|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|
Hagaz!n
De wijk in april 2001
30.04.01
STATENKWARTIER - De festiviteiten van Koninginnedag zijn nog maar net afgelopen of de redactie van Statenkwartier.net presenteert al een fotoreportage van de kindervrijmarkt op de Frederik Hendriklaan

'n mooi stukkie Den Haag ...

26.04.01
CENTRUM -We durven het bijna niet te zeggen: maar de tunnel lekt weer ... 

24.04.01
YPENBURG - De gevoelens en de situatie van bewoners in de Haagse wijk Ypenburg tellen gelukkig toch zwaarder dan die van het aldaar gevestigde TNO-laboratorium. Minister pronk sluit namelijk niet uit dat als op de lange termijn gekozen moet worden tussen de woonfunctie en de opslag van explosieven voor de woonfunctie wordt gekozen.

19.04.01
REGENTESSE VALKENBOSKWARTIER - Helaas, de enthousiast ingezette pootdrift van enkele buren heeft niet echt geleid tot een geduchteNauwelijks boven de grond of ze worden al geplukt ...concurrentie van het Lange Voorhout. De nu toch wel nieuwsgierig boven de grond uitstekende kopjes op de Haagse Laan van Meerdervoort geven toch wel een vrolijk voorjaarsbeeld. Wel ff opletten dat de bloemetjes niet geplukt worden door vertederde overburen. Hagaz!ne kon nog net erger voorkomen ...

18.04.01
CENTRUM - Onwaardig zijn de hoogwaardigheidsbekleders van weleer weggemoffeld op een achteraf plekje achter het Lange VoorhoutOnwaardige plek voor hoogwaardigheidsbekleders van weleer ... in Den Haag. Een pleintje kan je het nauwelijks noemen. Waar is de tijd gebleven dat de heren vanaf het enorme bordes van de Hoge Raad aan het Plein op het gepeupel neerkeken? Nu worden er gevoelloos auto's naast geparkeerd als een volkomen minachting van de geschiedenis. Ook hier slaat de vervlakking hard toe. 

17.04.01
ARCHIPELBUURT - De Belangenvereniging Laan Copes van Cattenburch heeft het sterke vermoeden dat de gemeente Den Haag heeft Zonder overleg wijzigt gemeente voorstel belangenvereniging ...gesjoemeld met het indienen van de variant van de wegindeling. De '1+1'-variant die nu voor ligt bij het onderzoeksbureau Witteveen+Bos wordt niet als die van de belangenvereniging herkend. Het bureau heeft nooit de variant van de belangenvereniging ontvangen maar wel een door de gemeente aangepaste variant. Commentaar van de gemeente: 'De aanpassing is gedaan om de vergelijking helder te maken' ...

12.04.01Japanse Tuin in mei en juni weer open ...
BENOORDENHOUT - Nog even en de Japanse tuin gaat weer open voor het publiek. Het in het Haagse Park Clingendael gevestigde landgoed wordt op dit moment weer opgemaakt voor de jaarlijkse periode van zes weken in de maanden mei/juni, dat zij dagelijks geopend is van 08:00-20:00 uur. 

10.04.01
BENOORDENHOUT - Ook Den Haag moet aan het MKZ geloven, het mond- en klauwzeerdrama. Het anders zo vredige Park Clingendaelwegafzettingen in Park Clingendael nodig?wordt ruw verstoord door de uiterst opvallende rood-witte markeringen van de Politie. Overal waar maar een dier in beeld komt is het rood-witte tape met enthousiasme ruim aangebracht door de Politie Haaglanden. Het nodigt eerder uit om te zien wat er aan de hand is dan dat het de mensen op een afstand houdt ... En dan te bedenken dat het vervoerverbod in onze regio al niet meer geldt!

06.04.01
DUTTENDEL - Onder aanvoering van meester Christiaan Naves trekt klas 2B van de Vrije School Den Haag om negen uur in PalmpasenoptochtPalmpasen optocht door Duttendel ...door de wijk. Palmpasenoptocht; waar is de tijd gebleven dat je zelf de gebakken broodhaantjes op een stok monteerde? De Vrije School Den Haag houdt de jaarlijkse tochten in ere. Bij de tocht door Duttendel werd niet vergeten om even bij het nabijgelegen bejaardentehuis aan de Abbenbroekweg enkele paasliedjes ten gehore te brengen.

03.04.01
ZUIDERSTRAND - Nog even en het strandseizoen is weer begonnen. Voor de strandganger die de spelregels nog niet kent, staat bij elkeEnorme krachten oefenen de kytes op je uit zoals hier bij Jerry Weisman strandopgang een bord met 'do's' en 'don'ts'. Wanneer je er beter naar kijkt, blijken er verboden op te staan waar je vraagtekens bij kunt zetten. Zo mag je het hele jaar niet vliegeren, strandzeilen etc. Niet vliegeren? En deNiet mogen vliegeren terwijl er wel een groot vliegerfeest wordt georganiseerd ... gemeente organiseert elk jaar een gigantisch vliegerfeest op het strand met internationale deelnemers? Toch maar even aanpassen heren en dame van de gemeente? Gelukkig trekken de vliegeraars zich er niets van aan. Zoals bijvoorbeeld Jerry Weisman.
03.04.01Kleintje tegen de groten ...
DUINOORD - Al vijf jaar zit hij er nu al: Pizza Salantina in de Haagse Obrechtstraat 198a. Eigenaar Berrin Palani uit Turkije zegt hierover: 'Het is bijna misdadig wat de grote pizzaleveranciers durven rekenen. Twee pizza's bestelde iemand die hier al jaren klant is omdat ik door omstandigheden dicht was. Hij moest zeventig gulden afrekenen. Hier kosten alle pizza's een tientje als je ze zelf afhaalt. En er gaan de beste grondstoffen in; het duurste meel, de duurste olijfolie. En ik ben alle dagen van de week open van 17 tot 22 uur.'
03.04.01Vuilmatroos door Haagse wateren ...
Regentesse Valkenboskwartier - Wie kent ze nog de vuilnisophaalboten die aan de Koningin Emmakade hun standplaats hadden in de zestiger jaren? Ze blijken er nog steeds te zijn maar dan in een moderne versie met vrolijke kleuren. Deze moderne 'vuilmatroos' werd gesignaleerd in de wateren van de Suezkade/Conradkade ter hoogte van de Laan van Meerdervoortbrug. Voorlopig is er voldoende op te halen in en rond de Haagse wateren.

|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine