|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
december 2003
29.12.2003
Hoeveel mensen moesten er ook al weer uit bij RTV-west? Waren dat er geen 42? Zijn die mensen er al uit? Zo niet, waarom is er dan al drie dagen geen nieuws te melden? Geen nieuws in de Haagse regio tijdens de kerstdagen 25, 26 en 27 december? Dat is nog eens nieuws! Begint een beetje op de publieke omroep te lijken. Ik had mijn beste beentje wel voorgezet als er koppen moeten gaan vallen. Of hebben de medewerkers inmiddels al het kopje laten hangen

28.12.2003 
Het duurt nu niet lang meer of de Megastores gaan voor goed dicht als je het mij vraagt. Als de gemeente Den Haag ook moeilijk blijft doen over openingstijden van een in nood verkerende woonboulevard en deze daardoor op een van de belangrijkste dagen - de zondag voor de kerst - gesloten moet blijven dan kom je daar niet snel meer terug. Tel daarbij op de parkeerkosten en de rekensom is gauw gemaakt. Pas nog hoorde ik iemand vertellen dat zij in een doodstille Megastores na slechts een uurtje maar liefst € 4,50 aan parkeergeld kwijt was en niet eens geslaagd was met wat ze wilde kopen; tel uit je winst!

28.12.2003
Een keurig opgeworpen dijkje van zand aan het einde van de Houtrustweg en wat kerstbomengroen dat erboven uitsteekt de spanning voor het vreugdevuur is van de jongenskopjes te lezendoet vermoeden dat hier de basis wordt gelegd van een vreugdevuur. Niets is minder waar. Want als ik met de camera nader, is er achter het dijkje een drukte van jewelste. Het lijkt wel of heel jong Duindorp zich hier verzameld heeft en vergadert over het spannende vruegdevuur dat hier rond de jaarwisseling zal worden ontstoken. Oudere jongens vertellen dat het vuur dat vorig jaar nog werd ontstoken bij de opgang naar de Wieringsestraat verboden is. Zij tekenden trouwens voor het gigantische vreugdevuur op de dam van de Houtrustweg in 2001.

22.12.2003
In de serie onbegrijpelijke verkeersbordencombinatieskrijg ik weer een prachtige van Tobi Fondse toegezonden. De bewuste onbegrijpelijke bordencombinaties leiden tot verkeersboetesbordencombinatie staat bij de kruising Obrechtstraat/Waldeck Pyrmontkade. Daar blijkt het trouwens in verband met (daar zijn we weer) Randstadrail een enorme chaos te zijn waar het voor onze gemeentepolitie goed bonnen uitdelen is. Iedere avond is de omgeving Sweelinckplein volledig geblokkeerd door een enorme hoeveelheid auto's en het schijnt dat voor foutparkeren (op de stoep van de Waldeck Pyrmontkade/Kon. Emmakade) een gedoogbeleid is. Helaas niet voor Tobi. Hij werd beloond met een bon t.w.v. € 40! Hij is benieuwd of hij dat door onduidelijkheid kan aanvechten. Wie het weet mag het zeggen.

17.12.2003
'Laat je niet gek maken door de Nederlandse media en samenleving die ons een minderwaardigheidscomplex wil aanpraten.' 'Laten we weer geschiedenis schrijven, hier in Nederland. En als een groot deel van de autochtone bevolking ons niet wil, dan hebben ze pech. Wij moeten dat soort mensen ook niet. Vergeet al die verhalen over integratie, waar eigenlijk assimiliatie (!) mee wordt bedoeld. Je kunt ook succesvol zijn zonder te integreren.' 'Verenig jullie! Waar dan ook.' En meer van deze opruiende tekst is te lezen in enkele vergeten velletjes papier bij een kopieerapparaat. De tekst heeft als titel 'De Grote Leugen'. De bedoeling was waarschijnlijk plaatsen op een website, getuige de oproep voor reacties die naar de webmaster gezonden moesten worden. Ik denk dat de webmaster meer verstand heeft dan de schrijver waardoor deze genoodzaakt is zijn actie op papier voort te zetten. Zonde van al dat papier.

14.12.2003 
Terwijl de gemeenteraad urenlang neuzelt over het al dan niet aanhouden of terugplaatsen van tramhaltes rond de 
Grote Kerk, voltrekt zich een veel grotere ramp rond tramlijn 3dag en nacht werken de spoorwerkers doorVanaf vandaag gaat de nieuwe dienstregeling in zoals lijn 3 als Randstadrail gaat rijden. Dan rijdt lijn 3 niet meer door de Zoutmanstraat, Elandstraat en Torenstraat, maar slaat al af bij de Waldeck Pyrmontkade richting Lijnbaan. En lijn 17 slaat vanaf dat kruispunt af naar de Laan van Meerdervoort en rijdt dan door de Zoutmanstraat, Vondelstraat en Torenstraat. Dat wordt dus leuk op het kruispunt Laan van Meerdervoort Waldeck Pyrmontkade. Daar zorgen de lijnen 3 en 17 dus vier keer per passeergang voor een totale stop van het overige verkeer. Wedden dat deze dienstregeling niet lang stand houdt?

09.12.2003
Waarom dat toch allemaal zo geheimzinnig moet gaan met dat geheimhouden van de naam Catharina-Amalia is mij nog steeds blij stapt pa Willem Alexander het stadhuis uitniet duidelijk. Maar de spontane vreugde van het publiek bij het Oude Stadhuis van Den Haag is er niet minder om. Bolletje deelt er beschuit met muisjes uit en de klokken van de Haagse Toren laten hun unieke donkere klank horen. PWA (Pa Willem Alexander) kan zijn geluk niet op nu hij zijn dochter heeft aangegeven bij de Burgerlijke Stand. Zie hier een beeldverslag dat ik maakte >>>

08.12.2003
Insiders voorspelden al dat de bevalling van prinses Máxima aan het einde van de week zou plaats hebben. Ik weet nu (14:21 uur) ook dat het prinsesje Catharina-Amalia heet. Gisteren om een blakende dochter voor Máxima en Willem Alexanderéén minuut over vijf (17:01) was het dan zover. Na een prachtige zonnige maar koude zondag toont prins Willem Alexander als trotse vader de door hem zelf genomen foto van zijn dochter: 52 centimeter lang en 3.310 gram in gewicht. Hagaz!ne was in de buurt en maakte dit beeldverslag >>>

05.12.2003
De voorbereidingen voor de ijsbaan op de Hofvijver zijn alweer getroffen. De afmetingen van het complete gebied lijken groterstraks een grote ijsvlaktedan vorig jaar. Straks als de blokhut en verhuurchalet er weer op staan zal blijken of het gezichtsbedrog is. Dan zullen de schoolkinderen door de weeks weer joelend hun baantjes kunnen trekken. Want het is maar de vraag of moeder natuur straks ook de rest van de Hofvijver bevriest.

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine