|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|

Hagaz!ne
gadgets & ideas

30.09.2002 
Bijna alle branden worden aangestoken en vinden daarom 's nachts plaats. Waarschijnlijk zijn het steeds dezelfde figuren die telkens weer een kick krijgen als hun brand op TV verschijnt. Bijna geen enkel beeld van een brand voegt iets toe aan een andere brand. Toch zie je elke ochtend weer beelden van een brand. Is het niet de hoogste tijd om de beelden van branden niet meer uit te zenden?

14.09.2002
Er rijden er maar vijf van in Nederland, het heeft drie wielen, het staat Een echte Ferrari Trigger bedoeld voor de jeugd tussen 16 en 18 jaar ...afgesteld op 45 km. p/u met in de achterbak een 800 Watt geluidsinstallatie met 200 Watt subwoofer en 2 x 150 Watt hoge tonen speakers en het dendert door Den Haag met techno, R&B en lounge klanken en is bedoeld voor de jeugd van 16 tot 18 jaar. Als Hagaz!ne Jordy en Jan (J&J) mag geloven staat hier voor Sociëteit De Witte aan het Haagse Plein een echte Ferrari Trigger. Maar ook hier heb je een frontje nodig om die macht aan geluid te laten werken. Helaas waren ze die even vergeten ...

24.08.02
De motortaxi (zie motortaxi.nl) is een geweldig idee om mensen tijdens de spits snel te vervoeren. Ruud Kallenbach heeft daarmee een uniek concept in de Nederlandse markt gezet. Het is alleen niet nieuw. In Bangkok staat op elke hoek van de straat een verzameling brommers met het lijkt hangplekjongeren. Totdat je ze aanspreekt en van ze gebruik wilt maken. Dan racen ze in no time, sneller dan een Tuk-tuk door het hectische verkeer, naar de plek waar je zijn wilt. Goed idee om dat in Den Haag ook in te voeren: komt er tenminste wat leven in de brouwerij.

10.07.2002
Deze site van Hagaz!ne toont ideeën en nieuwe ontwikkelingen op alle gebied, ook de liefde. Waarschijnlijk een schoolgaand meisje heeft liefde is ... je gevoelens kalken op het asfalt ...gedacht: hoe kan ik Robin nu duidelijk maken dat ik verliefd op hem ben. En opeens had ze het. Robin rijdt altijd elke morgen met al zijn vriendjes naar school over de smalle doorgang speciaal voor fietsen van de Banstraat naar de Jacob Catslaan in de Ambassadewijk. En daar spuit ik met witte verf mijn gevoelens voor Robin op het wegdek. Als dat niet opvalt dan weet ik het niet meer. Of Robin het gezien heeft, vertelt de geschiedenis niet. Hagaz!ne was er in ieder geval weer bij ...

12.05.2002 E-mail Residentie.net?
Studentengrap? Onbekendheid met het medium? E-mail Residentie.net? Wie het weet mag het zeggen!

14.02.02


Steppen op het ijs van de Haagse Hofvijver ...
De schaatsstep in vol gebruik door de Haagse uitvinder Richard Khouw en z'n kinderen op de Haagse Hofvijver. Klik op het plaatje voor een groter beeld.

28.01.2002 
In de tram en metro van Helsinki kun je in verband met de omschakeling naar de euro in januari en februari geen kaartjes kopen. In plaats daarvan kunnen passagiers met hun mobieltje hun plaatsbewijs kopen. Met een SMS'je naar het juiste telefoonnummer ontvang je een bericht over de geldigheidsduur van je plaatsbewijs. De kosten worden verrekend met je telefoonrekening. De HTM is ook begonnen met vertragingen per SMS-bericht door te geven. Er ligt een mooie uitdaging voor HTM om ook de stap naar betalingen via de telefoonrekening'reversed billing' te ontwikkelen.

14.12.01
Nog even en we kunnen in Den Haag weer op straat het laatste nieuws zien. Op het Mediacentrum aan de Hofweg in Den Haag (boven Een klein beetje Time Square-gevoel op Hofweg hoek Buitenhof ...McDonalds Buitenhof) schittert sinds kort een fraaie beeldkrant zoals we die ook op Times Square in New York kunnen zien. Bij elk weertype zijn duidelijk fraaie TV-beelden te zien. Als je ernaar kijkt, krijg je toch een beetje een New York-gevoel als is het er nog maar één. Nu is het nieuws er nog niet op te zien, maar je kan er van op aan met al die media-jongens en -meisjes in het gebouw eronder dat het spectaculair gaat worden (overigens de naam van al die fraaie beeldschermen op Times Square luidt Specta Color). Klik op het plaatje voor ander beeld.

06.07.01
Koningshuys en Prins Taveerne aan het Noordeinde in Den Haag ondergaan de komende maanden een grondige renovatieMaxi Banner is compleet ...Tijdens de renovatie zal het pand - dat met zijn oranje kleur van nature al opvalt op de hoek van het Noordeinde en het Scheveningseveer (verlengde Mauritskade) - de bijzondere belangstelling krijgen van de voorbijgangers. De complete steigerbouw zal aan het oog worden onttrokken door een reusachtige banner, opgebouwd uit enkele tientallen kleinere banners - met de titel Maximaaltijd. Realisatie ligt in handen van Meere reclamemakers.

03.07.2001 
Vrede in Ierland? Nederland kan ervoor zorgen! De mars in Portadown is het meest omstreden onderdeel van de Oranjemarsen, waarmee de Máxima vrolijk als altijd ...protestanten jaarlijks de overwinning van de protestantse koning-stadhouder Willem III op zijn katholieke schoonvader Jacobus II herdenken. Willem Alexander is protestant en Máximakatholiek. Is het geen aardig idee voor hen om naar Ierland op huwelijksreis te gaan en de 'Oranjemarsen' een halt toe te roepen. We hebben tenslotte ook de grondlegging voor die ellende op ons geweten. De katholieken zien het als een vertoon van protestants triomfalisme, dat bedoeld is hen te kwetsen. En het spreekwoord 'Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen', gaat natuurlijk al lang niet meer op. Máxima en Alexander kunnen daar getrouwd het tegendeel van bewijzen.

14.01.01
Hagenaar Richard Khouw heeft een uitvinding gedaan die hem best weleens rijk kan maken: de schaatsstep. Waarin Den Haag weer eens groot kan zijn. Zijn vinding is meteen gepatenteerd en het ziet er naar uit dat nu iedereen het ijs op kan, ook al kun je niet schaatsen

13.04.00
Nu strandreclame dit seizoen in Nederland een feit wordt heeft TV-West Hagazine uitgenodigd te vertellen hoe dat nou Eindeloze indruk in zand, sneeuw, gravel ...zit met Beach'n Billboard, Sandcast en Beachprint. Wie is nu de bedenker van deze originele vinding. Kijk en luister hoe het idee is ontstaan.

Beachprint is in Amerika gelijk grootschalig gepresenteerd onder de naam Beach'n Billboard... Heb je in 1991 een prototype ontwikkeld, Coca Cola Cie worldwide benaderd, gekeken of er patent op te krijgen was (dus niet), onder winterse omstandigheden op een verlaten strand een video gemaakt, gepresenteerd aan Coca Cola Nederland, aan MediaMax etc. etc. En nu start onder de naam SandCast een nieuwe onderneming ermee in Nederland.

07.07.2001
Hoe ziet Den Haag er in 2025 uit? Waar werken we? Hoe werken we? En waar? Een stukje toekomstmuziek.

|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

Bijblijven?

start Hagazine