|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
gadgets & ideas oktober 2004
30.10.04
Voor velen is het vanavond een spannende avondhet is Halloween ... Dan verkleden kinderen (maar ook volwassenen) zich Nicolette maakt met haar donkere kringen om haar rode ogen een wel heel griezelige indruk ...in donkere mysterieuze kleding en dossen zich verder uit als bosgeesten of andere synistere enge lieden. Zoals hier Nicolette die haar Halloweenfeestje met haar vriendinnen hield in de duistere omarming van de Bosjes van Pex slechts verlicht door de door hen meegedragen lampionnen. Zorgzame moeders en vaders maken exact om tien uur abrubt een einde aan al dit spooky gedoe en halen hun spookjes op en maken zich op voor een lange nacht waarin de klok gelukkig een uur teruggezet kan worden. 

30.10.04
Sommige winkeliers zijn het gewoon zat, dat gerook, gebel en gezeur van hun klanten. Zoals de eigenaars van de bekende verboden te zeuren staat op het bord aangegeven ...CD-shop aan het Spui. Het enige dat ze wensen is zo snel en zo simpel mogelijk CD's verkopen. De zaak die opvalt door zijn uiterst simpele inrichting maar vooral lage CD-prijzen heeft daar het volgende op gevonden. Bij de ingang van de zaak staat keurig op een informatiebord aangegeven: Verboden te roken, te bellen en te zeuren; dat kunnen wij veel beter! En wie durft ze daarop tegen te spreken ..?

20.10.04
Frans Verduin die fraaie 3D-foto's van Den Haag maakt en die ik je al eerder meldde in september heeft nu ook een eigen site 3djavu.nl. Hier zijn ook de eerste dieptefoto's van de tramtunnel te vinden. Ook komt hij op zijn site met tips over het aanschaffen van het juiste 3D-brilletje. De site is nog in ontwikkeling maar de plaatjes zijn de moeite waard om te bekijken. 

11.10.04
IDEE - Waarom tellen wij niet af bij verkeerslichten? In India en Zuid-Oost Azië en Australië hebben ze aftellers bij stoplichten: een stopwatch die aangeeft hoe lang het duurt voordat het stoplicht van rood op groen springt en omgekeerd. Ik weet niet wat de precieze gedachte achter deze aftellers is, maar het blijkt wel dat je er behoorlijk rustig van wordt. Je weet precies wanneer je weer mag gaan rijden. Zeg nu zelf, wat heb je liever als je bijvoorbeeld aan de telefoon bent: een vriendelijke stem die zegt: 'Ogenblikje alstublieft, alle medewerkers zijn bezet'. Of 'Een ogenblikje alstublieft, de wachttijd bedraagt ongeveer 2 minuten'?

8.10.04
Het eerste Nederlandse Mobiele Coffee verkooppunt, de MobiCcino, is door wethouder Bruno Bruins van de Gemeente Den Haag geopend. De MobiCcino staat bij de ministeries op de het eerste officiŽle kopje koffie na de doorgang door de poort naar de hemelse koffieWijnhaven/Turfmarkt en is geopend op werkdagen van 8 tot 14 uur. 'Specialty coffees' om mee te nemen is het waar het hier om draait. En waar is dan een betere plaats dan tussen de kantoorkolossen als IJspaleis en de ministeries van BZK, Justitie en Defensie? Stonehenge Coffee Company BV is opgericht in november 2003 door Guido Dam en Per van Spall met de doelstelling kwaliteitscoffees mobiel te kunnen aanbieden overal en altijd! Het streven is om in de komende 3 to 5 jaar zoín 1000 MobiCcinoís te lanceren over heel Nederland en aan zoín 4000 mensen werk te gaan bieden. 

7.10.04
Brandingkajakken is echt gaaf. Ooit nam ik een cursus waarvan een les werd bijgewoond door vrouw en kinderenEnthousiast stort deze kajakker zich in de sterke stroom van de brandingVideo erbij en vanaf het Zuiderstrand werd vereeuwigd hoe pappa omsloeg, met zijn hoofd in een zandbank belandde en enkele ribben kneusde. Op het geluid hoor je de kinderen schreeuwen: 'Pappa verdrinkt!' Pappa is niet verdronken maar kijkt nu enthousiast naar de nieuwste kajaks die hiervoor gebruikt worden en droomt weg hoe gaaf het is om te raften in de golven van de Noordzee

6.10.04
Dit gele bankstel moet te herkennen zijn voor personen die er bij de (vorige) eigenaars op gezeten hebben. Daar staat dit gele bankstel is gewoon langs de Houtrustweg gedumptdus vanaf vandaag een ander bankstel in de kamer en op de vraag: 'Wat deed je met het oude?', is dit het antwoord. Dus mensen, laat je niet bedotten want het oude gele bankstel van je buren, vrienden, familieleden of relaties staat dus vanaf vandaag aan de Houtrustweg. Weet je meteen dat het aso is. Want een klein stukje verderop aan de Vissershavenweg nummer 2 is een afvaldepot van de gemeente waar ze het ook netjes hadden kunnen dumpen.

3.10.04
Het moet kunnen vandaag de dag. Deze forse kalende man met gigantische baard wandelde in een vrolijke zomerse jurkmannen die jurken dragen en dan niet een burka maar gewoon een damesjurk met bloemetjes uit de sixties met vest er overheen, gewapend met een paraplu zondagmiddag over de Laan van Meerdervoort. En hij liep er bij met een blik van: 'Heb ik soms iets van je aan?' Nou, van mij niet in ieder geval, misschien van Lida, maar die draagt meer kleding van deze tijd ... Maar ik moet zeggen, het vrolijkte mij in ieder geval wel op. Wie volgt?

1.10.04
Je ziet ze wel hoog op eenbalkon staan of hangen aan een paal, gebonden aan een hek, geplaatst in de fietsenstalling of originele manier om je fiets te stallen ondersteboven aan de buitenkant van de ballustrade van de brugBiesieklette, hangend aan een kraan die hem net uit het water heeft gehaald, staand in een zandhoop, liggend op de Utrechtsebaan, gesjord achter op de auto, liggend op een fietspad, maar nog niet eerder op deze originele manier gestald op de Conradbrug bij de halte van Lijn 3, waar de eigenaar in verdween. Zo valt hij wel op maar niemand lastig op het smalle trottoir van de brug wachtend tot zijn baasje terugkomt van zijn werk.

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine