|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
september 2003
29.09.2003
Als je naam Zalm is en je vaardigt regels uit die de complete bevolking financieel diep raakt en jezelf niet, kun je van alle bezuinigen op zalm is de remedie van het Japanese Restaurant Shirasagikanten reacties verwachten. Zoals hier van het Japanse Restaurant Shirasagi aan het Spuiplein die zijn hele buitengevel voorziet van Zalmacties. Zalm als een product waarop korting wordt gegeven. Vrij vertaald; de in alle gerechten gebruikte zalmproducten waaronder sushi zullen hier deze week 20% goedkoper zijn als reactie op de huidige begroting. Dat is dus zo slecht nog niet voor het publiek ... Wie volgt? 

24.09.2003 
In de stad Den Haag hebben momenteel 27.500 mensen geen baan. Dat zijn er 4.000 meer dan in dezelfde tijd vorig jaar kan ik lezen in de Haagsche Courant. Ook lees ik daar dat maar 30 tot 35% van deze vacatures bij het CWI bekend is. En dat blijkt het voormalige Gewestelijk Arbeidsbureau te zijn! Dus dat bestaat blijkbaar niet meer. De werkgevers zijn blijkbaar zo hard op zoek naar werkzoekenden dat ze niet de moeite nemen om hun vacatures aan te melden bij het bureau dat hen hierbij behulpzaam kan zijn: het CWI. Dat schiet lekker op. En dan gaan wethouders naar hun relaties bellen om te vragen of ze nog vacatures hebben? Om het werkeloosheidscijfer te verhogen!?!

23.09.2003

hoge golven, straffe wind en prachtige zonnenstralen ...
Perfect Kitesurfweer op een wilde zee. Dit plaatje toont dat het goed waait vandaag langs de kust. Enkele kitesurfers hadden het er best moeilijk mee hier aan het Zuiderstrand. Maar wel dapper dat ze onvermoeibaar doorgaan ...

22.09.2003
Een modeshow annex dansshow, acrobaten, skate-, skateboard- en bikedemonstraties, Zuid-Amerikaanse deze charmante griezel stelt Pan voor, half mens, half beest ...danseressen, Afrikaanse trommelaars, muzikanten en bands maakten afgelopen zondag dat het centrum van Den Haag bruiste. Velen konden hun nieuwsgierigheid niet bedwingen om te zien hoe zo'n autoloze dag in het centrum eruit ziet en hoe de Zwemtunnel ervoor staat. Er was genoeg te zien rond het Spui en de Grote Marktstraat waar de presentaties waren geconcentreerd. Zelfs in de Tramtanic was het droog en gezellig.

16.09.2003 
Het openbare toilettenbeleid van de gemeente Den Haag mag genoegzaam bekend zijn. Of wel uit de gespannen blaas valt net keurige tijdelijke toiletten tijdens de viering van Prinsjesdag 2003als met de wielklem munt te slaan volgens onze dame en herenbestuurders. Gelukkig is het wat de gespannen blaas betreft op Prinsjesdag het beleid overboord gezet. Op strategische plekken staan toiletten opgesteld en dat is nodig ook. Want als de hekken eenmaal geschakeld staan, kom je zomaar niet van punt A naar punt B. En deze keer geen ordinaire plaskruizen, maar gewoon plashokjes met een deur die dicht kan.

16.09.2003 
Al 's ochtends vroeg stromen de mensen vanaf het Centraal Station naar het centrum van Den Haag om Prinsjesdag te vieren. Honderden mensen hebben om tien uur al een plekje bemachtigd helemaal zelf vervaardigd deze gouden fiets als tegenhanger van de gouden koetsachter de dranghekken op strategische plekken langs de route waar straks de Gouden Koets langskomt. Iedereen hoopt een glimp van de zwangere Máxima op te vangen. Deze Gouden Fiets probeert het met antiek tweetonig fluitje op te nemen tegen de populariteit van de Gouden Koets en baart het nodige opzien.

15.09.2003
Je ziet ze niet vaak, zeehonden in zee voor het Zuiderstrand. Toch word ik vandaag op een zeehondje attent gemaakt door deze man is net van boord gegaan van de reddingssloepmanschappen van de Reddings Brigade. Terwijl collega's het ruime sop kiezen in de oranje reddingssloep (klik op plaatje) met inmiddels de boordlichten al aan, stapt een andere collega, voorzien van reddingsvest en opvallend oranje kleding aan wal om verder in het strandvoertuig zijn reis te vervolgen. 

15.09.2003
We hebben het hier wel over 14 september als we naar dit plaatje kijken. Er is weer van alles te doen in de stad, maar als talloze indrukweekende motoren op de boulevard van Scheveningenhet zulk fraai zomerweer is, gaat niets boven het flaneren over de Scheveningse boulevard. En laten ze daar nu net een Harley show geven omdat de motorenfabriek Harley Davidson dit jaar 100 jaar bestaat. Het aantal indrukwekkende motoren was hierdoor toch een stukje groter dan normaal op een zondag. 

05.09.2003
Daar zitten ze dan De Jongens Leo en Peter en een collega vrijdagochtend kwart over zeven een kopje koffie te drinken de Jongens Peter en Leo met een collega voor de tijdelijke tabak- en tijdschriftenwinkelhelemaal klaar voor een frisse dag in die aardige straat, de Reinkenstraat. Elke ochtend kun je ze er vinden; nu even op een andere plek tijdens de uitbreiding van hun startlocatie van tabak- en tijdschriftenwinkel naar een postagentschap. Hoog nodig trouwens sinds het postkantoor aan de Laan van Meerdervoort haar deuren sloot. 

02.09.2003 
Ik weet niet hoe het jou vergaan is, maar ik heb de sirenes niet gehoord. Terwijl op TV-West nog wel werd verteld dat we allemaal vooral in Den Haag vanaf 's ochtends vroeg last zouden hebben. Ook op de Plesmanweg waar ik werk heb ik niets gehoord. Misschien is het aardig als je dit leest en ook niets gehoord hebt dat hieronder te melden met je straatnaam erbij. Of ben ik de enige die niets heeft gehoord?

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine