|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|
Hagaz!n
de wijk in februari 2002
26.02.2002 
WATERINGSEVELD- De gemeente Den Haag straft burgers met een fikse bekeuring als zij hun vuil buiten zetten op andere dan de voorgeschreven dagen . De boete beoogt een lerend effect te hebben en het voorkomt verloedering van de buurt. In deze ijver gaat zij nu toch echt te ver. In Wateringseveld waar de vuilcontainers te weinig worden geleegd zo constateerde Hagaz!ne kunnen de bewoners niet anders dan hun zakken bij de containers achterlaten. Dat betekent wel een bekeuring van € 60. De milieuinspecteurs hebben wel tijd om in het afval van de betreffende zakken te vlooien en adressen te achterhalen maar niet om een extra vuilophaal te regelen. En als je dan de tip geeft aan de dienst om vaker langs te komen, krijg je te horen dat je je daar niet mee moet bemoeien en dat het goed geregeld is. 

23.02.2002 
VOGELWIJK - In de Haagsche Courant komt een briefschrijver met een geweldig idee voor een plek voor het ADO-stadion: het Zuiderpark. Waarom geweldig, zul je wellicht vragen? Omdat ADO daar geboren is en in die omgeving ook de meeste supporters wonen. Waarom al die supporters opzadelen met een wekelijkse gang naar de omgeving van het Prins Clausplein in the middle of nowhere? In het Zuiderpark hebben de spelers dan weer een plek om in de beslotenheid van het park hun spelkwaliteiten op te voeren.

23.02.2002 
VOGELWIJK - De afbraak van de Houtrusthallen is nog niet eens ten einde of er blijkt behoefte te bestaan aan een 'topsporthal' met een capaciteit van vier tot vijfduizend toeschouwers, een soort klein Papendal. Dat blijkt uit een rapport van Sportstad Den Haag, een onderdeel van de Stichting Promotie Den Haag. Had Topsport Den Haag dit plan niet kunnen presenteren voordat de Houtrusthallen dreigde te verdwijnen? En waarom niet dit plan uitvoeren op de plek die nu bouwrijp wordt gemaakt?


's zomers tafereeltje middenin de winter 2002
22.02.02
DUINDORP - Deze beide heren hadden beslist geen koudwatervrees. Weer of geen weer, ze zijn beiden van plan wekelijks een duik te nemen in de nu ijskoude zee. Voor Hagaz!ne zijn het de onbetwiste 'zeehelden' van vandaag.

21.02.2002 
VAN STOLKPARK - Wijs geworden van de vorige acties tegen het Bouwmachines zijn druk in de weer op de parkeerplaats Madurodamrooien van bomen voor het verkrijgen van parkeerruimte bij Madurodam, gaat onze Haagse attractie nummer een haar parkeerplaatsen verdubbelen door een parkeerlaag bovenop het bestaande perkeerterrein te plaatsen. Ook nu moest een klein aantal bomen het loodje leggen maar deze zullen elders weer worden geplant.

17.02.02
COMPONISTENBUURT - Het kan zomaar gebeuren dat er in een voortuin een groen hok wordt geplaatst. Een fietsenhok dat moet voorkomen dat natte wielsporen door het huis worden getrokken. Als dat in een Zomaar een hok in je voortuin plaatsen tast karakter straat aan ...karakteristieke buurt als de Componistenbuurt plaats heeft, tast dat meteen de eigenheid van een straat aan. Zoals hier in de Parsifalstraat. Voordat je het weet volgen de andere bewoners in de straat deze actie op en er blijft niets meer van de oorspronkelijke rustieke sfeer over. Bouw- en Woningtoezicht van de Gemeente Den Haag heeft het bouwsel al in de peiling ...


17.02.02 bontgekleurde draken dansten op opzwepende Chinese tonen ...Fraai gedecoreerde dansbeesten tussen het publiek ...Rookdampen verhulden soms de wilde dansende draken ...
CENTRUM - Wie zaterdag in de omgeving de Haagse Wagenstraat en Gedemptegracht liep moet toch echt het gevoel hebben gehad in Welcome in Chinatown hangt in de Wagenstraat Den Haag ...Chinatown verzeild te zijn geraakt. Heuse draken en ophitsende muzikale begeleiding zorgden voor een spectaculaire start van het Chinese Nieuwjaar. Wat nou ratelbanden die klinken als nat vuurwerk. De Chinezen weten er wel raad mee. Kruitdampen en rode snippertjes waaiden langs de camera toen Hagaz!ne deze plaatjes schoot. Klik erop om ze te vergroten.

13.02.02
VOGELWIJK - Van de Haagse Houtrusthallen is nog maar weinig over. In de media konden we kennisnemen dat de Houtrusthallen Nog maar weinig herkenbaars van Houtrusthallenafgebroken moesten worden omdat - zoals bij zoveel ruimteverslindende gebouwen in Den Haag - plafonddelen naar beneden kwamen. Om onverklaarbare redenen kunnen die plafonddelen niet worden vernieuwd en het komt toevallig uitstekend uit dat als de zaak wordt afgebroken er bouwgrond vrijkomt voor nieuwbouw. Kostbare nieuwbouw meestal waar de gemeente Den Haag ruim van profiteert. Helaas, een onomkeerbaar besluit waarmee veel warme herinneringen voorgoed verdwijnen.

06.02.02
STATENKWARTIER- De gemeente Den Haag en het Wijkoverleg
Statenkwartier organiseert op dinsdag 12 februari 2002 een informatieavond rond de toekomst van het voormalige schoolgebouw Johan de Wittcollege aan de Stadhouderslaan 82. Alle bewoners van het Statenkwartier zijn vanaf 20.00 uur van harte welkom in het schoolgebouw pal tegenover het Gemeentemuseum. Zes projectontwikkelaars zullen de geselecteerde plannen aan de wijkbewoners presenteren. (zaal open: 19.45 uur) .

05.02.02
WATERINGSEVELD- Bewoners in de nieuwe Haagse wijk Wateringseveld ergeren zich dood aan de rotzooi bij de fraaie, Ongelooflijke troep bij fraaie containers ...ondergrondse papiercontainers. De containers lijken aan hun eigen succes ten onder te gaan. De gemeente is hier schuldig aan door de containers gewoon niet vaak genoeg te legen. Ander probleempje van dit type container is de maat van de gleuf. Met een beetje pech kost het je een paar vingers als je er iets in wilt deponeren. Het idee is aardig maar de uitwerking is weer halfslachtig. De foto is gemaakt op de hoek van de Treslonglaan en Laan van Wateringseveld

02.02.2002 
REGENTESSE/VALKENBOSKWARTIER- De winkel voor koloniale meubelen Istana aan de Haagse Laan van Meerdervoort heeft van Met een ander geloof mag je zondags wel met je winkel open zijn ...de gemeente te horen gekregen dat zij op zondag niet open mag zijn. En dat terwijl overal in het centrum op nog geen 100 meter verderop de winkels wel open mogen zijn. Als de eigenaren een ander geloof (!!) zouden aannemen - aldus de assistent van burgemeester Deetman - dan zouden de openingstijden geen probleem meer zijn. Op straffe van € 5.670,- blijft Istana toch open op zondag van 13:00 tot 17:00 hrs. en daagde ondertussen de gemeente voor het gerecht. Die rechtzaak staat nu op 27 februari a.s. gepland maar is al vele keren door de gemeente uitgesteld.

|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine