|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|
Hagaz!n
juni 2001
29.06.01
In een overvolle locatie aan de Haagse Boekhorststraat 125 presenteerde het Platform Haagse Broedplaatsen haar officiële Manifest. Den HaagDe leden van het Platform Haagse Broedplaatsen presenteerden zich stuk voor stuk ...is altijd al voorloper geweest van culturele initiatieven, kraakacties en creatieve leefgemeenschappen, zelfs op Amsterdam loopt zij altijd voor. Ook nu weer staan we niet gek te kijken dat er een officieel platform is opgericht dat alle initiatieven in die richting bundelt onder de naam Platform Haagse Broedplaatsen. Door het gebrek aan betaalbare huisvesting en politieke aandacht (er was verder geen politiek vertegenwoordiger aanwezig) zijn veel culturele broedplaatsen reeds verdwenen en velen dreigen binnenkort te verdwijnen. Doel van het platform is het bevorderen van een duurzame infrastructuur van broedplaatsen in Den Haag. 

Het Platform Haagse Broedplaatsen heeft al vertegenwoordigers van de volgende projecten: Vereniging De Illusie, Broedplaats Zuidwal, Het was warm tijdens de presentatie van alle deelnemers ...Galerie Keller, Haagse Rondgang, Iets Vrijers, Trespassers W, Maldoror, Architectuurwerkplaats, De Ruimte, De Miefabriek, Fools Gallery, Quartair, Hot Red International, Buro Lamp, Paradigm Shift, Iets Anders, Stichting Roma, En Passant, Stichting SUB, Stichting Filmstad, 1646, De Ooijevaar, Vereniging De Walte, Artimediair, Vereniging Stand, Vrije Radio Tonka, Stichting Ruimtevaart, Kunstwinkel, TZT, Brullend Breekijzer, Stichting Woods , Electronic Jive, Arts & Bits Digital Arts, Luxus, Alcatraz, De Waterspin en de Stichting WEB.

27.06.01
QUOTE VAN DE DAG - 'Wanneer krijgt Den Haag de bestuurders die het verdient?', zo sprak heel treffend een abonnee tot de hoofdredactie van de Haagsche Courant in haar maandelijkse spreekuur met haar lezers. 

22.06.01
De verloedering van het gemeenteapparaat slaat steeds verder toe. Je kunt al vaak niet meer over glad geplaveide trottoirs wandelen doordat Acacia's zijn op verkeerd tijdstip gesnoeid ...er voor de zoveelste keer ongecoördineerd is opengebroken. Ook de Plantsoenendienst van de dienst Stadsbeheer laat nu een steekje vallen. Zo zijn de Acacia's op het Sweelinckpleinop een verkeerde periode gesnoeid. Dat heeft tot gevolg dat de bomen de grootst mogelijke moeite hebben om nog blad te laten zien. En dat terwijl de kortgehouden boompjes anders rond deze tijd hun fraaie groene ronde bolletjes tonen ...

18.06.01
Al eens langzaam richting hemel gelopen? Sinds kort is dat mogelijk op de Scheveningse Pier. Daar vestigde Henk Westbroek bekend vanStairway to Heaven wellicht ook voor Henk Westbroek in de politiek?radio, TV en sinds kort ook politiek 'Leefbaar Nederland' in navolging van wat hij in Utrecht startte een tweede 'Stairway to Heaven'. De ronde zaak is gevestigd op het rechter eiland van de pier onderaan de wenteltrap naar de uitkijktoren. Een treffender plek voor een bar-dancing met die naam is nauwelijks te bedenken.

13.06.01
Gerard van der Wulp, de plaatsvervangend directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst, denkt in zjn eentje een wereldberoemde Hollandse traditie naar zijn hand te kunnen zetten. Hij bedacht voor het traditionele 'Hollandse Nieuwe-feestje' van de regering niet meer hele haringen te laten serveren maar stukjes haring. Dan kregen de leden van het kabinet geen 'stinkende vingers' meer. Zou hij gewoon niet van haring houden en daar de regering ook langzamerhand van willen doordringen? Want het is wel een baasje hoor ...!

12.06.01
Leefbaar Nederland lijkt een nieuwe weg in te slaan voor wat betreft de verhouding politiek:burger. Henk Westbroek, Jan Nagel en Willem van Kooten zijn de bekendste gangmakers ervan. Het bulletin biedt alle informatie hierover. Als ze werkelijk willen scoren zonder veel tegenwerking zullen ze toch eerst wat aan hun logo moeten doen: een combinatie van Kennisland en Zinloos Geweld. Maar ... de hoogste tijd dat er iets verandert in bestuurlijk Nederland.

10.06.01
Half Den Haag was uitgelopen om getuige te zijn van het paardenspektakel, de Haagse Paardendagen. De start zoals Haagser kan het bijna niet: de paardebrunch van Des Indes ...gebruikelijk met een paardenbrunch van Des Indes. In vlot tempo volgden de paardenacts elkaar daarna op. Het Koninklijk staldepartement met rijtuigen uit de tijd van de jonge koningin Wilhelmina, een uiterst spectaculair ridderspel - hierin probeerden een witte en een zwarte ruiter elkaar af te troeven op allerlei middeleeuwse toernooionderdelen, culminerend in een tweegevecht met lansen - , een Brabantse boerenbruiloft met werkpaarden, een demonstratie van renpaarden en dravers van Duindigt en een dressuurnummer met vier Friezen.Een ware feestdag voor de Hagenaars en niet alleen voor de echte paardenliefhebbers. Foto's en verslag van Hans Eeuwes. Meer >>>

07.06.01
Den Haag is altijd al voorloper geweest van kraakacties, culturele initiatieven en creatieve leefgemeenschappen, zelfs op Amsterdam. Ook nu weer staan we niet gek te kijken dat er een officieel platform is opgericht dat alle initiatieven in die richting bundelt onder de naam Platform Haagse Broedplaatsen. Door het gebrek aan betaalbare huisvesting en politieke aandacht zijn veel culturele broedplaatsen reeds verdwenen en velen dreigen binnenkort te verdwijnen. Doel van het platform is het bevorderen van een duurzame infrastructuur van broedplaatsen in Den Haag. Binnenkort zal het Manifest Broedplaatsen worden gepresenteerd. 

Het Platform Haagse Broedplaatsen heeft al vertegenwoordigers van de volgende projecten: Vereniging De Illusie, Broedplaats Zuidwal, Galerie Keller, Haagse Rondgang, Iets Vrijers, Trespassers W, Maldoror, Architectuurwerkplaats, De Ruimte, De Miefabriek, Fools Gallery, Quartair, Hot Red International, Buro Lamp, Paradigm Shift, Iets Anders, Stichting Roma, En Passant, Stichting SUB, Stichting Filmstad, 1646, De Ooijevaar, Vereniging De Walte, Artimediair, Vereniging Stand, Vrije Radio Tonka, Stichting Ruimtevaart, Kunstwinkel, TZT, Brullend Breekijzer, Stichting Woods , Electronic Jive, Arts & Bits Digital Arts, Luxus, Alcatraz, De Waterspin en de Stichting WEB. 

06.06.01
De beloofde demonstratie van Marokkanen die ertegen zijn dat hun huis in Marokko eerst moet worden opgegeten alvorens zij hier van een uitkering mogen genieten, is gisteren niet doorgegaan. De Ambassade van Marokko heeft de actievoerders aangeraden niet aan de demonstratie deel te nemen, zo kon Hagaz!ne uit de mond van een van de weinige doorzetters optekenen. Zij vinden zelf dat ze door de ambassade zijn geïntimideerd, aldus de zegsman.

02.06.2001 
Ongelooflijk: de Haagse Hogeschool gist naar reden van afname studenten, volgens de Haagsche Courant van vandaag. Wat te denken van leerlingen Informatica die na amper twee weken met de studie Informatica te zijn begonnen de volgende stelling van hun docent voorgelegd krijgen: 'Als jullie nu nog niet weten of je met de studie door wilt gaan, kun je er maar beter mee ophouden!' Zo stapten dezelfde week nog vier schoolkameraden van het Haagse Maerlant uit de opleiding. Hij had hen nog niet eens duidelijk gemaakt waar ze mee bezig waren! De betreffende docent weet trouwens zelf helemaal niet waar hij mee bezig is!

02.06.01
Een huisarts die ermee ophoudt en geen opvolger voor zijn duizenden patienten heeft; patienten die hun medischedossiers niet meer kunnen krijgen of doorsturen of die gewoon zoek zijn; patiënten die geen huisarts kunnen vinden; studenten die moeten loten om voor huisarts te mogen studeren; studenten die medicijnen studeren in België omdat in Nederland een studentenstop is. Het gebeurt allemaal hier en nu.

01.06.01Geen twijfel mogelijk wie hier indruk probeert te maken ...
De komst van de 'master' kite boarder Robby Naish uit Hawaï heeft het beeld op het Scheveningse strand meteen veranderd. Windsurfers zijn druk bezig op het droge te strijden met de imposante Naish-kites. Als je ze zo bezig ziet met die enorme vliegers tegen de ondergaande zon dan waan je je op Hawaï. Alleen de temperatuur doet je weer met beide benen op de grond belanden ...

|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine