|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|
Hagaz!n
de wijk in oktober 2002
29.10.2002
BENOORDENHOUT - We kunnen natuurlijk wel alle lokaties laten zien waar stormschade is, maar dat ben je niet van Hagaz!ne gewend. Alleen Enorme stukken grond worden door de omgevallen bomen omhoog geworpen ...de bijzondere dingen tref je hier aan. Zoals langs het Goedlijfpad in park Oostduin/Arendsdorp waar maar liefst zes bomen tegelijk van hun standplaats werden ontheven. Ook hier zorgt hoogbouw - die voorheen tot het Shell hoofdkantoor behoorde en nu aan ABB Lummus - voor ongecontroleerde ruk-, val- en slagwinden met dit resultaat. De vraag is of architecten wel rekening houden met de plekken waar hoogbouw wordt neergeplant en wat de effecten zijn van de luchtstromen rond zo'n gebouw. Temeer daar in de onmiddellijke nabijheid een aantal verzorgingstehuizen zijn waarvan de bejaarde bewoners in dit park wandelen ...

21.10.2002
LEIDSCHENVEEN/YPENBURG - Jongeren uit de Vinexwijken LEidschenveen en YPenburg in Den Haag, veranderen hun wijken omdat het er gewoon oersaai is. Er is echt helemaal niets te doen voor jongeren! En daar willen ze van LEYP verandering in brengen. LEYP is vooral door jongeren opgericht want het gaat om de jongeren. Sommige mensen luisteren niet naar de mening van jongeren. Dit MOET wel want jongeren weten het beste wat zij leuk vinden! Zo is er vanaf 23 oktober een nieuwe krant de Leypsche Courant gemaakt door de jongeren. Daaruit blijkt wat er moet veranderen om de nieuwe, nu nog zo saaie wijken beter te maken en vooral voor de jongeren aantrekkelijker.

Op zaterdag 26 oktober 2002 wordt deze krant gepresenteerd aan de Haagse wethouder Ries Smit. Op die dag organiseren wij ook een skate-disco, een ballonnenwedstrijd en een feest voor de jongeren van Leidschenveen en Ypenburg.

13.10.2002
ARCHIPELBUURT - Waar ooit het 'Nieuwe Stadhuis' stond aan het bijna Zuid-Frans doen de woonflats aan op het Burgemeester de Monchyplein ...Burgemeester de Monchyplein is inmiddels een compleet nieuwe wijk verrezen. De chique woonflats ogen buitenlands. Dat is niet in de laatste plaats door de ontwerper van de nieuwbouw de Spaanse architect Ricardo Bofill. Wanneer je er met de fiets doorheen rijdt, waan je je eerder in een Zuid-Franse stad aan de Cote d'Azûr dan in het koude Den Haag. Nog even en de wijk aan de achterzijde van de Javastraat waar het 'Oude Stadhuis' is gevestigd is gereed om feestelijk te worden geopend ...

13.10.2002
REGENTESSE-VALKENBOSKWARTIER- We staan er niet vaak bij stil.vrolijk vuurwerk terwijl Den Haag slaapt ...Maar wist je dat het openbaar vervoer in Den Haag zoals de HTM haar onderhoud aan bijvoorbeeld tramrails alleen kan doen als iedereen ligt te slapen? Zoals bijvoorbeeld het slijpen van het profiel van de tramsporen. Dat geeft 's nachts een feestelijk gezicht met veel vonken en vuurwerk. Zoals hier op de Laan van Meerdervoort waar deze opname van de nachtploeg van de HTM kon worden gemaakt om twee uur 's nachts.

09.10.2002
VOGELWIJK - De waterzuiveringsinstallatie aan de Houtrustweg is zo'n beetje klaar. Het stukje duin met dennenbomen heeft plaats moeten Wat een foeilelijk gebouw is dat geworden ...maken voor een uitbreiding van het gemaal met het oog op de nieuwbouw die straks voor veel geld gepleegd gaat worden in de buurt van Schipluiden. De bouwers van dit stukje uitbreiding hebben echter totaal geen oog voor de omgeving gehad. In plaats van pasteltinten te gebruiken zoals bijvoorbeeld van het Congrescentrum lijkt het wel of ze met opzet willen imponeren. Een zwarte kubus met een spierwit hek er omheen contrasteert zo met de omgeving dat daar iets aan gedaan moet worden. Is hier de Welstandscommissie wel voor geraadpleegd? Klik op het plaatje voor een groter beeld.

02.10.2002
SCHEVENINGEN - Deze prullenbak wordt geleegd op maandag en op deze prullenbak is net geleegd en moet nog drie dagen ...vrijdag. Dat staat op de sticker te lezen op de bak aan de Plesmanweg tegenover het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De foto werd genomen op dinsdag. Kun je wel nagaan hoe deze bak er vrijdag bij hangt. Misschien dat de ophaalfrequentie van vuil wat verhoogd kan worden? Want het publiek heeft hier geen boodschap aan en deponeert hierna zijn rommel naast de prullenbak. Voor inlichtingen Dienst Stadsbeheer kantoor Scheveningen 070 353 5657.

01.10.2002 
BEZUIDENHOUT - Is het nu zo of lijkt het alleen maar zo dat het alWachten op de volgende mega bouw ellende? zolang een enorme troep is voor Den Haag Centraal? De fameuze zebraklok staat weer tussen hekken en zandhopen, terwijl ook verderop duidelijk werk ligt te wachten. Ook is een deel van de bestrating met hekwerken afgezet. Het lijkt net of wij er moeite mee hebben iets af te maken. Een duidelijk voorbeeld van 'de laatste loodjes wegen het zwaarst'. Kom op Den Haag, nog even de tanden op elkaar en het Koningstunnelproject kan feestelijk worden afgesloten. Of laten we de hekken maar staan voor alweer het volgende project: de bebouwing van het Koningin Julianaplein?

01.10.2002 
CENTRUM - Een zilvergrijze Bentley voor een broodjeszaak en een Een zilvergrijze Bentley voor een broodjeszaak, typisch Haagskeurige heer in zwart kostuum in de zaak zelf. Zoiets kom je alleen maar in Den Haag tegen. Maar het is dan ook niet zomaar een broodjeszaak, maar het in Den Haag wereldberoemde Broodje van Dootje. Overigens houdt de wagen het verkeer niet op, want hij staat voor de bekende pop-up palen waar je een pasje voor nodig hebt om deze in de grond te laten zakken. Oh ja, het was overigens niet de Bentley van minister Heinsbroek ...

|home|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|zoek|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine