|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
gadgets & ideas februari 2004
28.02.2004
En weer maken Hagenaars geschiedenis. Dinsdag 24 februari bereikten Ramon Sijmons (27) en Boris Krielen (33) uit Den Haag de plaats Egilsstadir in oost IJsland, na 830 kilometer het eindpunt van de ATB expeditie IJsland 2004. Het team heeft de route van de ATB IJsland expeditie 2004hiermee een primeur behaald: nooit eerder werd de nr. 1 ringweg vanaf Kevlavik tot Egilsstadir via noord IJsland gefietst in de winter. Woensdag 11 februari vertrokken Ramon en Boris op hun ATB's uit Kevlavik, de internationale luchthaven van IJsland. De eerste dagen werden ze overspoeld door regen. De vele bergpassen in het noorden werden ondanks de zware bagage van 30 kilo per persoon zonder veel moeite beklommen. Na zeven dagen bereikten ze al de stad Akureyri op km 530, van waaruit en passant de noordpoolcirkel werd aangedaan op het eilandje Grimsey. Uiteindelijk legden ze de route van 830 km af in slechts 12 dagen, een opmerkelijke prestatie. Klik op het kaartje en beleef alles mee op hun site ice-x.nl

18.02.2004 
IDEE- Bekeuringen in Finland kunnen aardig oplopen omdat de hoogte van het bedrag afhangt van de inkomsten van de overtreder. Zo werd onlangs aan een ijshockeyer voor te hard rijden een boete opgelegd van maar liefst € 159.00,00! Dat moeten we ook hier in Nederland invoeren. En dan maar hopen dat Bill Gates de maximum toegestane snelheid overtreedt dan zijn we meteen van ons begrotingstekort af.

21.02.2004 
Hoe zal het toch komen dat er de laatste tijd zoveel werkelozen bij komen? Dat zou weleens door de mottigeontslagregeling kunnen komen waar bedrijven tegenwoordig misbruikvan maken. Het bedrijf vraagt je akkoord te gaan met ontslag ook al is daar geen reden toe. Daarbij legt zij zelf bijvoorbeeld 20% toe op de 70% waar je recht op hebt als je ontslagen wordt. Zo ontvang jij 90% van je laatst genoten salaris waar je niets voor hoeft te doen terwijl het de onderneming maar 20% kost en het rijk, zoals gebruikelijk bij een ontslag, de 70% als ww-uikering krijgt bijlegt. Werkgever blij, werknemer blij, iedereen blij ... Ja, ja, alleen klopt hier iets niet. Want dat gaat allemaal op kosten van jou en mij.

19.02.2004
'Meneer, wilt u een foto van ons nemen?' En dat vragen vijf jongedames gehuld in witte (nou ja, witte) overalls als ik op mijn vijf studenten tappen water uit de hofvijver om naar Breda te brengenatb de Hofvijver nader. Ik wilde net aan hen vragen wat ze aan het doen waren. De vijf dames zijn van het damesdispuut SophisticatsInternationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer in Breda. Zij kregen de opdracht om water uit de Hofvijver te halen en naar Breda te brengen en het bewijs fotografisch vast te leggen. Dus dat is snel geregeld. Hun volgende opdracht is het gebeuren op internet vast te leggen. Laat interniek nu net in de buurt zijn. Studentenvereniging Phileas Fogg kan tevreden zijn.

18.02.2004
Roofridder Arend Hilhorst is bang dat bewoners uit de Bloemenbuurt uit de huizen trekken als deze voor hen te klein worden en staat daarom het bouwen van een extra woonlaag toe. Deze wethouder die wel meer fraaie ideeën heeft over afbraak en nieuwbouw in Den Haag, brengt hiermee het karakter van deze vooroorlogse wijk volledig om zeep. En dat niet alleen. Je zult straks niet alleen het centrum als een grote bouwput zien maar ook de wijken gaan erin mee. En dan te bedenken dat nog niet zo lang geleden een centimeter afwijken van een bouwtekening tot gevolg had dat het bouwwerk compleet kon worden afgebroken. Lees verder in de column >>>

14.02.2004
Hoor jij nog weleens wat van die actie dat iedereen van het roken af ging met ingang van het nieuwe jaar? Ik niet. Het gezellig met zijn vieren roken in een abri met een kopje koffie erbijis ijsingwekkend stil. Sterker nog, nu er niet meer gerookt mag worden maar er toch nog grote behoefte aan bestaat, is bij openbare gebouwen - zoals hier bij Verkeer en Waterstaat - een proef begonnen met een soort rook abri. Er kan vier man of vrouw in en dan is het vol. De rook wordt afgezogen en er komt geen bus langs maar je kunt er wel je kopje koffie of thee staand aan een tafeltje opdrinken. Het is zo gezellig daar dat ik erover denk ook te gaan roken.

14.02.2004
Even beroemd zijn op Valentijnsdag, dat moet het doel geweest zijn van de prijsvraag van het cosmeticamerk Garnier. In ieder geval leuk de trotse zus en moeder naast de gwonnen foto shootvoor de winnares die in de Zoutmanstraat in Den Haag woont en haar familie. Een fotoshoot met daaraan gekoppeld posters op reclameborden in de straat waar je woont. Een trotse zus (met haar moeder?) laat zich fotograferen (door pa?) en ja dan kan ik mijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen en klik rustig mee. Ook voor Maarten een leuke actie om op een originele manier op Valentijnsdag door je hele straat te zien dat iemand van je houdt

10.02.2004
Is er een Franse Rally voor Renaultjes 4 die Marokko gaan ondersteunen met schoolspullenstofhappen.nl zal het wel worden tijdens de rally door de Saharadoen opeens ook twee studenten van de Haagse Hogeschool mee. Omdat Jasper Beekmann so wieso Renault 4-fan is vindt hij de Renault 4 Trophy een uitstekende gelegenheid om zijn hobby voor een goed doel in te zetten. Okay, hij heeft nu ook nog maar weinig op zijn bankrekening staan, maar hobbies kosten nu eenmaal geld. Medestudent en vriend Frank Zoeter was er ook meteen voor te porren. Maak hun belevenissen straks mee op de speciale site stofhappen.nl want de twee gaan zelfs vanuit de noordelijke Sahara (5 dagen) via een satellietmodem hun site bijwerken. Zij zijn de enige buitenlanders die tussen de 200 Franse equipes meerijden. Rare jongens die Hollanders

07.02.2004
IDEE - Radiozender WDR4 is inmiddels van de kabel verdwenen zo kunnen we in ingezonden brieven lezen en zien op het forum van de Haagse Programmaraad. Oude mensen worden plotseling met een op jongeren afgestemd kanaal geconfronteerd. En dat terwijl andere steden als Amsterdam deze exercitie - WDR4 weg en Colorful erop - al achter de rug hebben en de programmering weer hebben teruggedraaid. Wellicht is het een idee om eerder je mening kenbaar te maken op het forum van de Programmaraad? Nu heeft ze als gewoonlijk niet geluisterd naar de wensen van de luisteraar en haar zin doorgedreven.

06.02.2004
De Haagse Hogeschool sponsort twee studenten die meedoen met de Renault 4 Trophy 2004. De Renault 4 Trophy is een rit van 6000 kilometer die start in Frankrijk en georganiseerd wordt door studenten van de hogeschool in Rennes (Frankrijk), in samenwerking met UNICEF en Desertours. In 10 etappes verdeeld over 12 dagen rijden zon 150 Renaults 4 van Zuid-Frankrijk naar het zuidelijkste puntje van Marokko en terug. De tocht voert door het Atlas- en Rifgebergte en door de Sahara. Elk team neemt 50 kilo schoolspullen mee om aan Marokkaanse scholen te doneren. Aangezien er 150 teams meedoen zal dat dus 7500 kilo schoolspullen opleveren!

Maandag 16 februari vertrekt het team richting Zuid-Frankrijk, waar op donderdag 19 februari de Renault 4 Trophy start.

Nieuwsgierig geworden? Op maandag 9 februari aanstaande staat de Renault 4 in het Atrium van de Haagse Hogeschool tussen 11.00 en 15.00 uur. De twee studenten Frank en Jasper voeren dan werkzaamheden uit en laten videobeelden zien van de Trophy 2003.

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine