|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|
Hagaz!ne

Hagaz!ne april 2001

30.04.01
De HTM had een prima dienstregeling tijdens de Koninginnenach. Tramlijn 3 week op het kruispunt Laan van Meerdervoort Koninging Emmakade al van haar oorspronkelijke route af, richting Loosduinseweg. Het was leuk te ervaren dat automatisch de haltes Van Speykstraat, Elandstraat, Noordwal passeerden op volkomen andere locaties. De trams reden in de Grote Marktstraat stapvoets door de feestvierende menigte heen. Tot 5:30 uur aan toe vervoerden nachtbussen de late feestvierders naar elders.

27.04.01
De wedstrijd tussen het VROM-gebouw en de Hoftoren is een gelopen race. Nu lijken ze nog even hoog, maar straks torent de Hoftoren met z'n 110 meter hoog boven alles uit, eenzaam in zijn bestaan van enige wolkenkrabber in Den Haag. Dan zullen ruim 3.000 ambtenaren van het ministerie van OCW er een werkplek krijgen. De toren sluit min of meer de bouwkavel af van de Resident met de Grotiusplaats. Dan zal er voorlopig rust zijn in dit gebied. De Zwarte Madonna wordt opgepoetst tot 'zwarte diamant' of zo je wilt tot 'steen des aanstoots' voor de betrokken wethouders ... We kunnen bijna niet wachten.

24.04.01
Het afzweren van de fietsverlichting door korpschef Wiarda van de Politie Haaglanden is te vergelijken met het afdoen van de stropdas door Prins Claus. Op een bepaald moment in je leven wil je iets doen dat een grote indruk maakt op de samenleving. Later kom je daarop terug want ook prins Claus draagt ook weer een stropdas. Alleen is het verderfelijk dat Wiarda z'n opvatting uit in zijn functie van hoofd van het politiekorps. Deze kan ook weleens letterlijk verpletterend aflopen voor schoolgaande jeugd in de wintermaanden.

24.04.01
Binnenkort zijn we van het drugsprobleem af getuige de krasse maatregelen die ons politiekorps Haaglanden tegen de drugscriminelen gaat nemen. Want dat weten de criminelen nog niet, maar het gebruik van hard drugs op straat is vanaf eind volgende maand verboden. En ook het bezorgen van drugs en het rondrijden met auto's en scooters op zoek naar drugsgebruikers wordt dan strafbaar. Dus crimineel opgepast want als je deze maatregelen overtreedt, krijg je een bekeuring!

22.04.01
De onduidelijke berichtgeving over de protestactie 'Burgers steunen Boeren' van afgelopen zaterdag was er de oorzaak van dat de Dit varken had er beslist de balen van ...opkomst slechts enkele honderden sympathisanten telde. De LTO zelf was er de oorzaak van omdat zij aanvankelijk bang was dat het reizen van de boeren naar Den Haag weer tot verspreiding van het MKZ-virus kon leiden. De actie 'Burgers steunen Boeren' houdt echter in dat de burgers alleen in actie komen tegen de economische maatregel van de Europese Unie om het inenten van dieren te verbieden. Het enthousiasme van de deelnemers was er niet minder om, getuige de vele originele manieren om protest aan te tekenen. Een foto-impressie>>>

19.04.01
Madurodam maakt het kouder dan het nu al is. Chinese ijskunstenaars hebben in 18 graden Celsius onder nul de fraaiste kunstwerken in Niet koud genoeg?ijs uitgehakt. De Ice Art tentoonstelling vindt in 10 graden onder nul plaats. De duur van de tentoonstelling zal niet langer kunnen duren dan dat de warmte die de bezoekers afgeven en hun adem de kunstwerken zal doen smelten. Voorlopig snel een koud bezoekje waard! En voor de kou hoef je het niet te laten: je krijgt een extra bodywarmer mee om warm te blijven ...

17.04.01
Eindelijk kun je je gevoelens voor het preventief afmaken van gezonde dieren kenbaar maken en wel a.s. zaterdag 21 april in het Haagse Zuiderpark. Daar verzamelen alle mensen zich die het oneens zijn met de gigantische afslachting om ecomische redenen van gezonde dieren. Kom allemaal naar het Zuiderpark en laat de politiek zien dat wij vinden dat je zo niet met dieren omgaat!

13.04.01
And the winner is ... Wouter! Hagaz!ne schijnt een feilloze keuze te kunnen maken wie er wint, getuige onderstaande foto die gisteren werd genomen. Wouter, jongen, van harte gefeliciteerd! Dat betekent dus wel je supporters voortaan overal naartoe brengen in je Renault Clio!

12.04.01
Hands on the Car is nu pas echt goed gestart. Na zestig uur zijn er van de tien nog maar drie personen over die het hebben volgehouden hun hand And the winner is ... Wouter!!!  Gefeliciteerd!aan de te winnen Renault Clio te houden. Wouter - hier in het midden op de foto - wordt bijgestaan door enkele supporters. Zelfs zij zijn vaak niet in staat het vol te houden zodat Wouter hen weer moed moet inspreken. Jammer van Hilde die het al na 10 uur op moest geven doordat zij een blaadje sla wilde opvangen dat uit haar broodje Hamburger viel. Het loslaten van de auto was meteen het moment dat voor haar de wedstrijd over en uit was. Stadsradio 94 de initiatiefnemer van de doldwaze actie heeft er wel een 'luistercijferkanon' bij.

08.04.01
De ene keer treedt de ME bij calamiteiten te vroeg aan waardoor het zien van de volledig toegeruste manschappen al voldoende is om de vlam in de pan te laten slaan; de andere keer zouden de ME'ers niet klaar zijn voor een snelle actie zoals bij de jongste schermutselingen met de Koerden in het centrum van Den Haag. Het is ook nooit goed! Toch is het jongste optreden van de ME weldegelijk het enige juiste geweest. Immers het heeft niet aan hun uitmonstering gelegen dat de vlam in de pan sloeg: een kleine groep relschoppers wilde so wieso rotzooi trappen. Met bakstenen gooien is zo onbeschaafd en on-Nederlands, daar moeten we snel vanaf: aanpakken die gasten!

05.04.01
TV-West maar vooral het Openbaar Ministerie moeten niet zo moeilijk doen over het vrijgeven van de videobeelden die van de rellen vorige week zijn geschoten. Elk half uur had wie dan ook die dag een video kunnen laten meelopen. Het is zelfs denkbaar dat er Hagenaars zijn die de betreffende beelden nog op band hebben staan uit ergernis. Zo zijn de raddraaiers toch alsnog makkelijk te identificeren zonder dat het beeldmateriaal wordt afgestaan? Of denkt het OM er op deze wijze makkelijk af te komen?
 
 

|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine