|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
de wijk in december 2003
28.12.2003
TRANSVAALKWARTIER- Het zal je maar gebeuren als je een avondje niet thuis bent. Kom je de volgende dag bij je huis aan, er is niet veel meer over van de eikenhouten voordeurblijkt er 's ochtends een geparkeerde auto voor je deur te zijn aangereden en wel met zo'n hoge snelheid dat deze via de stoeprand gelanceerd werd en tegen jouw voordeur tot stilstand kwam. Deur dus niet meer afsluitbaar. Politie en gemeente zorgden ervoor dat de deur met hout werd dichtgetimmerd tegen inbraak. Maar je moet wel even binnen zijn om je kat eten te geven. Dus opnieuw, maar dan met de voet, de deur ingetrapt met getoond resultaat. Een goede buurman is beter dan een verre vriend; want hij zorgde ervoor dat het huis opnieuw werd afgesloten met in de haast aangeschafte houtplaten

25.12.2003
Zuiderstrand - De feestdagen zijn aangebroken en dat betekent ook vuurwerk en vreugdevuren. Wie herinnert zich niet lekker vuurtje stoken kan hier geen kwaad ...de enorme vuren die onder meer vlakbij de Norfolkline werden ontstoken? Het meeste spectakel geeft altijd wel de enorme stapel palets en kerstbomen die op het Zuiderstrand worden aangestoken. Het moet nu al leven in die omgeving, gezien deze twee jongetjes die alvast in het klein op het strand begonnen zijn. 

22.12.2003
BLOEMENBUURT- Je ziet het wel vaker dat werkzaamheden aan de weg nog niet helemaal zijn afgerond. Maar hier aan het eindeuiterst gevaarlijke situatie kruispunt Azaleastraat van de Azaleastraat hoek Laan van Meerdervoort ontstaat toch wel een heel gevaarlijke situatie. De doorgaans tweebaansweg waarvoor het linker deel van de rijweg was gereserveerd om linksaf te slaan, houdt sinds de verandering abrupt op. Sterker nog; je komt plotseling voor een nieuwe vluchtheuvel te staan en er is nog maar ruimte voor één rijbaan. Hopelijk worden de wegmarkeringen op tijd aangebracht anders kan er een flinke schadeclaim volgen voor de gemeente van degene die frontaal de vluchtheuvel op knalt. Stadsbeheer is reeds op de hoogte gesteld.

18.12.2003
CENTRUM- De doorsnee bezoeker van Den Haag zal het niet zijn ontgaan dat de unieke overdekte markt in het centrum van Den Haag voor de helft is afgebroken. Uniek omdat nergens in moet de rest van deze unieke Markthof straks ook verdwijnen?Nederland een overdekte markt als de Markthof bestaat. Het lijkt alsof het resterende deel van de Markthof vanwege de erboven liggende koopflats behouden blijft. Niets is minder waar. De eigenaren van de bedrijven hebben maandag te horen gekregen dat ze aan de Markthof geen geld meer willen uitgeven. Kortom ze laten de groentenboer, de visboer, de slager, noem maar op 'dood gaan', aldus een van de eigenaren die de wanhoop nabij is. Zij vinden het verschrikkelijk wat daar gaande is onder het toeziend oog van de gemeente Den Haag en willen nu graag hun mond opendoen want anders gebeurt er gewoon niets. 'Het is een schande dat Firma Sistra zo met mensen omgaat', aldus de in nood verkerende schrijfster. Het is aan de gemeente Den Haag om hier paal en perk aan te stellen.

11.12.2003
ZEEHELDENKWARTIER- De voorbereidingen voor Randstadrail gaan gestaag door. Het kruispunt Waldeck Pyrmontkade Laan van boren en lassen aan de trambaan op het kruispunt Waldeck Pyrmontkade Laan van MeerdervoortMeerdervoort ligt geheel open. Vandaag kon tramlijn 3 er niet meer rijden omdat het spoor door bevriezing was gebroken. Lijn 3 buigt nu al vanaf de Edisonstraat van de Laan van Meerdervoort af en komt eigenlijk in het centrum pas weer op het oorspronkelijke spoor. Wethouder Bruins die toch al onder vuur ligt van de actievoerders tegen Randstadrail is niet blij met de karige berichtgeving door HTM. 's Avonds was het euvel blijkbaar weer verholpen en kwamen er weer tramstellen langs.

09.12.2003 
TRANSVAALKWARTIER - Het Transvaalkwartierstaat op de nominatie grootschalig te worden aangepakt waarbij 3000 woningen worden afgebroken. Toch vreemd dat de bedrijven op de Haagse Mart, de Paul Krugerlaan en de Uitenhagestraat wel hebben meegedaan aan allerlei onderzoeken ter verbetering van het Transvaalkwartier maar dat er geen plannen voor deze gebieden zijn gemaakt. Het lijkt erop dat de uitkomsten van de onderzoeken nu over de hoofden van de bewoners worden uitgevoerd. En dat allemaal weer door het bekende pact de gemeente Den Haag, woningbouwcorporatie Staedion en Haag Wonen. De bedrijven zijn er helemaal niet blij mee. Lees ook haar bezwaren over het vestigingsbeleid van de gemeente het Wijnhavenkwartier in het KVK-nieuws.

01.12.2003
ZEEHELDENKWARTIER - De gemeente Den Haag heeft voor de tweede keer in korte tijd illegaal voorbereidingen getroffen voor RandstadRail. Wegwerkers begonnen onlangs met het een 'heterdaadje' van de illegale activiteiten aan Randstadrail ...openbreken van het kruispunt tussen de Laan van Meerdervoort en de Waldeck Pyrmontkade. Maar de vergunning voor dit werk gaat pas op 1 december in en veel bewoners zijn tegen de aanleg van het traject. Een woordvoerder van de Vereniging RandstadRail waarbij veel bewoners rond het traject zijn aangesloten, zegt 'pissed off' te zijn. De vereniging bereidt juridische stappen voor tegen de gemeente Den Haag, omdat die zich schuldig zou hebben gemaakt aan onbehoorlijk bestuur

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine