|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|
Hagaz!ne
februari 2002
28.02.2002 
Het ene geldverslindendebouwplan is nog niet ten einde of het volgende dient zich alweer aan. En weer ligt het zo gevoelige Haagse Hart als een gapende wond voor jaren open. Vermoedelijk € 700 miljoen gaat Nieuw Centraal ons als statussymbool kosten. Een parkeergagarage die amper twintig jaar geleden werd gebouwd wordt afgebroken en een nieuwe parkeergarage met ruimte voor 2500 auto's wordt in drie lagen onder de grond (waar hebben we dit meer gehoord?) uitgegraven. En op de de openvallende plek waar nu de garage is, komt een plein met terrasjes. Terrasjes tussen de hoogbouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Babylon, het Centraal Station, de twee te bouwen wolkenkrabbers van 130 meter hoog en de Koninklijke Bibliotheek. Wat zal het daar lekker zonnig en windvrij vertoeven zijn. We kunnen bijna niet wachten ...

27.02.02
Den Haag was vandaag even een Olympische stad toen het voltallige Olympische team door de gemeente Den Haag op een ware zegetochtHet voltallige Olympisch team op het bordes van de Ridderzaal ...werd onthaald. Ze waren er allemaal: Gretha Smit, Gerard van Velde en Jochem Uytdehaage en al die andere kampioenen die ons land de laatste weken aan de buis gekluisterd hielden. Een bezoekje aan de Koningin in Huis Ten Bosch gevolgd door een toespraak van premier Kok in de Ridderzaal waarna het gezelschap vanaf het Binnenhof na een rondje rond de Grote Kerk richting IJspaleis ging. De uitbundige menigte zorgde voor een ware zegetocht voor onze Nederlandse kampioenen. Een beeldverslag >>>

24.02.02
Vanmiddag rond één uur  rende een volkomen in paniek verkerend hondje vanuit de Regentesselaan de brug van de Laan van Wie weet van wie deze hond is?Meerdervoort over. Zonder te weten wat achter het muurtje van de brug was, sprong de hond pardoes vier meter lager het koude water in. Een voorbijganger waarschuwde meteen de politie via het bureau  Archimedesstraat die de Brandweer inschakelde. Terwijl de brandweerlieden zich klaarmaakten om hun boot te water te laten, werd de inmiddels onderkoelde hond door enkele bewoners van de woonboten aan de Suezkade gered. De hond maakt het weer goed en is meegenomen door de dierenambulance. Je kunt contact opnemen met 070 366 0909 . De hond is inmiddels door zijn baasje opgehaald.

22.02.02
De Geschillencommissie Rijkshuisvesting heeft om  conflicten te voorkomen een fotomontage laten maken van de skyline van Den Haag wanneer Meier's Manhattan doorgang zou vinden. De voorzitter van de Willem de Zwijger op het Plein denkt het zijne van de hoogbouw om hem heen ...geschillencommissie Theo Dragt vindt dat je geen torens tegen de plek aanzet waar de Residentie is ontstaan. Henk Vonhoff, oud commissaris van de koninging in Groningen, brengt dit zoveelste door de Gemeente Den Haag gewenste prestigeplan nog treffender onder woorden: 'Gebrek aan historisch besef'. Mevrouw Sicman-Hardeman, voorzitter van de Vrienden van Den Haag, is er nog verbolgen over dat de verantwoordelijke wethouders zich niet eens verwaardigden aanwezig te zijn bij de publieke discussie in de Nieuwe Kerk.

19.02.02
Maandagavond rond elf uur  vond voor het Politiebureau Laan 5 schoten vielen er voordat de man kon worden overmeesterd ...van Meerdervoort/Archimedesstraat een vuurgevecht plaats. Een uur daarvoor werd de gehele Laan van Meerdervoort afgezet omdat zich voor het bureau in een auto een man met explosieven bevond. De bewoners aan de Laan van Meerdervoort tegenover het Politiebureau werd telefonisch verzocht zo ver mogelijk van de ramen vandaan te blijven in verband met mogelijk explosiegevaar en springende ruiten. Een indrukwekkende hoeveelheid manschappen in kogelvrije vesten van het Arrestatieteam Haaglanden Het arrestatieteam van Politie Haaglanden in actie ..met zoeklichten hield de boel scherp in de gaten. Twee scherpschutters hielden hun geweer in de aanslag.  Op een sein vanuit de voormalige brandweerkazerne in de Archimedesstraat stormden vijf agenten luid schreeuwend met getrokken pistolen en zoeklichten op de nieuwe rode Volkswagen Kever zich af. Er vielen vijf schoten uit twee pistolen waarbij de linkervoorruit van de auto sneuvelde. De man werd getroffen en werd kermend uit de wagen op de grond gesleept. Uiteindelijk werd hij met een ambulance afgevoerd. De neergeschoten man, die inmiddels buiten levensgevaar is, wilde zich samen met zijn partner aangeven voor de overval op een supermarkt eerder deze maand. Hij kreeg echter spijt terwijl zijn kameraad doorzette en zich aangaf. Omdat deze de autosleuteltjes bij zich had, kon de ander niet vertrekken. Hij verzon dat hij de auto met explosieven zou opblazen met de trieste afloop. Beelden van de schietpartij werden door Hag az! ne aan het actualiteitenprogramma van TV-West beschikbaar gesteld en uitgezonden. Het aanleveren van de beelden leverde het bedrag op van 11,34 Euro!

13.02.02
De consumenten worden steeds gemakkelijker. Waarom nog je boodschappen overladen in je tas als je het boodschappenwagentje ook mee kunt nemen naar huis en het daar pas uitladen? Zo moet deze Er is echt in de verre omtrek geen supermarkt te vinden waar deze boodschappenkarren thuishoren ...'nieuwe consument' hebben gedacht toen hij midden op het statige Buitenhof, waar hij of zij beslist niet zal wonen, zijn tijdelijke transportmiddelen achterliet. Inmiddels zijn er door de grootwinkelbedrijven personen in dienst genomen die 'zoekgeraakte' boodschappenwagentjes opsporen en netjes terugbrengen. Het is weer een nieuwe vorm van werkvoorziening en het Buitenhof is inmiddels weer schoon.

07.02.02
Carel  Weber, architect van de Zwarte Madonna , overweegt gerechtelijke stappen te nemen tegen de gemeente Den Haag wanneer zij haar sloopplannen doordrukt. Weber zegt daarover: 'De Zwarte Op basis van auteursrecht denkt Weber de sloop van de Zwarte Madonna te voorkomen ...Madonna is een potentieel monument , een goed functionerend gebouw en het heeft nu al architectuurgeschiedenis gemaakt. Je kunt gerust zeggen dat het de laatste sociale woningbouw in Den Haag was.' Weber denkt dat hij op basis van auteursrecht een kans maakt de rechtzaak te winnen. H aga z!n e houdt je op de hoogte. 

06.02.2002
Als wethouder  Bruins iets in zijn hoofd heeft dan heeft hij het niet in z'n .... Juist. Dat blijkt dus ook met de verkeersfafwikkeling die hij Huis na huis zie je dit protestpamflet achter de ramen in de binnenstad ...bedacht heeft in de binnenstad van Den Haag om de grachten te ontlasten. Dat moet hij natuurlijk niet doen op een moment dat ook al een groot deel van het Spui en het Zieken open ligt. Het haalde al een aantal keren de media de HTM en ook de buurtbewoners uiten hun ongenoegen door bijna huis-aan-huis dit pamflet voor de ramen te hangen. Het gaat om een proef van een jaar , maar je kunt het op je vingers natellen dat dit geen jaar gaat duren in Den Haag en in die buurt ...

02.02.02
Toch wel typisch zo'n wekelijkse  column in de Haagsche Courant door een schijnbaar allochtone schrijver Tijani . Eerst denk je dat het wel goed is een beeld te krijgen vanuit een allochtonenstandpunt maar hij blijkt hier al lang te wonen. Hij krijgt het steeds weer voor elkaar de lezer in korte tijd chagrijnig te krijgen. In z'n jongste column vlak voor het oranjehuwelijk laat hij de lezer weten absoluut niets met het koningshuis te hebben en helemaal niet met huwelijksfeesten . En weet je waar hij helemaal niets mee heeft? Met Den Haag! Blijkt hij in Den Bosch te wonen. Wat doet zo'n columnist in de Haagsche Courant?


02.02.02Voor het eerst een kus van het echtpaar in het openbaar ...
Je moet toch wat als je geen toestemming krijgt van de Rijksvoorlichtingsdienst om bij het huwelijksfeest van Máxima en Willem Alexander aanwezig te zijn. Daarom hier alsnog een paar actuele prentjes van het geslaagde huwelijksfeestop zaterdag 2 februari 2002, beschikbaar gesteld door de NOS . Meer >>>

01.02.2002 
Je begrijpt waarschijnlijk al dat H aga z!n e niet op het huwelijksfeest van Máxima en Willem Alexander is uitgenodigd. Anders had H aga z!n e  nauwelijks tijd om ergens anders aandacht aan te besteden. Maxima en Willem Alexander op het Haagse Regentesseplein ...Toch heeft de redactie gewoon net als ieder ander medium een accreditatie aangevraagd bij de Rijksvoorlichtingsdienst. Twee weken voor de datum dat de vurig verlangde perskaart binnen zou moeten zijn, belde een medewerkster van de RVD op met de mededeling dat de aanvraag was afgewezen . De reden: Hagaz!ine was te klein (?!) voor zo'n groot festijn! Jammer voor de buitenlandse Hagazinezen die hierdoor toch van zeer actuele beelden van dit Haagse echtpaar verstoken zullen blijven. Of toch niet? (Klik op het plaatje voor een groter beeld)

|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine