren van een sloopvergunning voor de panden door de Haagse Rechtbank meer succes waardoor de sloop van de panden voorlopig niet doorgaat.

12.03.01
Regentessekwartier - En alweer was het raak op de Haagse Laan van Meerdervoort. Maar liefst vijf automobielenGat nog beter dan verkeersdrempels! ...werden vandaag verrast door het Gat van Den Haag dat zo voor aanzienlijke schade zorgt. Zo reed er rond kwart over zes 's avonds een gloednieuwe Jaguar met zijn achterwielen in, vervolgens kwam een oud dametje met een Japanner vast te zitten. Die kon er nog door een paar jongens worden uitgeduwd. Daarna verruïneerde - ook weer een fonkelnieuwe - Alfa Romeo zijn gehele voortrein. Een oliespoor gaf aan dat de schade aanzienlijk zal zijn.

11.03.01
Archipelbuurt - De zomer lijkt al aangebroken wanneer we deze vroege vakantieganger zien liggen onder het Hubertusviaduct. Keurig Vakantieganger of zwerver?netjes zijn schoenen naast zich neergezet. Of is het iemand die spontaan na een ruzie het huis heeft verlaten met meenemen van z'n allerbelangrijkste spulletjes? Want wie heeft er nu een dekbed bij zich op vakantie? Vlak in de buurt van hem een perkje krokusjes dat hier al fraai in bloei staat. Hagaz!ne heeft hem maar niet gewekt ...

09.03.01
Regentessekwartier - Den Haag heeft er een gat bij en Haagser kan het bijna niet: op de Laan van Meerdervoort. Op wat ook wel De langste laan met het grootste gat ...chauvinistisch 'de langste laan van Europa' wordt genoemd is vandaag spontaan 'het grootste gat van Europa' gevallen. Een doorsnee automobiel past er op zijn gemak in. Waarschijnlijk heeft een stuk riolering het begeven. Net als een paar dagen geleden in de Weissenbruchstraat gebeurde door het aanleggen van de kabelgoten voor het supersnelle net. Het gat ter hoogte van restaurant 'Que Passa' meet de breedte van de totale rijweg en ondermijnt bovendien het tramspoor ter plekke. Reden dat Lijn 3 aan die kant van de weg een ommetje zal moeten maken. Maar zoals we van de HTM gewend zijn, zal het probleem voor de tram snel zijn opgelost ...
 
 

|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine