|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
gadgets & ideas maart 2004
31.03.2004
Dat Brussel de weg kwijt is met het vaststellen van beleid voor Europa weten we natuurlijk al.  Maar nu is ook het bewijs geleverd dat ons eigen Kabinet elk gevoel van realiteit kwijt is en dat het optreden in de Kamer veel meer een traditie is geworden en een vulling van tv-journaals en actualiteitenprogramma's. Ik doel nu op het waanzinnige verbod dat per 1 juli a.s. ingaat dat vooral glazenwassers treft. Zij mogen hun werk niet meer met een ladder uitvoeren. Toegegeven, het is wel een prima werkgelegenheid voor loodgieters (die komen nu al nooit) die na 1 juli ontelbare dakgoten moeten herstellen door het ophangen van illegale bakkies. Ben benieuwd wanneer de timmerman zijn hamer moet inleveren en voortaan alles moet plakken ...

27.03.2004
Het seizoen voor de skaters en de bikers is weer begonnenhet seizoen voor bikers is duidelijk begonnen.
Als ik langs De Kuil rijd bij 't zandje' in de Scheveningse Bosjes zie ik de bikers weer flink door de lucht zweven. Als ik erbij ga kijken blijken Nico, Peter en Lennart elkaar zo'n beetje voor het eerst te zien, maar zeker niet voor het laatst. Want van Nico (op de rug gezien) hoor ik dat hij dit seizoen meer voor bikers wil organiseren. Ik heb hem uitgenodigd dit aan Hagaz!ne te laten weten zodat ik er aandacht aan kan besteden. Ondertussen probeert een ukkie van amper 5jaarindruk op me te maken met zijn aluminium stepje: jong geleerd, is oud gedaan.

23.03.2004
Raadslid Johan Chandoe stelt voor voortaan iedere Haagse allochtoon en autochtoon in officiële stukken Hagenaar te noemen. Dat is niet zo vreemd als je bedenkt hoeveel buitenlandse Hagenaars in Den Haag wonen. Ik denk zelfs dat de verhouding qua meerderheid doorslaat naar de Buitenlandse Hagenaar en dat de Nederlandse Hagenaar in de minderheid is. Hoog tijd dat we een naam bedenken voor de Nederlandse Hagenaar, toch meneer Chandoe?

20.03.2004
Het belooft flink te gaan regenen tijdens de dertigste City-Pier-Cityloop vandaag. Gelukkig kennen we hier in Den Haag onze eigen micro klimaat dat altijd anders is dan in de bijzondere figuren die meelopen in de CPCrest van Nederland en gaat de zon schijnen. In ieder geval loop ik in officieel Hagaz!ne-shirt weer mee en plaats hier straks de opnamen van bijzondere lopers die ik tijdens mijn 10 kilometerloop heb kunnen opnemen. Om alvast in de stemming te komen, een plaatje van vorig jaar. 

17.03.2004
Hagaz!ne kwam net op tijd om de volgende uitspraken op te tekenen: de hoogbouw heeft niet meer de menselijke maat; in Nederland kennen we geen metropool; we verliezen de relatie tussen de stad met de natuur en in 2007 staat de gehele Huub Mizee legt de gevolgen van de klimaatverandering uit ...Randstad niet alleen onder water maar is het ook stervens koud. Kort om het is Derde Dinsdag in Dudok van het Haags Milieucentrum. De ondertitel 'het milieucafé van Den Haag' kan wel eens bewaarheid worden als ik de onderwerpen langs zie komen. Hans Pars, nog beroemd door zijn vertolking van het 'Gesprek van de dag', interviewt gasten en zaal bekwaam en tussen de onderwerpen door blaast gesprekspartner Stef de Niet stoom af door zijn saxofoon. En dat is nodig ook om het Pentagonrapport in krap twintig minuten aan te kunnen pakken. Gelukkig is het rapport van de hand van een 80-jarige gepensioneerde medewerker van het Pentagon maar het Derde Dinsdag in Dudok in bedrijfhet maakt heel veel mensen ongerust in Den Haag. Weerkundige Huub Mizee doet er nog een schepje bovenop.  De zeekustwering is nu een halve meter te laag. In 2007 ligt West-Nederland niet alleen onder water maar gaat de temperatuur so wieso stijgen waardoor aan de Zuidpool de ijskap door de verplaatsing van vocht verhoogt. In dit nieuwe klimaat kunnen superstormen voorkomen. Waar moet dan het water heen? De temperatuurverhoging zal zulke enorme gevolgen kunnen hebben dat West-Nederland moet worden ontruimd. Gelukkig heeft wethouder Wilbert Stolte daar een oplossing voor door duizenden kubieke meters zand te storten. Opmerkelijk vindt Pars dat er maar twee continenten geen last van krijgen; de VS en Australië. Lees een gedetailleerd verslag over nog meer items op de site van het Haags Milieucentrum. Ben benieuwd wat de volgende Derde Dinsdag in Dudok op 20 april a.s. ons zal brengen ...

17.03.2004
En weer lukt het de Belgen de Nederlanders te verslaan. Moeten wij tijdens het Groot Nationaal Dictee in de Belgen onze meerderen erkennen; ook bij de ambtenarenversiede gasten in de zaal konden voor 'spek en bonen' meedoengeorganiseerd door de Academie voor Overheidscommunicatie scoort het Nederlandseteam met het dictee over Europa al niet veel beter. Ook al vond de taalstrijd plaats op hoog niveau in de Hoftoren, ook wel de Dwarsfluit genoemd, het niveau van 'den Hollanders' bleef behoorlijk achter. Jeroen Sprenger, directeur Voorlichting van Financiën, zet er goed de vaart in als hij de tien zinnen declameert. Vooral voor een pda-gebruiker zoals ik, is het flink aanpoten met pen en papier. 51 fouten scoort het Nederlandse team, tegen 30 van de Belgen. De beste Belg, behorend tot de gelederen van het Verhofstadt parlement, maakte er slechts 3! Je eigen reporter maakte er 10 en ziet zich meteen geplaatst in het team voor volgend jaar.

16.03.2004
Bij een Autoruitenbedrijf kun je aangifte van diefstal doen in Amsterdam. Het is één van de 500 voorbeelden van vernieuwing die minister Thom de Graaf ontvangen heeft.  Tijdens de 2e het panel wordt danig aan de tand gevoeld door Fons de PoelNationale Conferentie Innovatie, Kwaliteit Publieke Sector noemde De Graaf enkele van de bijzondere projecten zoals ook het Schapenproject voor de schaapherder in opleiding. En Circus, Fort of heksenkring, een initiatief van buurtbewoners zonder tussenkomst van de overheid. Alle overheden moeten zich realiseren wat ze voor het publiek kunnen doen.  En dat betekent intensief zoeken naar samenwerking. Marianne Sint van VROM, Roelof Kruize overheidsmanager van het jaar, Paul Schnabel ICT-docent en Klaske de Jonge van de Consumentenbond mochten Fons de Poel uitleggen wat zij er al aan deden.

14.03.2004
IDEE - Gevaar zit in een klein hoekje; helemaal in het autoverkeer. Talloze punten in de stad kennen verkeerssituaties die gevaar kunnen opleveren. Zoals hier als je aan het einde van de uiterst gevaarlijke verkeerssituatie Conradkade hoek Constant Rebequestraatde Constant Rebequestraat richting Conradkade rijdt. De bocht daar is beslist te smal voor twee auto's; laat staan dat er nog een fietser bij kan. Als je daar bekend bent, weet je dat je het beste maar kunt stoppen en heel voorzichtig de hoek om moet gaan, of je gaat voor goed het hoekje om. Een oplossing zou zijn een spiegel te plaatsen die je ook wel bij uitritten ziet, zodat je kunt zien wat er om de hoek aan komt rijden.

05.03.2004
Creatieve jongen, die Krijn van Rijn. Blijkt hij voor minister Zalm maar even € 0,8 miljard te kunnen bezuinigen in een, wat ze zo mooi noemen, win-win situatie. In een brief aan minister Zalm, schrijft hij namens het bestuur van de Vereniging Platform Randstadrail Den Haag: Vorige week meldde u dat het kabinet wegens tegenvallende inkomsten ca.2 miljard euro extra moet bezuinigen op de rijksbegroting en dat in dit kader voor u geen enkele uitgavenpost onbespreekbaar is. Graag attenderen wij u op de mogelijkheid een geplande rijksbijdrage van ruim 0,8 miljard euro aan het regionale infrarailproject Randstadrail te schrappen, of tenminste ruim 0,4 miljard euro op het deelproject Haaglanden. En daarmee dient hij tegelijk de zaak van het platform

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine