|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|
Hagaz!ne
de wijk in mei 2001
met Hagaz!ne de wijk in
29.05.01Echte kantoren voor Scheveningse Norfolkline ...
DUINDORP - De nieuwbouw van het hoofdkantoor van de Norfolkline in Scheveningen vordert gestaag. De bekende barakken waar nu de kantoren in gevestigd zijn zullen verdwijnen als de nieuwbouw klaar is. Dan gaat Scheveningen Duindorp een echt zakendistrict rijker worden. Wegen worden verbreed en ook de brug over het Verversingskanaal zal dan vernieuwd worden en diagonaal (schuin) over het water liggen. Hagaz!ne houd je op de hoogte.

28.05.01
ARCHIPELBUURT- Bruno Bruins lapt de wens van de burger aan zijn laars als hij probeert zijn zin door te drijven bij de herinrichting van Bruno bakt ze Bruins met de Laan Copes ...de Laan Copes van Cattenburch. Hier werd een door de bewoners ingediende variant door de Dienst Stadsontwikkeling van de Gemeente Den Haag rustig aangepast zonder de belangenvereniging hiervan in kennis te stellen. Wat heeft inspraak bij de gemeentelijke besluitvorming dan nog voor zin? En wat is het zonde van al die tijd en energie die erin is gestoken. Zie ook de Hagaz!neTop5

28.05.01
VAN STOLKPARK- De aanleg van het jongste parkeerterrein voor Madurodam nog geen tien jaar geleden kostte een behoorlijk aantal bomen. die in het nieuwe parkeerterrein via stroken werden gecompenseerd. Dit compensatiegroen komt nu al in gevaar bij de aanleg van alweer een uitbreiding van het parkeerterrein van Madurodam. Zal Madurodam ook nu weer dreigen uit Den Haag te vertrekken als zij haar zin niet krijgt? Waarom toch niet die monorail doorvoeren waar je in feite al in een attractie zit nog voordat je Madurodam binnenstapt?
24.05.01Fierljeppen in Haagse wijk Duttendel ...
DUTTENDEL- Als afsluiting van een week in het teken van water heeft klas 2B van de Vrije School Den Haag onder leiding van meester Christiaan Naves polsstokslootje geprongen (fierljeppen op z'n Fries). Op een groen plekje in Duttendel in de buurt van de manege van de politie was een springschans neergezet. Christiaan Naves gaf het goede voorbeeld en zijn leerlingen volgden. Niet alle kinderen hielden het droog. Maar gelukkig was de temperatuur zomers.

23.05.01
ZUIDERSTRAND-Je ziet het steeds vaker, mannen die het aandurven de golven te bevechten met een kleine kajak, ook welHet was echt weer voor brandingvaren.brandingvaren genoemd. Terwijl de catamarans nog steeds onaangeroerd liggen te wachten voor een stevige zeilpartij, duiken de echt stoere figuren of wel op de surfplank of trekken een kajak aan. Het is de kunst je rustig te houden als je omslaat en je uit de kajak te bewegen. Gewoon tot tien tellen en je adem inhouden, is het devies en alles komt goed.

16.05.01
DUINDORP - Het is toch altijd zo geweest dat als de vorst niet meer in de grond zit, de drinkwaterpompen weer aangesloten worden? Er zijn de waterpompen die niet werken nieuw beleid?afgelopen tijd trouwens al voldoende autowassers geweest die hun heilige koe gratis hebben staan wassen aan het einde van de Houtrustweg. Het was opvallend stil nu de pompen niet werken. Nieuw beleid om illegale autowassers te weren? Of gewoon een storing?Maar waar moeten de joggers nu drinken en de honden?

16.05.01
VOGELWIJK - Wat moeten ze een lol gehad hebben om die bloembak om te gooien voor de Houtrusthallen. Ze dachten natuurlijk laten we Leuk he bloembakken omgooien? Wat hebben we gelachen ...alvast beginnen met de afbraak. Echt stoer van die uitgaanders. Wat is het volgende? Abrietje afbreken? Je vraagt je af wat er in die hoofden omgaat als je zo'n toch wel zware bloembak om gaat gooien. Duidelijk is dat je zoiets niet nuchter uithaalt. Of toch ...?

15.05.01
STATENKWARTIER - De Statenkwartier site is weer ververst. Aandacht voor  de jaarvergadering van de Stichting Wijkoverleg Statenkwartier, donderdagavond 7 juni in het Nederlands Congrescentrum. Alle bewoners van de wijk zijn bij deze van harte uitgenodigd. Hier wordt het vervangen van loden leidingen behandeld in aanwezigheid van een deskundige van Eneco. Lees dan ook even de column om wat leuke vragen te kunnen stellen over de 'groene stroom'. Ook zal het Bomenfonds ter sprake komen dat nu aandacht schenkt aan de heersende iepziekte
 

08.05.01Waar blijven die stoere zeezeilers nu?
ZUIDERSTRAND - Waar blijven ze nu die stoere zeezeilers? Het hele jaar liggen de ranke catamarans te popelen op het zilte nat, maar hun baasjes vinden het waarschijnlijk fijner thuis achter de buis. Want gisteravond stond er een prima briesje voor een spannende zeiltocht maar er was - net als een groot deel van het jaar - geen boot op zee. Pure show al die bootjes? Of voelt iemand zich aangesproken?

07.05.01
CENTRUM - Een verloren race voor het VROM-gebouw naast de Hoftoren in aanbouw. De hoftoren gaat de eerste wolkenkrabber van Den Klik op het plaatje voor het eindresultaat ...Haag worden en is nog maar net met een aanloopje begonnen. Twaalf verdiepingen zijn nu zichtbaar van de totaal dertig verdiepingen die het gebouw gaat tellen. En ook hier weer zal het grootste deel van het gebouw door ambtenaren worden bevolkt en wel van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Die komen net als ze toen vertrokken weer allemaal terug uit Zoetermeer. Verhuizen? De overheid heeft het uitgevonden!

03.05.01
SCHEVENINGEN - Het Scheveningse Sand Sculpture Festival staat weer voor de deur. Dertien professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland strijden onder de noemer 'Mythologieën van deze wereld' tijdens dit elfde festival om de eer. Ter ere van het 25-jarig bestaan van de Vereniging van Strandexploitanten Scheveningen is een sculptuur van twintig bij acht meter het spectakelstuk van het festival dat van 6 mei tot en met 4 juni vanaf de Scheveningse boulevard te bewonderen is.

01.05.01
CENTRUM - Twee jaar brainstormen leidde tot de feestelijke presentatie van Binnenstad Buitengewoon in het Atrium van het IJspaleis in Den Haag. Verantwoordelijke wethouder Bruno Bruins spreekt over Haagse Kringen brengt het beleid zingend over het voetlicht ...een overeenkomst met de Kamer van Koophandel, de gemeente en het bedrijfsleven. 'De bezoeker van Den Haag wil vermaakt worden. Recreatief winkelen, uitgaan, disco, maar ook in een schone stad'. In de Korte Koediefstraat is men daarom gestart met het verwijderen van grafiti. Binnenstad Buitengewoon is uiteindelijk in boekvorm vastgelegd en aan de ondernemers van de binnenstad uitgereikt. Het plan loopt tot 2010.

|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine