|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|
Hagaz!ne
september 2002
30.09.2002 
Wie zoals Hagaz!ne regelmatig in de gebouwen van de Rijksoverheid komt, zal het met ons eens zijn dat het door de gemeente Den Haag genomen besluit de beide ministeries van Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties af te breken pure kapitaalvernietiging is. De architect van beide imposante, karakteristieke gebouwen noemt dat in de Haagsche Courant van vandaag de typische 'zap cultuur'. Want de technische installaties zijn er helemaal niet slecht aan toe en zijn onlangs nog volledig herzien. Maar als wij deze cultuur accepteren dan volgt binnenkort ook het ministerie van Buitenlandse Zaken. Als het je daar ooit is gelukt binnen te komen (!), heb je de totale inefficiëntie van een gebouw kunnen bewonderen. Niet in de laatste plaats door het zwaar overtrokken beveiligingssyteem

28.09.2002
Het is niet de eerste keer in Den Haag, dat woningen waar de bewoners naar genoegen wonen, zinloos met de grond gelijk worden gemaakt, waarbij de protesten uit de bevolking volslagen worden genegeerd. Tijdens de Duitse bezetting werden grote delen van Kijkduin, de Bloemen- en Bomenbuurt en Duinoord van de aardbodem weggevaagd. Dit alles om een barrière op te werpen tegen een mogelijk invasie van de Engelsen en de Amerikanen. De sporen hiervan zijn nog steeds te zien, omdat na de oorlog geen herbebouwing in de oorspronkelijke stijl heeft plaatsgehad. Duizenden woningen van nog geen twintig jaar oud werden in 1943 tegen de vlakte genoordanust. Ook nu gebeurt het weer. Alleen niet vanwege de paranoia van een machtsbeluste tiran, maar om het geldelijk gewin van projectontwikkelaars en bewindsvoerders met dollartekens in hun ogen. Uiteraard zullen de bewoners van Den Haag moeten dokken voor de politieke grillen van een wethouder. Een bewindvoerder van een partij, die ooit voor mensen met een kleine beurs opkwam. Lees meer over deze eerdere zinloze slooppartij op de site van Eduard Bekker . Klik op de plattegrond voor een overzichtsfoto.

20.09.2002
't Is weer voorbij die mooie zomer ... Nou ja, mooi. Er waren fraaieKinderopvang staat te wachten op transport ...dagen te melden vooral rond eind juli toen de temperatuur tot tropische hoogte steeg tegen de veertig graden Celcius. De strandtenten worden weer afgebroken, alhoewel het Zuiderstrand het meestal het langste volhoudt. De Portocabin voor de Kinderopvang is in ieder geval niet meer nodig. Kleine kinderen die weglopen, kun je op mijlen afstand herkennen deze dagen. 

19.09.2002
Drank maakt meer stuk dan je lief is ... Dat ongeveer moet ook de man hebben gedacht die met een glaasje teveel op gisteravond rondDe Laan van Meerdervoort was enkele uren afgesloten voor verkeer ... acht uur het Haagse Valkenbosplein overknalde door rood licht. De donkere Peugeot ramde daardoor de kleinere rode Suzuki met het gevolg dat de bestuurder daarvan kwam vast te zitten. Een nekband werd aangebracht zodat hij zonder verdere schade uit de auto kon worden gehaald. De klap was zo hard dat de complete koplampensets van de Peugeot enkele meters verder terecht kwamen. Vreemd genoeg zijn de airbags niet afgegaan ... Klik op het plaatje voor een ander beeld.

17.09.2002
Prinsjesdag 2002 is een zeer goed bezochte feestdag in Den Haag. Een goedlachse koningin Beatrix na haar troonrede ...Helaas kan Prins Claus er vanwege zijn ziekte niet bij zijn en wordt zijn plaats ingenomen door zijn zoon. Voor de eerste keer rijdt ook prinses Máxima in de stoet mee en zelfs in de gouden koets. Eens in de vijf jaar neemt koningin Beatrix een defilé af achter haar werkpaleis Noordeinde. Daar treedt zowel de ruiterij aan als de blaaskapel van de Koninklijke Marine. Een beeldverslag is te zien in de Prinsjesdag special >>>

15.09.2002 
Hagaz!ne is reuze benieuwd wat de regelaars van de verkeerslichtinstallaties in Den Haag meekrijgen als zij op pad gaan. Waarschijnlijk het volgende: 'Denk erom dat je de lichten zo inregelt dat als het licht op groen springt het licht op het volgende kruispunt op oranje springt'. Want zelfs op de door B&W zo geroemde 'centrumring' (die in ons Haagse geval overigens vierkant is) is de eens zo populaire groene golf ver te zoeken. Zodra je bij groen licht optrekt, zie je bij het volgende kruispunt de lichten al op oranje springen. En zo staat dag na dag het complete verkeersbestand in de Haagse spits maar ook daarbuiten constant stil en zorgt voor mateloze ergernis.

13.09.2002 
De Grotiusplaats in Den Haag is straks verboden gebied voor skaters en skateboarders. Burgemeester en Wethouders hebben het besluit genomen het gebied dat is omsloten door de Juliana van Stolberglaan, het Prins Bernhardviaduct, het Prins Willem Alexanderhof en de Theresiastraat niet meer met skates en skateboards mogen worden betreden. Je kunt nog bezwaarschriften indienen tot 23 oktober 2002 bij Burgemeester en Wethouders van onze geweldige stad Den Haag.

07.09.2002 
Niet te geloven dat ook met polls (waarmee direct stemmingen kunnen worden weeregeven) gesjoemeld wordt, vertelt een van de organisatoren van het Moreel Referendum. Zo bleek op één dag van een adres 30 reacties vóór de hoogbouw in het Wijnhavenkwartier te zijn. Je kunt nog steeds laten weten of je voor of tegen de geplande hoogbouw bent. De geplande sluitingsdatum 10 september wordt vooruitgeschoven zodat je nog steeds kunt laten weten of je voor of tegen bent.

03.09.2002
Voor wie het niet heeft meegemaakt, kan hier in geuren en kleuren het Ha-Schi-Ba-feest beleven door de hoffotograaf van Ha-Schi-Ba in volle gang in de Haagse Schilderswijkde Digitale Hofstad Harry van Reeken. Hij heeft heel wat uurtjes doorgebracht als ik de prenten zo bekijk. Beleef ook de wereld van Harry van Reeken op de site van de Digitale Hofstad. De organisatoren vrezen dat het de laatste keer is dat dit multi-culturele feest wordt gehouden in verband met het kostenplaatje. Maar vrezen niet alle organisaties van dit soort feesten dat het de laatste keer is? Klik op het plaatje voor een groter beeld.

02.09.2002
Sommige wegen lenen zich uitstekend om eens lekker het gaspedaal in te drukken of extra gas te geven. Dat moet ook dit onfortuinlijkeBeide motorpassagiers kwamen meters verder op het wegdek terecht ...motorstel hebben gedacht dat op de Haagse Conradkade eventjes gas heeft gegeven. Dat er een auto weg wilde rijden heeft de motorrijder over het hoofd gezien. Een daverende klap was het gevolg met dit eindplaatje. De motor ligt op het dak van de auto. Op de plaats waar beide motorrijders terecht kwamen, een kleine zes meter verder, werd door de politie twee sporenmodellen neergelegd voor het onderzoek. De ambulance heeft de twee met onbekend letsel meegenomen naar het ziekenhuis.

|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
H aga z!n e: altijd wat nieuws!

Bijblijven?

start Hagazine