|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
juni 2004
29.6.04
Zo leg je aan een echtpaar bij de Hofvijver uit wat ze onder water aan het doen zijn en zo zit je met de man op terras DeVolkskrantjournalist Martin Sommer in gesprek met (inter)niek Ooievaar in het zonnetje buiten het IJspaleis. Hij blijkt Martin Sommer te zijn, journalist van de Volkskrant en geïnteresseerd in de toekomst van de media zoals bijvoorbeeld Hagaz!ne zich ontwikkelt. Ik zit buiten', zegt hij door mijn mobieltje: 'op een leeg terras', vul ik aan terwijl ik op mijn atb tot aan zijn tafeltje rijdt. Er ontspint zich een dynamisch gesprek dat zich beweegt tussen ingezonden brieven van een krant tot live beelden op e-zines. Lees er meer over in de Volkskrant op donderdag 1 juli. Maar dan moeten we afhaken voor een 'inspraakprocedure' in het IJspaleis zelf ...

17.6.04
Vanochtend staan er twee politieagenten voor de ingang van de Hoftoren, ook wel Dwarsfluit genoemd. Er staat dus iets alhoewel ze geen toespraakje hield was de stralende glimlach van Máximá alweer voldoendebijzonders te gebeuren en dat klopt. Want eerder al zou het hoogste gebouwvan Den Haag waar onder andere het ministerie van OCW in gehuisvest is door Máximá worden geopend. Door de dood van Prins Claus en de geboorte van Catharina-Amalia is de datum opgeschoven naar vandaag. En wat ziet ze er weer charmant uit, alhoewel de Mexicaans aandoende sombrero wel wat kleiner had gekund. Klik op het plaatje voor een groter beeld. (foto Paul Frank)

16.6.04
Het zal deze dagen wel behoorlijkoranje blijven in Nederland nu Nederland tegen Duitslandgelijk heeft gespeeld. En ik weet aan het Koningin Emmaplein hebben ze hun best gedaan met de versieringbijna zeker dat als we deze wedstrijd hadden gewonnen hele hordes enthousiaste oranjefans hun al dan niet oranje gespoten auto's hadden gepakt en luid toeterend door de stad waren gaan rijden. Maar wat was er gebeurd als we verloren hadden? Bleven de vlaggetjes dan toch hangen, zoals hier bij Café De Asplaag aan het Koningin Emmaplein?

12.6.04
Dedoopplechtigheid van ons prinsesje Catharina-Amalia in de Grote of Sint Jacobskerk in Den Haag trok zeer veel genodigden waaronder hoogwaardigheidsbekleders uit vele landen. Een Amalia is niet erg onder de indruk van de doopplechtigheid en gaapttegenvaller voor vele wachtenden was dat de zij-ingang van de Grote Kerk als hoofdingang dienst deed waardoor velen niet de verwachte personen kregen te zien. Een vipbus nam ondanks de kabelbrug een sluiproute rond de kerk en trok daarmee de kabels nodig voor de tv-uitzending los waardoor een korte beeldonderbreking ontstond. Een enkele demonstrant tegen het Argentiniëbewind en zijn geschreeuw daarbij was de enige storende factor in het verder enthousiaste publiek. Na afloop lieten de pendelbussen een kleine twintig minuten een groot aantal gasten wachten. Een beeldverslag is hier te zien >>>

11.6.04
Voormalig spindoctor van Pim Fortuijn Kay van de Linde sprak daags na de Europese verkiezingen de campagneleiders toe de campagneleiders werden aan de tand gevoeld door Kay van de Lindetijdens het Machiavelliontbijt in het IJspaleis.ingeleid door vertrekkend wethouder Bas Verkerk. Of de campagneleiders last hadden gehad dat mediaexperts 'zoals ik' (sprak hij tweemaal) het de lijsttrekkers moeilijk hadden gemaakt, vroeg Kay zich hardop af. Niet echt, volgens de panelleden. Dat het verrassend was dat Europa Transparant zo hoog (2 zetels) eindigde, dat vond Kay inclusief de ondervraagden wel. Terwijl die verwachting er bij de burger weldegelijk was (het Pim Fortuijn-effect). Ook de keuze van de media en de verkiezingsposters met of zonder dier erop, werden geanaliseerd. En wat sommige campagneleiders niet eerder prijsgaven teken ik hier graag op: de hoogte van het campagnebudget. PvdA: € 5 ton, Groen-Links: € 3,5 ton, D66: € 1 ton, SP: € 5 à 6 ton, VVD: geschat € 2,5 ton en CDA: € 3 ton. 

10.6.04
Zo wordt het natuurlijk nooit wat met het stemgedrag van het volk. Is er vanwege een verbouwing (wanneer niet?) een deel hier had heel groot kunnen staan hoe belangrijk kiezen is voor Europavan de Tweede Kamer op z'n Christo's  ingepakt, ik schat het op een kleine tweeduizend vierkante meter, staat er op een heel klein lullig plekje de minitekst: 'Bijna verkiezingen'. Als je werkelijk de kiezer wilt bereiken had het gigantische witte vlak als achtergrond moeten dienen voor een schreeuwerige tekst als bijvoorbeeld: 'Heb je al gestemd?' Daar kun je als terrasganger van het Plein toch niet meer omheen? 

8.6.04
Het lijkt wel een spannende spionagefilm. In de de Hofvijver
onder water hekken aanleggen als verdediging van het Binnenhof tegen aanvallen van onder het wateroppervlak!?! Daar hebben tientallen meters hekwerk onder water aangebracht ter verdedigingze zelfs tijdens de bouw niet aan gedacht. Slaan we niet een beetje door, heren en dames politici? Alsof we vanaf die kant ellende mogen verwachten ... En dan denk je aan een hek voor het grachtje tussen Mauritshuis en Torentje van Balkenende. Eén hek, dat schiet niet op, moet het beveiligingsbureau hebben beraamd. Dus, over de volle lengte van het  Binnenhof vanaf het Mauritshuis tot aan de Kneuterdijk, zo'n tien meter uit de gevel! Kassa! Een beetje duiker, duikelt er zo overheen en dan zit je met hetzelfde probleem. Maar hoe zit het eigenlijk met de computerbeveiliging waarvan de lijntjes zonder hek onder water het Binnenhof in lopen? 

2.6.04
De ceders in het wijkpark De Verademing hebben het moeilijk. So wieso al omdat ceders niet in ons klimaat thuishoren, maar duizend lieter water per ceder om de boom levend te houdenook om nogal zanderige grond vragen. En als dan bovendien de vochtvoorziening niet voldoende is, moet de mens ingrijpen. Zoals hier ook gebeurt waar elke ceder een kubieke meter water krijgt toegediend van Michiel van der Helm. Daar het park enkele meters boven het maaiveld is aangelegd vanwege vervuilde grond is het grondwater zo goed als onbereikbaar. Wellicht is het ook beter dat ze van bovenaf water krijgen ...

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine