|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
de wijk in januari 2003
25.01.2003
Centrum - Eindelijk maakt de gemeente snelheid met de afbraak van Eindelijk vaart achter afbraak aan de Torenstraat ...het al heel lang verpauperde pand aan de Torenstraat in Den Haag. Regelmatige stadsgangers hebben het pand van kwaad tot erger zien verloederen. De wildplakkers hadden er een fraaie plakplaats mee omdat het pand zo enorm in het zicht van de komende en gaande bezoekers van de stad lag. Nu zullen zij hun heil ergens anders moeten zoeken terwijl slopers puin gaan ruimen. Hoe lang gaat het nu duren dat er weer een nieuwe bestemming voor dit stuk grond is gevonden? Hagaz!ne houdt je op de hoogte.

22.01.2003
DUINOORD - Inspraakavonden of niet; de plannen voor Randstadrail dwars door de stad van Zoetermeer naar Loosduinen gaan gewoon door.Valkenbosplein kun je voorlopig beter mijden ... Op het Valkenbosplein is al een beginnetje gemaakt dat ervoor zorgt dat je niet meer van de Beeklaan de Laan van Meerdervoort op kunt rijden. Ook kun je niet meer van de Laan van Meerdervoort de Valkenboslaan op rijden en van de Valkenboslaan de Groothertoginnelaan oprijden. Het verkeer wordt omgeleid via de Conradkade ... Lees dit soort berichten ook op www.denhaag.org en op de site van de Gemeente Den Haag.
22.01.2003
DUINOORD - Zo kun je natuurlijk ook van je rotzooi afkomen. Deze aanhangwagen geladen met asbest golfplaten staat uiteraard zonder asbestgolfplaten gewoon langs de kant van de weg geplaatstnummerbord op de Houtrustweg te wachten tot dat de dienst Stadsbeheer de boel weer komt opruimen. De eigenaar had natuurlijk ook de boel naar de Plutostraat in de Binckhorst kunnen brengen en in de daarvoor speciaal gereserveerde containers kunnen deponeren. Dan had hij zijn aanhangwagentje ook nog mee terug kunnen nemen ... De dienst Stadsbeheer is inmiddels via de gemeentesite op de hoogte gesteld.

13.01.2003
CENTRUM - Dat klopt als een bus als Joris Wijsmuller zegt, dat we de levendigheid van de stad zeker in de buurt van bouwplannen zolang Al tientallen jaren lang staat Kraats tussen Hema en C&A kroketten te verkopen ...mogelijk moeten bewaren. Wie kent ze niet de krokettenvan Kraats die tussen Hema en C&A al sinds mensenheugenis worden verkocht? En nu moet deze ambulante handel inclusief de bloemenkiosk meteen maar (1 maart a.s.) verdwijnen omdat het 'in de weg zou staan' voor de sloop van C&A?!? Waarom al per 1 maart verdwijnen als de sloop nog moet beginnen? Kijk even om de hoek naar de Gedemptegracht waar de sloop ruim drie jaar op zich liet wachten! En houd juist die ambulante handel in ere om de negatieve uitstraling van alweer een nieuwe bouwput zoveel mogelijk te compenseren.

12.01.2003
VALKENBOSKWARTIER - Autobedrijf De Witteburg op het kruispunt van de Weimarstraat en de Valkenbosklaan is al een tijdje niet meer. De Het braakliggende terrein biedt straks ruimte aan de Politievoormalige Porsche, Seat, Volkswagen, Audi-dealer is vertrokken vanwege slechte bereikbaarheid. Ervoor in de plaats zal een nieuw politiebureau worden gebouwd waar onder meer het huidige bureau Laan van Meerdervoort/Archimedesstraat zal worden ondergebracht. Meteen komt dan de vraag naar boven: als Wittebrug er niet meer uit de voeten kon, kan de politie dat dan wel? 

11.01.2003
CENTRUM - De bewoners van de Zwarte Madonna zullen het weten ook: sinds 1 januari 2003 is de Gemeente Den Haag hun huisbaas. Sinds die datum zijn de servicekosten met 12,6% verhoogd (!), voornamelijk veroorzaakt door de 33% verhoging (!) voor het schoonmaken van de algemene ruimtes. Ook zijn per die datum de pollers in werking gesteld die de bewoners tegen een betaling van € 12,98 aan leges toegang verschaffen (automatisch in de grond zinkende palen) tot hun eigen ingang! Deze worden overigens alleen geopend wanneer de betreffende bewoner daartoe drie dagen van te voren een verzoek indient bij de gemeente. Het zal je huisbaas maar wezen! De bewonerscommissievan de Zwarte Madonna feliciteert de Gemeente Den Haag hierbij met de vindingrijkheid van haar ambtenaren. Zij laten geen mogelijkheid voorbij gaan om hen het leven zuur te maken! 

10.01.2003
ZORGVLIET- Al die ijspret is natuurlijk leuk, maar de kou kent ook zijn nare kanten. Wat te denken van de smalle doorgang van de Banstraatspekglad en nog eens een helling bovendiennaar de Jacob Catslaan in de Ambassadebuurt? Deze doorgang is spek- en spekglad en kent bovendien een hellingspercentage! Honderden kinderen rijden dagelijks deze smalle doorgang speciaal voor fietsers naar school. Sinds de koude haar intrede deed is hier nog steeds niet gestrooid. Voor moeders met kinderen een uiterst hachelijke route om niet onderuit te gaan. Het is de moeite waard om juist de zwakkeren in het verkeer (moeders met kinderen op de fiets, ouderen) in dezen te ondersteunen. Of is het de bedoeling dat het gratis op te halen strooizout bij de stadsdeelkantoren hier ook voor gebruikt moet worden? 

09.01.2003
CENTRUM -Gelukkig kwam alles nog goed tussen de gemeente en de organisator van de kunstijsbaan op de Hofvijver. Tot en met 2 maart a.s.James Bond-reclame op Hofvijver ...kan er volop geschaatst worden, ook al is het steeds minder noodzakelijk om op de kunstijsbaan te schaatsen als je het ook op het natuurijs daarnaast kunt doen. Leuk is wel dat de speciale IJsreclame voor de nieuwe James Bond-film nu toch nog tot zijn recht komt. Als je goed kijkt zie je in grote blauwe en rode letters de titel van de film door het ijs heen. Voor informatie en tarieven kun je even naar de site www.ijsbaan.nu schaatsen. Klik op het plaatje voor een groter beeld.

05.01.2003
REGENTESSE/VALKENBOSKWARTIER - Dat is lang geleden dat je een compleet witte wereld tegemoet treedt in Den Haag. Vandaag is dan zo'n sneeuw in Den Haag hebben we al een tijdje niet gezien ...dag. Kinderen rennen naar buiten en proberen van die paar vlokken meteen een sneeuwpop te maken, maar dat lukt natuurlijk niet zonder de ervaring van ouderen (!). 'Rollen jongens moet je, rollen!' Een enthousiaste fietser heeft een slee onder z'n arm en een paar politieagenten denken dat gladheid net als snelheid niet voor hun auto geldt en maken een vrolijke slipper bij het uitrijden de Laan van Meerdervoort op. Ook al is er net gestrooid; even wachten heren tot de pekel aanslaat ... Overigens petje af voor de harde werkers bij de gemeente die tijdens de feestdagen moesten doorwerken!

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine