|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|
Hagaz!n
de wijk in juni 2001

29.06.2001
BEZUIDENHOUT- De ene bouwput is nog geen feit of de volgende wordt al gegraven. Een parkeergarage van 5 lagen diep met daarboven een uitbreiding van de Stationshal is vóór het NS-station Den Haag Centraal aan de hand. Erachter verdwijnt de parkeergarage en maakt plaats voor een plein dat zich uitstrekt tot de Koninklijke Bibliotheek. Maar waar blijft de visie dat Den Haag Centraal op die plek een wig drijft tussen het centrum en het Bezuidenhout en daar nooit gebouwd had mogen worden? En waar blijft het plan dat daarom het gehele station moet worden verplaatst? Gaat Den Haag nu niet haar volgende planologische fout maken?

28.06.01
LAAKKWARTIER- De MegaStores aan de Haagse Laakhaven maken moeilijke tijden door. Je hoort of leest er nooit meer iets over. En als er in de media eenEen doodstille MegaStores op zaterdagmiddag dat het eigenlijk hoort te bruisen ...idee is om het winkelaanboduit te breiden komt er meteen een tegenbericht van de gemeente over het vestigingsbeleid dat ze niet willen doorbreken. Dus gemeente vooral niet een totaalaanbod van kleding, cosmetica, schoenen, brood en banket, slagerij en groentenboer eraan toevoegen dan blijven de MegaStores Haaglanden er op een normale zaterdagmiddag uitzien als bijgaand plaatje.

27.06.01
CENTRUM 2001- Vuil ophalen doen we nog steeds met auto's. En alsEven wachten ... tijdens het vuil ophalen aan de Denneweg ... dan de dag daar is dat het vuil wordt opgehaald, kun je maar beter niet met je auto erachter rijden. Dan kan het wel eens zo zijn - zoals hier op de Denneweg in Den Haag - dat je een kwartiertje later op de plek van bestemming aankomt. Als we toch tunnels aan het graven zijn en heel de stad en zeker het centrum open komt te liggen, waarom dan maar niet meteen een ondergronds vuiltransport aangelegd voor het centrum? Je zit 'even' in de rommel, maar dan ...

26.06.01
DUINDORP -Soms kom je geen hond tegen op het strand. Soms kom je er wel een tegen waarvan je niet kunt zeggen hoe oud hij is. Is het nu Lekker sjokken op het strand voor de 14-jarige Lady ...een jonge of een oude hond. Lady is zo'n hondje. Als je haar stil ziet staan dan denk je dat is een puppy van een paar maanden. Maar als ze gaat lopen zie je het: stramme pootjes, tongetje uit haar bek, het kopje wat omlaag en heel langzaam lopen: onmiskenbaar een dame op leeftijd. 14 jaar is Lady en ze wandelt maar wat graag op het Zuiderstrand.

26.06.01
ZUIDERPARK-Troep, troep en nog eens troep. Wat kunnen die Meegebrachte blikjes werden door politieagenten bij de ingangen geweigerd.Parkpopgangers er een puinhoop van maken zeg. Er mochten geen blikjes mee naar binnen genomen worden, maar het stierf ervan op het gras. Ook niet verwonderlijk als je drie kwartier moet wachten om muntjes te kopen en vervolgens soms twee keer zo lang moet wachten op het uiteindelijke drankje. Dan neem je al gauw iets in je backpack mee, blik of geen blik.

24.06.01
CENTRUM - Houdt het dan nooit op met dit gemeentebestuur? In plaats van dat onze geachte bestuurders zich druk maken over wezenlijke zaken als de aanwezigheid van openbare toiletten, de verbetering van de verkeersdoorstroming, de veiligheid op straat, voldoende medisch personeel, noem maar op, hebben ze alweer een groep inwoners gevonden die moet worden uitgekocht. We hebben het hier over het luxe villapark op de plek waar nu nog Westlandse kassenbouw plaats heeft. Vanaf twee miljoen gulden moeten ze gaan kosten die lieve optrekjes en het zou wereldwijd een uniek project zijn. Wanneer komt er een vrijheidsbeeld voor de kust van Scheveningen

22.06.01
CENTRUM -Een prima idee van de bewonerscommissie van de Zwarte Madonna om een referendum te houden tussen de plannen van oud-wethouder Gerard van Otterloo en van de Amerikaanse architect Richard Meier. Daarin zou de bevolking haar voorkeur kunnen uitspreken voor een plan waar de gemeente, democratisch als zij is, zich dan ook aan moet houden. Hiervoor zal dan nog wel de referendumwet van kracht moeten worden.

16.06.01
BENOORDENHOUT-Het gebouw Koningskade 4 in Den Haag ondergaat een complete renovatie. De buitenkant van het gebouw zal hetzelfde aanzicht Renovatie Koningskade 4 vordert gestaag ...blijven houden om wille van het cultureel erfgoed terwijl het interieur de vernuftigste nieuwtjes zal krijgen. Als het pand straks klaar is zal het directoraat-generaal Rijkswaterstaat van het ministerie van Verkeer en Waterstaat haar intrek hierin nemen vanuit haar huidige vestiging aan de Johan de Wittlaan. De renovatie zal in 2003 gereed zijn.

10.06.01
ZORGVLIET- De anders zo rustieke wijk Zorgvliet waar de meeste Hoe het was en hoe het is ...ambassades in Den Haag te vinden zijn, heeft met het nieuwe parkeerbeleid van de gemeente Den Haag een totaal andere aanblik gekregen. Van de ene op de andere dag toen het parkeerbeleid effectief werd veranderde de Jacob Catslaan van een voorname, groene laan in een ordinaire parkeergoot. Het wisselende beeld laat duidelijk zien hoe de situatie tijdens de kantooruren is en daarbuiten. (Vanwege de toegepaste techniek duurt het laden van het plaatje langer). 

06.06.01
STATENKWARTIER- Het ziet er naar uit dat apartementengebouw Catsheuvel nu toch aan de slopershamer moet geloven. Er staan Gewoon een beetje in mekaar timmeren dat helpt ...nu zoveel bouwketen en toiletten om het gebouw heen dat de indruk niet kan worden vermeden dat het karakteristieke pand straks is verdwenen. Voor de projectontwikkelaar is het een simpele klus geweest. Gewoon laten verpauperen door er helemaal niets meer aan te doen en het interieur kapotslaan zodat woningzoekenden er niets meer aan hebben ...

|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine