|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Hagaz!ne februari 2003

27.02.2003
We klagen weleens over het Horecabeleid dat de gemeente Den Haag hier voert, maar het kan ook anders. Zoals in onze nu al volop genieten van heerlijk lenteweer ...swingende hoofdstad Amsterdam. Daar geldt een gemeentelijke verordening die het verbiedt voor 1 maart terrassen open te stellen. Dit om de bewoners van de binnenstad in ieder geval van november tot maart rust te gunnen tijdens de nachtelijke uren. Hier loopt Den Haag dan toch wel een flink stuk voor op Amsterdam. Je moet er toch niet aan denken bij het weer van deze dagen achter glas te moeten zitten en te kijken wat voor heerlijke temperatuur er buiten heerst ...

22.02.2003
Vandaag is het weer zover: de Krokusvakantie is begonnen. Heel Nederland zoekt zijn wintersportspullen bij elkaar en sluit zorgvuldig de ski's en het snowboard op het autodak plaatsenaan in de file richting Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland, Frankrijk of Zwitserland. Zoals dit stelletje dat aan het stoeien is om de ski's en het snowboard op een efficiënte en veilige manier op het dak van de auto vast te zetten. Zij vertrokken gisteren al richting Zwitserland en hopen daar vandaag aan te komen. Nu lachen ze nog, maar of dat aan het einde van de rit ook zo is,  krijgen we waarschijnlijk nog te horen ...

18.02.2003 
Dat is een fraaie actie van de ANWB: de Noordzee uitroepen tot gevaarlijk gebied voor de gezondheid van badgasten zo vlak voor het nieuwe badseizoen. Volgens de 'wielrijdersbond' is het niet veilig deze zomer de zee in te gaan zeewater minder vervuild dan ANWB doet gelovenomdat er teveel microbiologische bacteriën (of wel poep) in het zeewater zitten die gezondheidsrisico's voor baders kunnen opleveren. Alle strandtenthouders zullen zich wel rot geschrokken zijn, want wat is strand nu zonder zeewater? En die zagen hun complete seizoenomzet in zee verdwijnen. Het valt allemaal gelukkig nogal mee volgens Rijkswaterstaat die geheel andere normen hanteert dan de ANWB. En wie heeft er hier nu verstand van water? Het ware beter geweest als de ANWB tevoren even met RWS had overlegd.

15.02.2003 

Regent Arend Hilhorst is weer aardig bezig met zijn omstreden Arend Hilhorst gaat bijna duivels om met gevoelens bewonersbouwplannen. Nu weer in de Dibbetsstraat waar opnieuw sloop het adagium is terwijl dat anderhalf jaar geleden juist voorkomen kon worden. Hoe denkt de regent dat dit door de betreffende bewoners wordt beleefd, steeds het gevoel te hebben dat je woning dan weer wel dan weer niet wordt afgebroken? Het is bijna duivels zoals hij met de gevoelens van bewoners van Den Haag Zuid-West, Spoorwijk,Duindorp, Zwarte Madonna en dan nu weer de Dibbetsstraat omgaat. Klik op de links om te zien welk spoor hij door Den Haag trekt.

14.02.2003
Nu wil het gemeentebestuur in de persoon van wethouder wethouder Bruno Bruins gaat wat doen aan het uitgaanscentrum ...Bruno Bruins eindelijk eens vaart zetten achter het uitgaansleven in het centrum van Den Haag en dan gaan de omwonenden dwars liggen. Denk je nu echt dat je het rustig houdt als je in het centrum van Den Haag gaat wonen op het kruispunt Grotemarktstraat en het Spui waar alle vormen van openbaar vervoer bijna 20 uur per dag langs dendert? Dat moet je toch voor ogen hebben gehad toen je op het drukste punt van de stad bent gaan wonen? Dan moet je ook niet gaan zeuren over overlast van uitgaanspubliek en geluidsherrie. Zet hem op Bruno!

11.02.2003
Behalve verkoopverboden gelden vanaf nieuwjaar extra reclameverboden voor de tabaksindustrie. Wie ze nog wil zien moet naar praat mee over zin en onzin van tabaksreclame in Museum voor Communicatiehet museum of de tabakszaak. Maar bereiken al die verboden hun doel? En moeten mensen niet zelf uitmaken of ze hun gezondheid verwoesten? Daarover organiseren het Museum voor Communicatie en Stichting Debatterij op 13 februari 2003 van 20.00 tot 22.15 uur het debat Rooksignalen. De discussie is onderdeel van de tentoonstelling Uitgerookt? in het Museum voor Communicatie, Zeestraat 80-82 in Den Haag. Vooraf aan het debat wordt een inleiding gehouden over de actuele maatregelen en plannen voor verdere acties van overheden. Jongeren van debatingclubs leiden de discussies in met een prikkelende voor- en tegenargumenten. Ook zijn
deskundigen op het gebied van tabakswarenaanwezig. Het debat is gratis toegankelijk, een half uur voor aanvang is ook de tentoonstelling te bezichtigen.

10.02.2003
Het bestuur van Stadsdeel Amsterdam-Noord heeft bij Justitie aangifte gedaan tegen een raadslid dat opzettelijk de geheimhoudingsplicht zou hebben geschonden. Het raadslid had aan een milieugroepering inzage gegeven in een vertrouwelijk voorstel voor een groot woningbouwplan in Amsterdam-Noord. Zet het Stadsdeel Amsterdam-Noord zich hier niet een beetje te kijk? Want is het sinds de Commissie Wallage haar rapport uitbracht 'In dienst van de democratie' niet zo dat de overheid en dus zeker de gemeentelijke overheid die het dichtst bij haar burgers zou moeten staan, zo vroeg mogelijk inzage moet geven in het te ontwikkelen beleid? Hoe zou de Gemeente Den Haag hiermee omgaan ...?

09.02.2003
Skaters kunnen nog dit jaar op het Malieveld hun kunsten vertonen op halfpipes. Staatsbosbeheer die eigenar is van het Malieveld gaat het opknappen en zal aan de randen van het veld recreatie- en skatevoorzieningen ontwikkelen.

02.02.2003
Dat er wel meer Hagenaars niet tevreden zijn over de plannen rond Randstadrail in de stad, blijkt wel uit de ingezonden brieven in de Vanavond op TV-west aandacht voor RandstadRailHaagsche Courant en de keren dat TV en Radiowest er aandacht aan besteden. Zo ook weer vandaag. Vanavond en daarna elke keer dat het TV-West journaal voorbijkomt, is een interview te zien met een van de vele betrokken tegenstanders wonend aan de Laan van Meerdervoort. Hagaz!ne kwam toevallig voorbij en schoot dit plaatje tijdens de opname. Kijk ook naar inspraak die de bewoners in mei vorig jaar deden. Woensdag 5 februari jl.was de raadsvergadering in het IJspaleis.

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine