|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
gadgets & ideas april 2003
22.04.2003
IDEE - Precies een week geleden meldde Hagaz!ne dat de bouw van de Metro Noord-Zuidlijn in Amsterdam pas zou aanvangen als de gebouwen op de route tegen schade verzekerd zouden zijn. Deze informatie is met ingang van vandaag achterhaald. De bouw is vandaag officieel van start gegaan met een futuristische tunnelboormethode.  Aan de gevels van panden binnen het invloedsgebied zijn reflectoren (ook wel meetspiegeltjes genoemd) van circa drie centimeter doorsnede bevestigd. Deze reflectoren worden constant ingemeten door computergestuurde meetapparaten, de total stations, om hun positieveranderingen en daardoor de vervormingen van het pand vast te stellen. Op het moment dat een van de systemen ook maar één millimeter vervorming signaleert, wordt de bouw stilgelegd

16.04.2003 
IDEE - Was het niet zo dat in Den Haag het gemeentehuis en allle losse vestigingen uit hun voegen barstten en dat daar één groot stadhuis voor moest komen? En dat dit zonder echte inspraak van de bevolking het roemruchte IJspaleis is? Hoe lang staat dat er nu als wordt geconstateerd dat het moment alweer daar is dat we in zo'n zelfde situatie zijn beland? Reden van al die groei zijn ondermeer de tijdelijke medewerkers en de projectmedewerkers. Voor elke 55 Hagenaars kan vandaag de dag één ambtenaar actief zijn, zo lezen we in de Haagsche Courant. Dat is toch een rustgevend gevoel. Maar is er weleens aan gedacht met al die krapte aan ruimte,  flexibele of wisselwerkplekken in te richten in dat IJspaleis zodat er geen onbemande bureaus meer te zien zijn? 

15.04.2003 
IDEE - Metro Amsterdam kiest eieren voor haar geld. Voordat de nieuwe lijn naar Amsterdam Noord wordt aangelegd, verzekert zij wel alle historische panden die op de route liggen zodat zij niet voor onverwachte claims komt te staan. Een vervelend puntje: er is nog geen verzekeringsmaatschappij gevonden die deze klus wil verzekeren ... De bouw zal niet eerder starten dan dat er een verzekeringscontract is afgesloten. 

12.04.2003 
IDEE - Nu we het toch over de HTM hebben ... Een extern adviesbureau (!) heeft haar geadviseerd bij de strijd tegen geweld in het openbaar vervoer. Oplossing; boete opleggen met een dagkaart die duurder is dan voorheen en nog maar anderhalf uur geldig is?!? Of dat geen agressieoproept ... Laat een dagkaart zijn wat de naam belooft. Of is dit weer een truc om ongemerkt de prijs te verhogen?

06.04.2003
IDEE - De bewoners van de Laan van Meerdervoort zijn uitermate tevreden met de huidige tramlijn 3. Toch drukt ons geacht gemeentebestuur het enorm veel gemeenschapsgeld kostendeRandstad Rail door waar de bewoners van de laan niet op zitten te wachten. De bewoners van de Vinex-locaties Ypenburg en Leidschenveen daarentegen zijn daar onder meer gaan wonen met de belofte dat tramlijn 17 hen direct met het centrum van Den Haag zou verbinden. Zij kregen echter onlangs te horen dat vanwege bezuiniging zeker tot 2007 geen tramlijn zal worden aangelegd! Zij voelen zich hiermee zwaar bekocht. 1+1=3: stop het geld van de ongewenste doorvoer van Randstad Rail over de Laan van Meerdervoort in de 'vervroegde' aanleg van lijn 17 naar de Vinexwijken. Dan heeft deze gemeente er maar zo enkele duizenden tevreden bewoners bij.

06.04.2003
Naast de tickertape(de lopende tekst onderaan het TV-beeld) uiteraard is deze tekst ongewild op TV uitgezonden ...op de NOS TV over bombardementen in Washington en New York waar Hagaz!ne al eerder over berichtte, was ook te lezen dat Bush en Blair ruzie hadden. Dank zij het TV-programma Kopspijkers kunnen wij deze hier nu laten zien.

02.04.2003 
Lida van der Weiden vraagt zich af hoe het zit met de afvalscheiding in Den Haag? Tot voor kort was zij iemand met twee bakken en strikt gescheiden afval: geen etensresten, wordt GFT-vuil nu gescheiden of niet?peuken etc. Volgens haar familie en kennissen belachelijk omdat 'alles toch op een berg gaat'.  Bij navraag aan de vuilnismannen kreeg zij hetzelfde antwoord dus staat er voortaan bij haar ook maar één bak. Toch zit het haar niet lekker dat zij en anderen met de beste bedoelingen denken bij te dragen aan een beter milleu en gewoon in de maling worden genomen. Hagaz!ne bood de vraag aan op de site van Stadsbeheer Den Haag en ontving telefonisch de volgende dag al het volgende antwoord. Hans Meiers van Stadsdeelkantoor Segbroek weet te vertellen dat het GFT-vuil weldegelljk gescheiden wordt ingenomen maar dat de eerste schifting al 'aan de wagen' door de milieumedewerker (vuilnisman) zelf wordt gedaan. En dat is niet voor niets. Want het GFT moet 'schoon' worden aangeboden aan de verwerker van GFT-vuil. 'En als je weet wat er allemaal tussen zit: lege melkpakken, plastic verpakkingsmateriaal, lege blikjes etc. De verwerker accepteert alleen GFT-materiaal en dan moeten wij het weer komen ophalen!', aldus Meiers. Tja en dat schiet niet op en we kunnen ons voorstellen dat alles dan vaak meteen maar op een hoop wordt gegooid. De Dienst Stadsbeheer start binnenkort in de wijken Transvaal, Schilderswijk en Laak Noord een proef waarbij speciale afsluitbare containers worden ingezet waar de gebruikers een sleutel voor krijgen. De Groothandelsmarkt is straks er nog het beste aan toe, want daar zal de schillenboer op proef weer zijn intrede doen.

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine