|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|
Hagaz!n
juni 2002
29.06.2002
De uitvinder van de 'Prix de P...' GertDumbar presenteerde vandaag op de Dag van de Architectuur in het Center Court in het BeatrixkwartierGert Dumbar presenteert het 'Moreel Referendum' tijdens Dag van de Architectuureen 'moreel referendum' als teken van onvrede over de gang van zaken over de gemeentelijke plannen rond het Wijnhavenkwartier. De Hagenaar kan tot 10 september 2002 vóór of tegen de grootschalige sloop en de hoogbouwplannen stemmen. 'Het is iedere burger zijn goed recht om mee te spreken over bouwplannen', aldus Dumbar. 'De wijze waarop Hilhorst het plan stuurt ondervindt veelkritiek. Nu is er een complete lijst van argumenten waarmee je kunt bepalen of je het eens bent of niet door de voors en tegens zelf af te wegen en op te sturen aan info@zeebelt.nl  Wethouder Arend Hilhorst kreeg de eerste lijst aangeboden. Hij nam het sportief in ontvangst en beloofde het meteen 's avonds in te vullen op de site van initiatiefnemers Theater Zeebelt en het Nomadisch Paviljoen

29.06.2002
'Wij hebben de auto nodig omdat we gehandicapt zijn', 'De winkeliers zijn er niet blij mee', 'Betuttelarij', en 'Ik beslis zelf wel wanneer ik de auto laat staan' zijn enkele van de opmerkingen die op onderstaande Hagapoll werden gegeven. De reacties zijn doorsnee genomen fifty/fifty voor/tegen met een lichte doorslag naar 'een goed idee' om de voorgestelde autoloze zondag op 22 september a.s. te laten doorgaan. Zie voor meer commentaar op de betreffende pagina. Of ga nog even door met reageren tot het 22 september is.

25.06.2002
Wie herinnert zich nog de gezellige feesten op het strand met gitaarmuziek, drank en eten tot diep in de nacht met een flink kampvuurAlles aanwezig voor een feestelijk afscheid van de studie ...erbij? Tegenwoordig zie je het niet zoveel meer, tenzij je hardloopt op het strand en je rond de eindexamens goed je ogen de kost geeft. Al joggend kwam Hagaz!ne deze situatie tegen, met alle ingrediënten voor een goed feest. Enkele studenten Technische Natuurkunde van de TU Delft, die bijna klaar waren met hun tentamens; de meesten hadden de stemming er al goed in ... Alvast van harte gefeliciteerd en suc6 voor de laatste lootjes!

22.06.2002 
Wat een gedoe allemaal rond die aanrijding met Máxima en vleeshandelaar Van den Bent. Waar is het Openbaar Ministerie nu op uit? Elke keer dat de zaak weer in de publiciteit komt, neemt dat een stukje sympathie voor onze kersverse prinses weg. Al zouden beide partijen even veel schuld hebben dan lijkt mij dat het Koninklijk Huis toch de wijste partij moet zijn en de schade moet vergoeden. Door nu getuigen te gaan verbergen en verklaringen ter discussie te gaan stellen, krijgt het geheel weer typisch het karakter van een komkommertijd bericht maar dan wel een met een negatief sfeertje rond Máxima.

22.06.2002 
Logisch dat Nederlandse leraren zich gediscrimineerd voelen als zij ADV-dagen moeten gaan inleveren op allochtonen feestdagen. Wethouder Heijnen doet er goed aan de zo genoemde zwarte scholen mee te laten beslissen in het bepalen van de vrije dagen en niet weer als een regent alvast te gaan bepalen welke dagen in ieder geval verplicht moeten worden opgenomen. Dat Nederlandse leerkrachten wel ADV-dagen moeten inleveren en hun allochtone collega's niet is reden genoeg om een protestbrief aan onder mee het Kabinet en het Meldpunt Bureau Discriminatiezaken te zenden.

13.06.2002
Een redelijk bezette Haagse Lobby op de tiende etage van de Bibliotheek valt vooral op door de ontspannen manier waarop het Op dit plaatje is duidelijk te zien hoeveel invloed het nieuwe centrum op de historische bouw heeftWijnhavenkwartier wordt besproken. Wethouder Hilhorst geeft eerst goed te kennen dat hij er voornamelijk is om te luisteren. En dat de opmerkingen zullen worden meegenomen naar het raadsvoorstel dat in juli zal worden aangeboden aan het college van B&W. We krijgen de gelegenheid om iets te zeggen hetgeen resulteert in een mogelijke aanpassing of zelfs een afwijzing van de opmerking. Verder vertelt hij over procedure van afkoop en verhuizen en afbreken en dergelijke. Ruud Voskuil van de dienst Stedelijke Ontwikkeling houdt hierop een presentatie met nogal wat sfeermakende schetsen en indrukken. Eén ervan heeft de aandacht van Hagaz!ne: het plaatje van het nieuwe centrum wat je hier ziet. Logisch dat er zoveel weerstand tegen hoogbouw is omdat het nieuwe centrum voor een groot deel in het karakteristieke historische hart van Den Haag ligt.

08.06.2002
De dader van dit fraais op de hoek van de Laan van Meerdervoort en de Zoutmanstraat ligt natuurlijk op het kerkhof. Er zijn (of is?) een paar Een fraai beeld voor het weekend in het Zeeheldenkwartier ...mogelijkheden: de vorige eigenaar heeft keurig op tijd gebeld naar de gemeente die hierop haar (geprivatiseerde?) grofvuilophaaldienst heeft gebriefd en de wagen was stuk. Dan treft de vorige eigenaar geen blaam. Een andere mogelijkheid is dat de vorige eigenaar vrijdagnacht de spullen heeft buitengezet in de hoop niet gezien te worden en is toen met stille trom vertrokken. Dan moet hij door de milieupolitie aan de muur genageld worden. Mogelijkheid drie en dat lijkt - gezien de hoeveel vuilnis - de meest voor de hand liggende: de vorige eigenaar is overleden en de huiseigenaar had haast om het pand opnieuw te verhuren. Maar het feit blijft dat het Zeeheldenkwartier op dat punt en dit weekend als een mestvaalt uitziet.


03.06.2002 Nieuwe variatie verkeersborden?
Je kunt niet zeggen dat de gemeente Den Haag niets voor onze invalide medemens doet. Op de hoek van de Willem de Zwijgerlaan en de Kranenburgweg trof Hagaz!ne dit opvallende verkeersbord aan. Alleen invaliden krijgen bij die kruising voorrang op het verkeer dat van rechts komt ...

01.06.2002 
De landelijke autovrije zondag op 22 september 2002 steekt de kop op in de Haagse politiek. Onze burgervader Deetman roept voor zijn beurt dat de Haagse bevolking helemaal niet zo'n actiedag wil. Waar haalt hij die wetenschap vandaan? Is er al weleens een onderzoek naar gedaan? Wij kunnen ons niet herinneren die vraag ooit voorgelegd te hebben gekregen. Een beetje regentesk optreden van onze Deet. Zo komen onze kinderen er nooit achter hoe het ook alweer was voordat de auto voor goed de stad overnam en de kinderen werden verbannen naar goed bedoelde speeltuintjes met wipeenden. Geef ook je mening op HagaPoll hieronder en op de poll van Denhaag.org. Je ziet dan meteen hoe jouw keuze uitpakte. En kijk dan meteen even naar de commentaren die erbij horen. 

|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine