|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
kunst en uitgaan in september 2004
29.9.04
Wanneer je hardloopt (op het strand) is het niet slim om lange tijd stil te staan omdat je dan afkoelt. Behalve als je stuk voor stuk verdwijnen de decorstukken in de olievatenstilstaat bij een vuur zoals hier naast strandpaviljoen De Fuut dat is begonnen met de afbouw. Dit etablissement heeft deze zomer een nieuwe trend gezet namelijk theaterdinerl op het strand. Zo was er het Vreemdgangendiner te zien over sex en relaties (of andersom) en was er de muzikale comedie van Alex van Warmerdam 'Kaatje is verdronken' door theatergroep Freshtrash. Spelers van dit laatste stuk staan hier het decor te verbranden van de voorstellingen van begin september. Lekker warm voor mij om daarna weer door te joggen richting huis. Ben benieuwd wat De Fuut komend seizoen gaat doen.

19.9.04
Van heinde en verre zag je ze komen aanscheuren, ronkend, stampend, loeiend, deinend, slurpend en brullend; de fraaie lichtblauwe Amerikaanse oldtimerAmerikaanse oldtimers die zaterdag en zondag de Haagse Kermis als verzamelpunt kozen. Voor de extra aantrekkingskracht moest een Miss Maliestringverkiezing zorgen. Maar, zoals je wel vaker hoort onder mannen die ook de oude van is in de nieuwe versie een aantrekkelijke oldtimermoeten kiezen tussen hun motorisch of zinnelijk aangedreven vriendin, zij kiezen voor de motorische versie. Je zag ze in alle maten en kleuren van fraaie modellen waarvan deze doet denken aan de auto van ZZToplichtblauw tot groengoud en glimmen dat ze deden ... En haast nog glimmender dan ze kwamen, vertrokken ze ook weer aan het einde van de zondag richting de volgende oldtimershow, waar ook in Nederland. Klik op de plaatjes voor een groter beeld.

17.9.04
Hebben we net zo'n mooie opening gehad van Film by the Sea, krijgt Theo van Gogh van Pathé Cinemas te horen dat Theo van Gogh kun je beter niet dwars zitten als hij in zijn gelijk staatzijn film Cool waarin minister Gerrit Zalm en Katja Schuurman spelen, niet in de Pathé theaters gedraaid zullen worden. De directie is bang dat de film het verkeerde publiek aantrekt. Maar dan ken je Theo van Gogh niet; hij heeft meteen de nodige instanties ingeschakeld waaronder de NMA (Nederlandse Mededingings Autoriteit), om te kijken of hij vertoning kan afdwingen. Ik wens hem daarbij alle succes toe.

14.9.04
Een volkomen verrassing bij de start van het Film by the Sea festival was wel de opkomst van Katja Schuurman in Minister Zalm in gezelschap van Katja Schuurmangezelschap van minister van Financiën Gerrit Zalm. Je zou denken dat Zalm wat beters aan zijn hoofd had zo vlak voor de Derde dinsdag van september, maar wat heet beter? Hij genoot ten volle van zijn spectaculaire entree met gillende sirenes en voor dit doel opgetrommelde ME-escorte inclusief kogelvrije vesten als bodyguards

5.9.04
Van onze correspondent Cultuur. Het Plein was het domein vanfolkloristische dansgroep Nipah de amateurkunst in Den Haag en omgeving. De organisatie van het Haags Uit Festival had TV-coryfee Gregor bak weten te strikken om als spreekstalmeester op te treden. Hij kondigde een keur van TV-coryfee Gregor Bakartiesten aan, waaronder de folkloristische dansgroepNipah. Zij voerden een aantal traditionele Oosteurpese dansen uit. En dat natuurlijk in passende kledij.

5.9.04
Van onze correspondent Cultuur. Terwijl de cabrio's richting Klezmergroep Di Fidl Kapeleye met betoverende muziekScheveningen op de Van Alkemadelaan al in de file staan, trekt de andere helft bezoekers naar de jaarlijkse Uitmarkt: de onofficiële opening van het culturele seizoen 2004-2005 voor Den Haag en omgeving. In talloze infostands, maar ook live op de ruim tien podia, wordt een tipje van de sluier opgelicht van het komende theaterseizoen. Op de podia verschenen professionele artiesten. Zo trad in Diligentiatientallen informatiestands informeerden de duizenden bezoekers aan het Haagse Uit Festiva;lhet cabaretduo Reijn & Goed op. De beide dames slaagden glansrijk in hun act over een assertiviteitscursus. In de Centrale Bibliotheek trad de Klezmergroep Di Fidl Kapeleye op. Vier dames en een heer betoverden het publiek met melancholische, maar vaak ook zeer vrolijke muziek.

3.9.04
Het doet altjd een beetje geheimzinnig aan zo'n filmvoorstelling in de open lucht. Vrijdag was het Spuiplein omgetoverd tot een sommigen namen hun stoel mee voor de openluchtbioscoopheuse openluchtbioscoop. Geen drive-in zoals we die in Amerika kennen en waar de catering op skates (skatering) de snacks komt aanvoeren via de geopende raampjes van de automobielen. Maar dit heeft zeker zo'n goede sfeer. De trappen van het Mercurius Hotel mogen even uitrusten van de teistering overdag van boarders en skaters. Sommige bezoekers hebben heel comfortabel hun stoeltje mee van huis genomen en genieten van het mooie weer van de fraaie beelden.

2.9.04
De zomer is voorlopig nog niet voorbij als het aan strandpaviljoen De Fuut ligt. En alweer zit ik op deze mooie zomerse avond aan wat buiten bij de ondergaande zon werd ingezet, werd later binnen vervolgd.een Zuiderstrand onder een strakblauwe hemel. Dat zag er wel even anders uit een paar dagen terug. Nu werd ik uitgenodigd door het trio Tom, Dick en Harry met een romantisch plaatje Strandplezier bij De Fuut. Een trio dat bestaat uit twee personen want de gitaar heet Tom die een persoonlijk leven leidt en de broers Dick & Harry van Teylingen gebruiken hem bij hun optredens. Wat buiten begon, onder het genot van een heerlijke entrecot werd binnen muzikaal voortgezet met nummers als When will I see you again. Mij zien ze zeker terug! Wellicht al op de reprise van Vreemdgangendiner op 20 en 21 september!

1.9.04
Donderdag 2 september 2004 vindt de eerste editie van talkshow The Grapevine plaats in de kleine zaal van Paard van Troje in Den Haag. Onder leiding van presentatieduo Peter de Koning en Bruno Giuntoli worden 3 spraakmakende gasten uit de kunst, cultuur en media aan de tand gevoeld. Daarnaast biedt de show een podium aan jonge kunstenaars, artiesten, performers en filmmakers. Meer informatie op passionate.nl

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne:altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine