|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
de wijk in september 2003
27.09.2003
DUINOORD - De actualiteit heeft inmiddels het raadsel opgelost. Dit bord was vlak voor de Reinkenstraatbraderie van 20hier word je uitgenodigd te parkeren, behalve op 22 september ... september jl. te zien. Het is een bijzondere combinatie van aanwijzingsbord en algemene kennisgeving. Wellicht is dit de nieuwe manier van de gemeente om inwoners van Den Haag het parkeren te verbieden. Dubbele ontkenning is toegeven en dubbel toestaan is verbieden, zoiets. Er staat dat je er mag parkeren alleen niet op 22 september 2003. Dat moet je niet altijdgoed als je hier je wagen niet had staan ... geloven. Een dag later is dit gedeelte van de Reinkenstraat veranderd in één grote kuil met zand! Duur bordje overigens dat alleen voor deze datum is gemaakt. Klik op de plaatjes voor groter beeld. 

22.09.2003
CENTRUM -Het is maar goed dat de leden van de Tweede Kamer er vandaag niet zijn want vooral kamervoorzitter ver boven de eerste etage van het kamergebouw zweeft een stuntskaterWeissglas heeft het al moeilijk met de capriolen die skaters en skateboarders uitvoeren op de marmeren grondwet op de Hofplaats. Nu staat er een vette skate ramp waar enkele specialisten in skaten, skateboarden en biken hun perfecte stunts showen. Hardrock sounds begeleiden de heren terwijl het enthousiaste publiek de rampers aanmoedigt.

15.09.2003
ZUIDERSTRAND - Zalig weer is het rond de klok van acht uur 's avonds. De meeuwen zoeken hun rustplaats op het strand weer een fraaie zonsondergang voor dit verliefde stel ...op om de nacht door te brengen. Een enkele trimmer loopt zijn route over het smalle strand dat het Zuiderstrand rond dit tijdstip kent. Een verliefd paartje wacht tot de zon helemaal onder is. Complete rust straalt dit plaatje uit. Morgen is het hier wel anders. Dan hebben de Haagse scholen vrij omdat het dan Prinsjesdag is.

15.09.2003
DUTTENDEL - Eerlijk is eerlijk. Ik schreeuwde moord en brand toen de imposante bomen aan de Plesmanweg spontaan werdenHoe lang zal het duren dat hier weer bomen van enig formaat staan?weggehaald door de gemeente. Nu er nieuwe aanplant voor in de plaats is gekomen, moet je dat ook weten. Klik op het plaatje voor een groter beeld.

12.09.2003
REGENTESSEKWARTIER - Natuurlijk was het Koningsplein op 24 augustus nog niet klaar en natuurlijk moest de vloerbedekkingHorse Power op Koningsplein wel erg fragiel ...nog bewerkt worden, zo kan ik vernemen van de dienst Stedelijke Ontwikkeling. Op 6 september 2003 werd het plein pas geopend en sinds die dag is daar op de sokkel het beeld Horse Power van de kunstenaar Zadok Ben David te zien. En wat er met de verharding daadwerkelijk aan de hand is, is dat het een kwestie van tijd is voor dit soort verharding 'ingelopen' en gebruiksklaar is. Afgelopen week nog heeft de Dienst Stadsbeheer extra gerold om de verharding versneld te doen inklinken. Nu kan er al wel gejeudebouled worden en zijn de grote stenen verdwenen. Het fragiele paard valt in het groen nauwelijks op, maar als straks de bladeren zijn gevallen zal het beter tot zijn recht komen.
 

06.09.2003 
REGENTESSEKWARTIER - Weer of geen weer; een straatfeest moet doorgaan, moeten de organisatoren hebben gedacht. En de Suezkade vierde feest vandaag ...zulk slecht weer is het vandaag niet. Een alleenstaand emmertje met water, enkele stoeltjes, een slinger en drie tafeltjes met voor één deur een tafel met kinderen eromheen. Zo wist de man op de middenweg van de Suezkade antwoorden op de vraag, wat er te vieren viel: 'een straatfeest'. En hij keek mij aan met een blik van: dat kun je toch wel zien? Daar moet je toch echt wat fantasie voor uit de kast trekken.

06.09.2003 
KORTENBOS - Wijkorganisatie Kortenbos  bestaat 25 jaar en dat werd gevierd met een jubileummanifestatie in het wijkpark. Een coverband Subway zorgde voor bekende hitsspeciale uitgave Wijknieuws Kortenbos biedt alle informatie over de viering. Ondanks dat er wolken dreigden is de viering hoofdzakelijk droog gebleven. Een vrijmarkt, demonstraties kracht- en vechtsporten, klimwand, springkussens, goochelaar en clown met als hoofdact de coverbandSubway, ook wel de Scheveningse Clarks genoemd. Ook waren in de kraampjes diverse beeldend kunstenaars actief. Wijknieuws Kortenbos kan trouwens nog best wat geschrevenondersteuning gebruiken. Heb je belangstelling
reageer dan meteen; een schriftelijke cursus journalistiek zit er dan zeker voor je in. 

04.09.2003 
CENTRUM -China Town Den Haag gaat door. Het gebied tussen de Wagenstraat en de Gedempte Gracht/Gedempte straks een echte Chinese poort als ingang van China Town Den HaagBurgwal is door de Haagse gemeenteraad officieel aangewezen als 'China Town Den Haag'. In overleg met de bewoners, eigenaren van panden en ondernemers gaat de gemeente een ontwerp maken voor de inrichting van straten in Chinees-Aziatische sfeer. 

03.09.2003
BENOORDENHOUT - Shell heeft haast met het afbreken van de panden aan de Carel van Bylandtlaan. Ondanks het feit dat de Shell mag zomaar een heel huizenblok aan de woningvoorraad onttrekken en afbrekenpanden uniek zijn voor Nederland en dus elders er geen kopieën van meer te vinden zijn, was het voor ons geacht gemeentebestuur geen bezwaar een pact met de sloper te sluiten. Tientallen jaren geleden werd tot ergernis van de omwonenden het grote kantoorpand aan de Oostduinlaan wegens uitbreiding speciaal voor Shell gebouwd in het Park Oostduin om na inkrimping van het personeel vanwege leegstand aan een verzekeringsmaatschappij te worden verkocht. Nu heeft Shell weer ruimte nodig en sloopt zij met goedvinden van het Rijk en de Gemeente Den Haag deze unieke woonhuizen. Was Shell niet onlangs van strategie veranderd? 

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine