|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|
Hagaz!n
april 2002
24.04.2002
Je ziet ze steeds vaker rijden deze '4wheel-cowboys' en ze zijn de redding van Den Haag. Stoer zit Arend van het Buurtbeheerbedrijf De moderne 4wheel cowboy houdt Den Haag vrij van poep ...Zeeheldenkwartier op zijn Kawasaki 4 wheel driven drollenzuiger. Hij is net een week oud en heeft al de nodige uitwerpselen van de viervoetige strontfabrieken verwerkt. En met plezier, want hij lust ze rauw. Arend krijgt geen vuile handen als hij de zuigmond op de plek des onheils zet. Het is een kwestie van richten, aanleggen en vuur! Als met een grote stofzuiger en zonderchemicaliën worden de uitwerpselen losgeweekt en opgezogen. Een brandschoon stukje wegdek is het eindresultaat. Zien de hondenbezitters eindelijk waar hun duurbetaalde hondenbelastingcenten naartoe gaan. Hit'm up, move'm on Rawhide!

16.04.2002 
De Vrouwen van Screbenica vinden het niet genoeg dat het Nederlandse Kabinet is gevallen door uitkomsten van het NIOD-rapport. Afgelopen donderdag nodigden zij nog voorbijgangers uit om aan te Passanten sluiten graag aan bij de Vrouwen van Srebenica ...sluiten in de rij van demonstranten met een enorme waslijn van herdenkingsvaandels van vermoorde moslims op het Plein in Den Haag. Vanochtend vroeg ving Jos Heijmans parlementair verslaggever van RTL-4 door een verkeerd neergelegde telefoon van de RVD op dat de val van het Kabinet vandaag op het programma stond. En dat moet hopelijk een begin zijn voor de Vrouwen van Srebenica.

11.04.2002 
In het IJspaleis staat een tentoonstelling over hoogbouw waarin op een schaal van 1:300 met de hoogste gebouwenter wereld. Het is heel De Haagse Tieten als puntmutsjes tussen de grote broers ...inzichtelijk gemaakt hoe deze wereldwonderen zich tot elkaar verhouden. Ronduit komisch is het om te zien dat de voor ons Hagenaars imposante Haagse Tieten als kleine feestmutsjes ertussen staan. Ook de Rotterdamse Euromast krijgt in dit gezelschap meer het karakter van een of ander paaltje. Frappant is dat de maquette van Meiers Manhattan of wel de gedachte hoogbouw op de plek van de Zwarte Madonna er niet bij staat. Dan valt die lobby voor hoogbouw natuurlijk teveel op ...

09.04.2002
De Haagse vrije radiozender Tonka is sinds maandag 8 april iedere dag van 20.00 tot 22.00 uur een live-programma uitzenden rond de in Den Haag plaatsvindende VN-top over Biodiversiteit. Er zal worden samengewerkt met programmamakers uit andere landen en steden en het programma wordt ook live via internet gedistribueerd. De etherfrequentie van Radio Tonka is 104.2 FM. 

05.04.2002
De Dienst Stadsbeheer van de Gemeente Den Haag zegt wel eerst te waarschuwen voor een bekeuring voor het verkeerd of te vroeg buitenzetten van huisvuil; de bewoners in Wateringseveld weten wel beter. Zie Hagaz!nefebruari jl.

03.04.2002 
Een zonovergoten Aletta Jacobsweg in Den Haag kreeg gisterenmiddag een donkere schaduw te verwerken van een indrukwekkende rouwstoet met paarden, gevolgd door vier zwarte Stapvoets rijdt de rouwstoet met paarden achter de begeleider aan ...limousines. De stoet volgde stapvoets de begeleider richting Algemene Begraafplaats. Het was de begrafenis van Cor Barnhoorn. Cor was een paardenliefhebber en maakte deel uit van een clubje waar ook 'Aad Paard' toe behoorde waarvan paarden een belangrijke plek in hun leven innam. Hij was op en top Scheveninger: haringvisser, schelpenvisser, paardenfokker en raadgever van jongelui onder meer in de Boegstraat waar hij woonde. Dat het een geliefd mens was bleek wel uit de overweldigende belangstelling tijdens de begrafenis. Cor werd 72 jaar en stierf na twee-en-een-halve maand ernstig ziek te zijn geweest. 

03.04.2002
In een conceptraadsvoorstel staat dat de gemeente het recht krijgt om op elke ‘gewenste plek’ in Den Haag een skateverbod te laten Skaters krijgen steun van de Haagse Jongerenraad bij skate mogelijkhedengelden, om zo de overlast op die plek door skaters en skateboarders tegen te gaan. Hiervoor moet de APV (Algemene Politieverordening) gewijzigd moeten worden. De Haagse Jongerenraad heeft het initiatief genomen om met de skaters van de Grotiusplaats en de gemeente Den Haag om de tafel te gaan zitten. De skaters zijn niet ingelicht door de gemeente waarom er een skateverbod moet gelden op de Grotiusplaats, dit betreurt de Haagse Jongerenraad. De Haagse Jongerenraad vindt het belangrijk dat ook de skaters zelf erbij worden betrokken. De Haagse gemeenteraad mag pas een besluit nemen als alle partijen aan zijn gehoord, dus ook de skaters. Verder wil de Jongerenraad op korte termijn een goed beeld krijgen van de voorzieningen die er op dit moment zijn voor de skaters in Den Haag.

01.04.2002
Prins Willem Alexander en prinses Máxima zijn onlangs abonnee geworden van Hagaz!ne: kritisch Haags, kunst, uitgaan en opvallend Máxima en Willem Alexander plotseling abonnee van Hagaz!ne ...internet nieuws. De redactie wist niet wat ze meemaakte toen zij tussen de normale aanmeldingen opeens de namen van ons recentelijk gehuwde prinselijk paar aantrof. Wellicht dat de specials die Hagaz!ne over de leden van het koninklijk huis uitgaf, met name over Máxima, de reden van deze onverwachte daad was. Bovendien zijn zij voorlopig Hagenaar. Feit is ook dat met deze bezoekers in haar bestand Hagaz!ne haar scherpe cursor blijft beroeren.

|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine