|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
april 2003
26.04.2003 
De bij de gemeente Den Haag in populariteit dalende Nijlgans heeft gelukkig ook nog fans. Een Surinaamse conducteur van Lijn 11 remt tussen de Weimarstraat en de Loosduinseweg af en stopt om vader en moeder Nijlgans met drie kleine Nijlgansjes de gelegenheid te geven over te steken. Na weer op snelheid te zijn gekomen, remt hij opnieuw af en stopt voor een tegemoetkomende collega, schuift zijn raampje open en zegt: 'Kijk uit voor de familie Eend verderop'. De Nijlgans kan deze ondersteuning van de HTM goed gebruiken.

26.04.2003 
'LPF heeft weer een afvaller: prof. Smalhout', kopt de Haagsche Courant van zaterdag. De koppensnellers onder ons denken dan meteen jammer voor de LPF. Maar wie schetst onze verbazing als we het stukje lezen, dat Smalhout gevraagd was als senator zitting te nemen in de Eerste Kamer en dat hij dat niet mag van de Telegraaf. 'Redacteuren en medewerkers mogen geen politieke functie bekleden', is het argument. De kopregel had dus moeten luiden: 'LPF behoudt belangrijk podium van twee miljoen lezers: prof. Smalhout'.

25.05.2003
In ons niet aflatend enthousiasme de Gemeente Den Haag en haar diensten in samenspraak met haar inwoners te verbeteren schrijft Ria Tettero op 30 januari jl. (!) aan de gemeente over het onoverzichtelijk en lezeronvriendelijk weergeven van de Gemeenteberichten in de Stadskrant en de Posthoorn die zij bovendien niet altijd ontvangt: 'Aangezien de vergunningen en dergelijke op afdeling staan, en niet op l o c a t i e, is het een hele toer telkens al de berichten door te lezen. Zo kom ik geregeld voor verrassingen te staan. Het wordt ondertussen tijd voor een modernere aanpak, op locatie vermeld dus. Dat interesseert mij, en andere burgers, toch het meest! In deze tijd van automatisering moet de sortering aangepast worden. U minacht ons burgers door deze gebrekkige manier van berichtgeving. Ik reken op betere berichtgeving van uw zijde!' En als voorbeeld noemt zij de wijze waarop Groot Rijswijk haar inwoners informeert. Op 10 april (!) herinnert zij de Gemeente eraan dat zij nog geen antwoord heeft ontvangen op dit gratis advies. Op 14 april volgt het antwoord: 'We krijgen juist van bewoners complimenten over de wijze van publiceren. We proberen het altijd zo overzichtelijk en leesbaar mogelijk te houden'. En nu is Ria heel benieuwd van wie de gemeente dan wel complimenten ontvangt over die werkelijk chaotische opsomming van cijfers en letters die ook wel Gemeenteberichten worden genoemd. Reageer hier

23.04.2003
De catamarans op het Zuiderstrand liggen geduldig te wachten op hun sportieve eigenaars voor een gevecht met de strandpaviljoen de Fuut is geheel klaar voor het komende seizoen ...elementen. Nog is het stil op het strand zo vlak na Pasen. Een oudere man en vrouw trachten een vlieger op te laten terwijl kinderen een verbinding van de zee naar een zelf gegraven haven proberen te activeren. De hel oranje Kinderopvang voor zoekgeraakte kinderen is gesloten evenals het onderkomen van de Haagse Kustzeilvereniging. Het strandseizoen kan beginnen. Strandpaviljoen de Fuut is er helemaal klaar voor, net als de andere paviljoens waar een enkele graafmachine de laatste hoeveelheden zand verplaatst tegen mogelijk hoogwater.

13.04.2003 
Als de Gemeentelijke Accountantsdienst de miljoenenuitgave voor het verhuizen van de kampers werkelijk noodzakelijk achtte, zoals we in de Haagsche Courant van zaterdag kunnen lezen, regent Hilhorst schuttert maar door ...wordt het de hoogste tijd om de Accountantsdienst zelf door te lichten. We hebben het hier wel even over ruim € 4 miljoen! En hoezo, exclusief de kosten van de inzet van de Politie? Krijgt de burgemeester als opperhoofd van die Politie een rekening voorgeschoteld van zijn eigen organisatie? Met andere woorden, wordt de Politie op basis van kosten ingezet? Zo van: laten we hier maar geen politie inzetten want dat is te duur?!? Dan zijn we reuze benieuwd nu enkele kampers hun huur weigeren te betalen. Want alweer staat voor enkele kampers de verhuiswagen voor de deur. En deze weldoordachte strategie komt van ons geacht gemeentebestuur in de persoon van 'daar is tie weer' regent Hilhorst. Niet te geloven dat dit zo maar kan!

12.04.2003 
Het gaat er bij de Hagenaar niet in dat HTM geen gemeenschapsgelden zou gebruiken voor het adviseren in de aanleg van tramsporen in Egypte. Zolang de overheid een organisatie subsidieert kan die organisatie nooit winst maken of over eigen gelden beschikken. Hoogstens kunnen we stellen dat zo'n organisatie de gemeenschap minder geld hoeft te kosten en dat daarmee de subsidie omlaag kan. Als de betreffende HTM-maatschappij een aparte BV is die geen relatie heeft met de HTM, waarom draagt die maatschappij dan haar naam? En bovenal wat hebben HTM-medewerkers dan in Caïro te zoeken? Laten ze iets creatiefs bedenken voor de vele problemen die hier in Den Haag worden opgeworpen door het verleggen van tramlijnen en verplaatsen van populaire haltes.

05.04.2003 
Volgens de Haagse Ombudsman mr. Th. Lucardie wil de gemeente in het klachtrecht van Hagenaars zelf gaan bepalende gemeentelijke bordenwasser is langs geweest ...wat een klacht is en wat niet. Het gevolg van deze inperking is dat de gemeente het aantal klachten spectaculair kan laten dalen. Om een indruk te geven: in 2001 werd 36% van de klachten niet beantwoord. Toch heeft Hagaz!ne andere ervaringen met het reageren door de gemeente, maar dat doen we dan ook altijd digitaal. Gemeld vuil wordt de volgende dag verwijderd en onlangs is zelfs de gemeentelijke bordenwasser langs geweest en heeft de alg van het bord verwijderd.

01.04.2003
De 1-aprilgrappen vliegen om je oren,als je ze maar herkent. Voorbereiding is hierbij van groot belang. Zo toonde de NOS al Helemaal naar station Ahlem met lijn 11 ...van de week (zij het per ongeluk) een 'try-out' van tekstbalken (tickertape) waarin stond te lezen dat Washington en New-York werden gebombardeerd en dat Bush en Blair ruzie hadden (!?!). Niet zo vreemd dat dit niet als 1-aprilgrap was bedoeld. Nee, dan de HTM die pakt het subtieler aan. Een van onze correspondenten kon deze tram op het eindpunt van lijn 11 in Scheveningen vastleggen waarop het eindstation Ahlem staat vermeld (klik op plaatje voor vergroting). Ze wilden ons zeker laten denken dat we hier konden instappen voor Hannover, waar de nieuwe voertuigen vandaan komen ... 

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine