|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
internet maart 2004
27.3.04 
De Linux Infodag in het voormalige Rijksarchief in de Casuariestraat trok vandaag behoorlijk wat belangstelling. Direct om 10 uur 's ochtends stonden de eerste geïnteresseerden al op de stoep voor onder meer deskundig advies van Diederen over Diederen tipt een bezoeker over Linux op de MACLinux op de MAC. Diederen houdt de Linux site voor de MAC bij en van hem krijg ik tips hoe ik naast mijn Windows XP (een vloek hier) ook Linux kan draaien. Rubin van VT 100 toont met een beamer aan bezoekers hoe je ondder meer met Fedora je pc met de laatste Linux updates kunt aanpassen. En passant laat hij nog een spelletje zien waarop de Linux pinguin een besneeuwde helling afscheurt. Richard zorgt voor WiFi (draadloos internet) waar ik - naast thuis - voor het eerst feilloos gebruik van kan maken. 

24.03.2004
Altijd ervan gedroomd nog eens Linux op je eigen pc te draaien? Dan is zaterdag de kans van je leven. Linux is een vrij alles leren over Linux tijdens grote Linuxdag in het centrumbesturingssysteem dat veel voordelen biedt. De Linux Introdag is voor iedereen die geïnteresseerd is in Linux of gratis kennis wil maken met Linux. Tijdens de introdag zullen Linuxgebruikers aanwezig zijn die je kunnen helpen met Linux op je computer. Het is het makkelijkst als je je computer even meeneemt. Klik op de pinguin voor een groter beeld. De Introdag zal plaats vinden in het Oude Rijksarchief in de Casuariestraat 16. Dit ligt vlak bij het Centraal Station van Den Haag. Klik hier voor een plattegrond. Meer informatie op de site van denhaag.org

23.03.2004
De hobby verzamelen van bijzondere dingen is met de komst van de computer best wel minder geworden, vind ik. Postzegels, suikerzakjes, luciferdoosjes, noem maar op, ik hoor of zie daar een echte Swarowski wasknijpernooit meer iemand over. Totdat ik een bericht krijg van Buurtenonline.nl  met een tip om eens naar een verzameling - je gelooft het of niet - wasknijpers te kijken. De site wasknijperssparen.nl toont werkelijk wasknijpers in alle kleuren en formaten vanuit de gehele wereld. Ook leuk voor gevangenen die de wasknijper als werkopdracht hebben; zien ze ook nog eens andere modellen voorbijkomen;-)

18.03.2004
De internetsitehotelsscheveningen.nl die sinds drie jaar 35 Scheveningse hotels wereldwijd vindbaar maakt, is verbeterd. De veelal kleinere hotels die op moeten boksen tegen de grote hotelketens hebben nu de mogelijkheid zich nog beter te presenteren op de verbeterde site hotelsinscheveningen.nl. Toen werd al beloofd dat de Scheveningse ondernemers op een later tijdstip zullen ervaren dat zij ook andere zaken gezamenlijk op internet kunnen aanpakken. Deze nieuwe site - met het woordje 'in' er tussenin - is daar een voorbeeld van. De oude site vervalt binnenkort.

16.03.2004
Bij een Autoruitenbedrijf kun je aangiftevan diefstal doen in Amsterdam. Het is één van de 500 voorbeelden van vernieuwing die minister Thom de Graaf ontvangen heeft.  Tijdens de 2e het panel wordt danig aan de tand gevoeld door Fons de PoelNationale Conferentie Innovatie, Kwaliteit Publieke Sector noemde De Graaf enkele van de bijzondere projecten zoals ook het Schapenproject voor de schaapherder in opleiding. En Circus, Fort of heksenkring, een initiatief van buurtbewoners zonder tussenkomst van de overheid. Alle overheden moeten zich realiseren wat ze voor het publiek kunnen doen.  En dat betekent intensief zoeken naar samenwerking. Marianne Sint van VROM, Roelof Kruize overheidsmanager van het jaar, Paul Schnabel ICT-docent en Klaske de Jonge van de Consumentenbond mochten Fons de Poel uitleggen wat zij er al aan deden.

16.03.2004
RTLiMedia gaat de internetgebruikerheropvoeden, is het idee. Is de internetter van vandaag gewend om alles gratis van het net te halen; RTLiMedia gaat kleine bedragen vragen voor het op internet bekijken van tv-producties die nog niet zijn uitgezonden. Zo zullen onder meer De Erfenis, Rozengeur en Wodka Lime, Baantjer en Grijpstra en De Gier nog voordat ze op tv te zien zijn, voor € 1,00 per twee uur op internet te volgen zijn.

11.03.2004
Bedrijven kunnen zich nog tot 17 maart aanmelden voor een van de prijzen die zullen worden uitgereikt tijdens het Nationaal ICT Event. Het evenement heeft als doel het gebruik van ICT-toepassingen te stimuleren en een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat rond ict en e-business in Nederland.
De prijsuitreiking is 18 mei tijdens het Nationaal ICT Event 2004 bij Media Plaza in Utrecht. Twee jaar geleden wonnen de directeuren van SURFnet, Kees Neggers en Boudewijn Nederkoorn, de ICT Personality Award.

06.03.2004
Goochem het gordeldier is de mascotte van een nieuwe campagne gericht op autopassagiers op de achterbank die Gochem het gordeldiervergeten hun gordels om te doen. Omdat het vaak kinderen zijn, is de voorlichtingscampagne van Verkeer en Waterstaat een vrolijke bedoeling met een heuse meezinger getiteld 'Op de achterbank'. Goochem is een latex gordeldier dat je net als een echt gordeldier zich kan samenballen, open en dicht kunt klappen en je ter herinnering aan je gordel kunt klippen. Tijdens het jeugdjournaal gaf minister Karla Peijs het startsein. Op de site gordeldier.nl is de clip te horen en te zien en kun je Goochem inkleuren en verhaaltjes lezen

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine