|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|
Hagaz!ne
mei 2001
29.05.01
Het aantal koffieshops is gehalveerd volgens de gemeente. Maar over wat voor koffieshops hebben we het hier? We spreken over alcohol en drugs in koffieshops maar dat zijn toch geen koffieshops? Behoort een kofieshop die alleen koffie verkoopt hier ook toe? Bestaan dat soort oorspronkelijke locaties voor de verkoop van koffie nog wel? En hoe denken die over het 'koffieshopbeleid' van de gemeente? Kunnen we geen nieuwe term hanteren voor koffieshops die in drugs en alcohol dealen? Wat te denken van Drugsstore met een dubbele 's'? Dat is zo'n naam die er toch nooit inkomt voor een drogisterij.

29.05.01
Je ziet ze nog niet veel die kapotte waterpompen met Hagaz!ne opdruk om deze site te promoten. Een is er al vastgelegd op de gevoelige Hagaz!ne besteedt aandacht aan zaken die niet kloppen ...video. Wanneer je het ook leuk vindt Hagaz!ne te promoten en je weet een prima plek waar erg veel ogen op gericht zijn, laat het dan weten via Interniek en vergeet je adres niet te vermelden zodat wij de beletteringaan je toe kunnen zenden. De belettering is 30 cm. lang en 4 cm. hoog en ze zijn er in het oranje en in het zilver (met dank aan Meere Reclamemakers). Als je hem opgebracht hebt, laat dat ons dan ook weer weten zodat we deze ook hier weer kunnen laten zien.

19.05.01
Alle klokken van de Grote Kerk in Den Haag galmden dat het een lust was deze zaterdag. Prins Constantijn en zijn Laurentien kozen DenConstantijn nog voordat hij de Grote Kerk binnenstapt ...Haag als stad om te trouwen. Het werd een feestelijk gebeuren met net voldoende pracht en praal die je van een prinsenhuwelijk mag verwachten. Het was niet echt druk langs de route. Dat kwam Hagaz!ne goed uit. Langs de gehele route werden opnamen gemaakt die je kunt vinden in de special >>>

17.05.01
Onder uiteindelijk stralende weersomstandigheden trouwden Prins Constantijn met zijn Laurentien in een van de drie stadhuizen die Breedlachend maakt het prinselijk paar de plechtigheid door ...onze gemeente Den Haag rijk is: het Stadhuis aan de Javastraat. Burgemeester Deetman die het paar in de echt verbond, was dinsdag nog op bezoek geweest om te zien of de voor dat doel in onbruik geraakte, maar sfeervolle trouwgelegenheid wel in orde was. Ook het plaveisel in de omgeving waar het prinselijk paar zich zou kunnen begeven kreeg nog een laatste gladmaakbeurt. 'Voor de gewone burger geldt dat niet zo,'konden we uit de mond van de dienstdoende ambtenaar van de dienst Stadsontwikkeling optekenen ...

13.05.01
Zie je ze ook steeds vaker dierubberen drollen die tussen het wegdek en de tramrails van de HTM uit omhoog krullen? Goed, dat rubber ligt er de HTM-drol kom je steeds vaker tegen ...om het geluid te dempen, maar hoe vaak ben je er al over gestruikeld? Op de Laan van Meerdervoort zitten er ook voldoende en als die nu precies in het looppad liggen dan lig je er zelf al snel naast. Op de hoogte van de Archimedesstraat bijvoorbeeld waar een klein tegelpaadje de voetganger uitnodigt om over die HTM-drol te struikelen. En hoe vaak daar al iemand over is gestruikeld ...! En dan lig je wel op de drukke Laan van Meerdervoort! Benieuwd wanneer ze deze HTM-droleens weghalen ...

09.05.01
Ook die penetrante lucht in je neus gisteren en vandaag? Is het 't grondwater dat Tramtanic omhoog zwiept? Is het Pernis dat weerWitte schuimmassaas teisteren de kust en geven een 'gezond' luchtje ... eens onze kant opwaait? Niets van dit al. Het is puur natuur. Zitten de mensen op het platte land bijna permanent in de koeiestrontlucht, wij Hagenaars hebben het voorrecht bij het wisselen der seizoenen opgezadeld te worden met afstervend plankton uit zee. Grote schuimmassaas teisteren deze dagen de Scheveningse kust en het opdrogen (lees sterven) van al dat natuurlijke micro-organisme streelt ons reukorgaan. Ruikt het  niet een stuk lekkerder na deze uitleg?

06.05.01
Het ziet er naar uit dat het SIM-team van de Politie Haaglanden de vinger achter de vele straatovervallen krijgt nu zij tientallen straatrovers in de kraag heeft gevat. Het 'schuim van de straat' moet het nu eens duidelijk worden dat wij het niet tolereren in Den Haag dat oude mensen als oud vuil op straat worden geworpen om ze van hun geld te ontdoen. Of dat je niet eens meer je mobiele telefoon buiten zou kunnen gebruiken. 

05.05.01
Prima van de Haagse Courant om na Dodenherdenking eens aan Hagenaars te vragen waarom zij tijdens de twee minuten stilte gewoon door blijven gaan met herrie maken. Veelal is men zo druk met zichzelf bezig dat de twee minuten zonder dat men het door heeft al voorbij zijn. Helemaal ver gaat het als juist tijdens de dodenherdenking iemand wordt opgehaald met de auto en de betreffende bestuurder ongeduldig op de claxon slaat: Dodenherdenking 2001!

03.05.01
Goed gedaan gemeente Den Haag. Een prachtig winkelcentrumLangzaam sterft Haaglanden Megastores een langzame dood ... bijna naar de knoppen. Wel volhouden natuurlijk dat geweldige vestigingsbeleid van Megastores. Anders komt het misschien nog goed. Iedere bezoeker mist de variatie aan produktaanbod in de Megastores. Elke ondernemer weet dat een gevarieerde keuze aan winkels meer winkelpubliek aantrekt. Maar de gemeente is bang dat de Megastores klandizie wegtrekt uit de binnenstad en houdt voet bij stuk. Zo zie je dus een nog maar net gestart winkelcentrumlangzaam doodbloeden. Weer een prima opsteker voor het Haagse vestigingsklimaat.

01.05.01
Wie kent ze niet: Ernie en Bert, Koekiemonster, Pino, neef Jan en Elmo uit Sesamstraat. Tijdens de vrije dagen rond Koninginnedag en vijf meiNu voor het eerst live in Den Haag: Sesamstraat zijn ze in Den Haag waar deze Amerikaanse show in het Nederlands Congrescentrum voor het eerst live te zien is. Natuurlijk is de show geheel Nederlands gesproken en gezongen door de oorspronkelijke Nederlandse stemmen. Vrijdag 27 april tot en met zondag 6 mei 2001. Als Ik Later Groot Ben.

|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine