|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|
Hagaz!n
opvallend internet nieuws juni 2001

28.06.01
Lang verwacht en toch gekregen, de nieuwe site van het Residentie.net. Spraken de enthousiaste deelnemers van het Haags Digitaal Platform niet met elkaar zo'n anderhalf jaar geleden over de verbeteringen die toen doorgevoerd zouden moeten worden; nu, inmiddels alweer een half jaar in de nieuwe eeuw is het zover. Residentie.net nieuwe stijl is on-line. Geheel geruisloos, zonder vuurwerk, heel voorzichtig, maar compleet nieuw van aanzien. Blader gerust door, maar pas op en houd er rekening mee dat Netscape er soms uit klapt. 

27.06.01
De Gemeente Den Haag pleegt zonder te blikken of te blozen geschiedvervalsing in haar strategisch partnership met Microsoft. Dat is op de site Open.DenHaag.nu goed te zien. Het persbericht dat werd uitgegeven bevatte in eerste instantie de zinsnede 'intentieverklaring waarmee de samenwerking wordt bekrachtigd'. Enkele dagen later werd het persbericht op de site aangepast tot 'intentie tot samenwerking'. Nog meer aanpassingenzijn naast elkaar op één scherm op de site goed te zien.

24.06.01
Het Haags Gemeentearchief is on-line, en hoe: echt inter-actief! Op de website presenteert zij naast allerlei praktische informatie een kleine 100.000 foto's van Den Haag vanaf 1854 tot heden. Je kunt de foto's niet alleen bekijken, je kunt er ook aanvullende beschrijvingen geven of met andere bezoekers over de onderwerpen van gedachten wisselen en de foto's bestellen.

19.06.01Strandtent De Kwartel aan het Zuiderstrand Fuutlaan ...
Iets dat je wellicht altijd al wilde: een overzicht van alle strandtenten in Nederland. Op een dochter van Startkabel is vanaf nu het overzicht van alle strandtenten met een website van Zeeland tot de Waddeneilanden te vinden. Maar het gaat natuurlijk om de strandtenten voor onze eigen fraaie Haagse, sorry Scheveningse kust.

19.06.01
Blijf nu ook op de hoogte rond de ontwikkelingen Microsoft en de gemeente Den Haag via de site Open Den Haag Nu en meld je op de mailinglist aan. Stuur een E-mail aan majordomo@denhaag.org met de kale inhoud 'subscribe open' zonder de aanhalingstekens. Voortaan kun je alles lezen wat er aan nieuws over dit belangwekkende onderwerp wordt geschreven en kun je er zelf ook aan meedoen. 

18.06.01
Studenten die colleges of wetenschappelijke experimenten bij andere hogescholen of universiteiten willen volgen, kunnen vanaf volgend jaar terecht bij SURFnet. Het netwerk van het Nederlands hoger onderwijs en onderzoekszoeksinstellingen zendt vanaf 1 januari dagelijks programma's uit op SURFnet-tv. Nu al zijn op deze webpagina af en toe documentaires of live-uitzendingen van congressen te zien. Vanaf 2002 is het de bedoeling dat er iedere dag minstens twee uur wordt uitgezonden. De uitzendingen worden vervolgens de hele dag herhaald. 

17.06.01
Op de site van Lookatel krijg je de gelegenheid om gratis gebeld te worden. Het is een nieuwe manier om gratis te bellen op kosten van adverteerders. Je kunt dan vanaf genoemde site een buton aanklikken waarmee je op de site van de betreffende ondrneming belandt waar je je eigen telefoonnumer in een veldje kunt invullen waarop je gebeld gaat worden. Bedrijven kunnen zo'n button voor een ton financieren. Ieder voor de klant gratis gesprek duurt maximaal zes minuten. Dat het zo'n vaart niet loopt, blijkt wel aan het gebrek aan sponsors op dit moment.

12.06.01
Het nieuws dat de Gemeente Den Haag haar digitale toekomst in handen van Microsoft legt, roept veel vragen en reacties op. Hier en daarSteve Balmer van Microsoft geflankeerd door Deetman en Stolte ...
worden al initiatieven ontplooid om tegen deze deal te protesteren. De
Digitale Hofstad, in haar rol als ongevraagde 'watchdog' van het Haagse
ICT-beleid, stelt haar maandelijkse meeting van a.s. woensdag open voor
eenieder die zich zorgen maakt over deze ontwikkelingen.
Waar: Koorenhuis, Prinsegracht 27 
Wanneer: Woensdag 13 juni a.s., 20.00 uur 
Doel: informatie uitwisselen, eventueel gezamenlijk aktie ondernemen.

07.06.01
Iedereen begrijpt natuurlijk dat het geen misverstandwas dat gemeenteraadslid Constance Bogers niet bij de gezamenlijke persconferentie mocht zijn van Microsoft topman Steve Balmer en de gemeente Den Haag. Als je de ontwikkelingen rond de nieuwe verkoopstrategie van Microsoft in de media hebt gevolgd, zul je weten dat Microsoft wereldwijd aan kartelvorming doet en dat de overheid dit niet door heeft en er argeloos zelfs aan meedoet. Luister naar vraaggesprekken op Radio Online De gemeente Den Haag die al eerder met open ogen in soortgelijke financiële fuiken liep (KPN en Residentie.net), wordt ook hier weer gedwee als een lam naar de digitaleslachtbank gevoerd. 

06.06.01
Waar Hagaz!ne altijd al voor waarschuwde is bewaarheid geworden nu Microsoft voortaan geld gaat vragen voor alles wat je van ze gebruikt. Straks kun je Word alleen nog maar gebruiken als je eventjes voor X gulden het bestandje downloadt. Terwijl Hagaz!ne nog steeds naar alle tevredenheid Netscape (4.72) als browser gebruikt kennen hele volksstammen alleen de Internet Explorer nog maar. En waarom werden overal toch gratis die Internet Explorers op kantoren en grote netwerken geïnstalleerd? Juist, het was zo makkelijk en het combineerde zo lekker met die MS-software. En langzaam wordt het netwerk strakker aangehaald. Lees er alles over hier en hier en hier

01.06.01
Reclame op het Kennisnet blijft toegestaan. Hoe is het mogelijk dat een zo'n geldverslindende internetdienst voor onderwijsorganisaties reclame mag voeren? Volgens minister Louk Hermans is dit noodzakelijk om de aangeboden lesstof te kunnen bekostigen!?!. Alsof de miljoenen die er nu ingepompt worden nog niet voldoendce zouden zijn? Opvallend hierbij is dat de ouderorganisatienietbij deze beslissing betrokken is. Overheid en maatschappij en met name opgroeiende jeugd worden hier ontoelaatbaar blootgesteld aan de commercie!

|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine