|home|nu|de wijk in|de stad uit|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|
Hagaz!ne
juli 2001
22.07.01 
Als we het hebben over de sloop van overheidsgebouwenwordt het hoog tijd dat we eens vergelijkingen trekken met de Amerikaanse overheid: het centrum van de regeringsgebouwen in Washington bijvoorbeeld. Waar ambtenaren in een soort stemhokjes hun werk moeten verrichten. Waar het daglicht niet tot hen door kan dringen. Waar de gangen lijken op die van een kazerne. Waar de verlichting het hoogst noodzakelijke aantal lumen verspreidt. Waar het interieur nog het beste vergeleken kan worden met dat van onze departementen 30 jaar geleden. Waar de bewegwijzering alleen de nummers van de kamers aangeeft. Waar het begrip 'koffiehoek' volledig onbekend is. We kijken allemaal toch zo graag naar Amerika waar alles tien jaar eerder gebeurt? Behalve als het ons even niet uitkomt

21.07.01 
We hebben het allemaal over de Zwarte Madonna dat zo'n 'jong ding' niet mag worden afgebroken. Maar wat te denken van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkselaties en Justitie waar alles om draait? Die staan er sinds 1977; nog geen 23 jaar! Maar ben je er ook weleens binnen geweest? Fraaie corridors, een gedeeld bedrijfsrestaurant waar menig onderneming alleen maar van kan dromen, uitgebreide vergaderfaciliteiten, prima sanitaire voorzieningen, uitstekende klimaatbeheersing en ga zo maar door. En dat alles wordt afgebroken omdat de installaties hoog nodig aan vernieuwing toe zouden zijn. Daar ga je toch geen functionele gebouw voor neerhalen? Of gaat het hier weer om dat katergedrag van Haagse stadbestuurders die iets moeten achterlaten wat aan hen herinnert?

19.07.01
In navolging van Abraham van Leeuwendie het Nederlands Talen Instituut oprichtte, verkocht en als Prince Léon de Lignac puissant rijk werd, is nog ff wachte ...Marnix Rueb (van Haagse Harry) samen met broer Robert-Jan (vanSLOAP) doende een nieuw imperium op te bouwen: het Haags Talen Instituut. Zo zal dit najaar, wanneer de nieuwe Haagse Harry-strip verschijnt, de talencursus Ech Haags starten. De cursus zal op CD-rom verschijnen. Bedenker Marnix: 'Ik hoop natuurlijk net als de Prince de Lignac ook zo'n luxe jacht te kunnen aanschaffen, alleen niet met Thaise mannen, maar met een volledige crew van Thaise dames'.

16.07.01
Ook zo'n bloedhekel aan politici die de stad om zeep helpen? Altijd al willen weten hoe een wethouder onderuitgaat? Dat er een soap over het Haagse wel en wee zou verschijnen, verbaast eigenlijk niemand. Onderwerpen genoeg. Maar dat er al zo snel en zo veel afleveringen zouden komen verbaast des te meer. En nog gratis ook! A.s. dinsdag gaat de Haagse soap SLOAP van start, geschreven door R.J. Rueb. Een originele Haagse soap in vijf afleveringen van een half uur in de Koninklijke Schouwburg aan het Korte Voorhout van dinsdag 17 t/m zaterdag 21 juli AANVANG: 19.30 UUR  (de afleveringen duren ca. 30 minuten)

11.07.01
Tijdens het proces van de misdadiger tegen de mensheid Milosevic is Ook Sadam zou volgens deze actievoerders voor berechting in aanmerking komen ...het door de gemeente Den Haag verboden te demonstreren in de directe omgeving van het gebouw waar het oorlogstribunaal wordt gehouden. Toch trof Hagaz!ne deze actievoerders aan op de President Kennedylaan waar zij hun onvrede uitten over de nog steeds maar door regerende Sadam Hoessein. Ook hij komt volgens hen voor berechting in aanmerking. Op de posters heeft de dictatorslachttanden.

10.07.01
Toch goed van 'Knuffelbeer Ruud uit het Big Brother House. Bij het zien van zoveel leed dat beren in China lijden, meldde hij zich spontaanMag je het met elkaar verbinden; galbern; galberen en ander dierlijk leed en de Olympische Spelen 2008?aan om actie te voeren tegen deze dierenmishandeling. En het is niet anders, maar als er een bekende Nederlander aan mee doet, dan is de aandacht plots veel groter. 'Galberen' in 'Berenboerderijen' daar draait het hier om: levende beren die in kooien staan gestapeld waarin ze niet eens kunnen staan, als levende galproducenten voor het maken van zeep en andere luxe parfumartikelen. Een land waar straks de Olympische Spelen gehouden zouden moeten worden is daar toch niet rijp voor?

06.07.01
Koningshuys en Prins Taveerne aan het Noordeinde in Den Haag ondergaan de komende maanden een grondige renovatieMaxi Banner is compleet ...Tijdens de renovatie zal het pand - dat met zijn oranje kleur van nature al opvalt op de hoek van het Noordeinde en het Scheveningseveer (verlengde Mauritskade) - de bijzondere belangstelling krijgen van de voorbijgangers. De complete steigerbouw zal aan het oog worden onttrokken door een reusachtige banner, opgebouwd uit enkele tientallen kleinere banners - met de titel Maximaaltijd. Realisatie ligt in handen van Meere reclamemakers.

03.07.2001 
In een bomvolle Nieuwe Kerk debatteerden gisteravond betrokken Gerard van Otterloo verdedigde zijn project maar vooral de democratie in Den Haag Hagenaars over de toekomst van hun stad. Grote afwezige was wethouder Arend Hilhorst, van de Gemeente Den Haag. Onder de aanwezigen vertegenwoordigers van de Vereniging Vrienden van Den Haag, het Haags Monumentenplatform, architecten, stedebouwkundigen en een bekende redacteur van de Haagsche Courant Caspar Postma die het geheel inleidde. Peter ter Horst, hoofdredacteur van de Haagsche Courant speelde gespreksleider hetgeen niet door iedereen in dank werd aanvaard. De twee minuten die de bezoekers kregen om een vraag te stellen waren volgens een inspreker de reden 'dat er zo weinig debatten meer plaats hebben in Den Haag. Een beeldverslag >>>
03.07.01Hekken zullen het Spuiplein voorlopig weer ontsieren ...
Maar dat is weer perfect gepland van de gemeente, het afmaken van het Spuiplein. Net nu de stad zich op moet maken voor de stroom vakantiegangers staat het Spuiplein weer vol met hekken. Niet lang hoor: maar drie maanden (!) precies tot het moment dat de vakantieperiode voorbij is. En oh ja, de bouwvakvakantie valt er middenin.

|home|nu|de wijk in|de stad uit|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

Bijblijven?

start Hagazine