|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
gadgets & ideas december 2004
31.12.04
Een vreemde gedachte dat ik deze Thaise heteluchtballon oplaat bij de jaarwisseling nu Thailand en de landen om de dat alle kwaaie en slechte dingen en gebeurtenissen maar met deze heteluchtballon mogen wegdrijvenzeebeving heen zo getroffen zijn door deze ramp. Dus niet alleen de kwaaie gedachtes van 2004 laat ik met deze ballon wegdrijven, maar ook alle rampspoed van 2004 zodat we 2005 hopelijk als een gelukkiger jaar tegemoet mogen zien. Alle Hagazinezen in ieder geval veel geluk, plezier en gezondheid voor 2005 toegewenst.

28.12.04 
Daar komt weer zo'n slim artikel de media in waaien over een middel om autodiefstal tegen te gaan. Camera's langs de weg worden ingezet om gestolen auto's op hun nummerplaten te controleren zodat bij signalering meteen de politie er achteraan kan. Wie schiet er nu mee op om zo'n bericht wereldkundig te maken? Had het nu niet effectiever geweest om zo'n 'nieuwe' aanpak geheim te houden? Dan krijgt het wellicht ook nog de gelegenheid om te scoren. Dat dieven zich afvragen hoe het toch komt dat 'we de laatste tijd steeds gesnapt worden?' Met dit bericht is alleen de autodief gebaat.

27.12.04
IDEE- waarom laten we voortaan na een auto-ongeluk het wrak niet gewoon staan? Niet op de snelweg natuurlijk, maar bijvoorbeeld op de parkeerplaats van het volgende tankstation? Met een bord erbij, wat er is gebeurd: mobiele telefoon, alcohol, vermoeidheid. Kreeg van iemand anders nog een andere 'leuke' tip: als de drips (informatieborden boven de weg) even geen files te melden hebben, waarom vermelden ze niet hoeveel (dodelijke) ongelukken er zijn gebeurd op die weg? In Australië doen ze het al. Plaats hier reacties >>>

22.12.04
Als je groot wilt worden moet je goed voor de dag kunnen komen. Wie vanochtend heeft opgelet op de Haagse Hogeschool merkte dat het iets onrustiger was dan anders in het Pathé-clubje had fraaie muziek en immense filmpostershet atrium maar vooral beneden bij de Theaterzaal. Daar stonden stands waarin studenten van de opleiding Facility Management (FM) hun projecten presenteerden die zij nu onder handen hebben. Zo zag ik stands van Siemens, Pathé, Stena Line, SAB Cateringde dolgelukkige winnaressen van het SAB-catering projecthet Rode Kruis, ons eigen IJspaleis, sorry het Stadhuis, enkele scholen - waaronder de Johann de Witt - en andere organisaties. Bij elk project trachtten de studenten zo goed mogelijk bij het bezoekende publiek voor de dag te komen, zoals ouders (!), relaties en docenten onder meer met smakelijke alcoholvrije bubbels. Aan het einde van de ochtend werden de punten geteld die men kon geven voor de uitvoering van de presentaties. Helaas stemden enkelen de presentatiepyramides waarmee hoog werd gescoordook op zichzelf, maar dat zal wel de onbekendheid zijn met het stemmen in de grote mensenwereld zullen we maar zeggen. Of wel: hier gaat het al mis! Uiteindelijk won het project SAB-Catering met hun originele presentatiepyramides. Pathé en Stena behaalden beide de derde plaats en Casema kwam op de tweede plaats. 

10.12.04
In het voormalige postkantoor in de Weimarstraat gebeurt het. Ik word naar binnen gelokt door een meisje dat me daarvoor een stuiver aanbiedt, goed voor een drankje. Dan moet ik wachten tot ik een zwart gordijn binnen mag, wel een kwartier lang met nog drie anderen. Dan mogen we binnen. Er is dan wast het meisje d'r haren en gaat het licht uit ...nauwelijks licht en er staan vier krukjes in strandzand waar we op moeten gaan zitten. Het is doodstil op het zachte gesis van een kacheltje na dat zorgt voor een ietwat vochtige warmte. M'n ogen wennen aan het duister en er liggen twee meisjes spiegelbeeldig in de tegenoverliggende hoeken rond twee identieke rode teiltjes met water in het zand. Ze ontwaken en wassen hun haar, drogen het. Dan gaan de lichtjes boven het water uit. Het is nu aardedonker en doodstil. Ik hoor een zacht geschuivel en het geluid van schurend plastic dat zich om mij heen beweegt. Ik ben licht claustrofobisch maar ik houd me sterk. Sneller bewegen de meisjes zich nu om ons heen met alsmaar dat schurende plastic. Hijgend nu ... Er gaat weer even een lichtje aan, omklemd in de meisjeshanden. We worden begluurd; zijn wij of zij nu kunstobject ... 'Als het ei gebroken is, dansen de meisjes op tafel' van Jade Hulscher en Sharon Bakker. Wat er feitelijk met je gebeurt verklap ik hier niet maar het is de moeite waard het te gaan ervaren. Het voormalige postkantoor in de Weimarstraat is omgetoverd in een kunsthuis waar de X-factor van jonge vrouwen nu kunst betreft in allerlei vormen. En zo zijn er nog meer etalages die nieuwe aandacht vragen. Zal het dan toch nog goed komen met de Weimarstraat? 

1.12.04 
Leerlingen van het Dalton College Voorburg namen het woensdagmiddag op tegen leerlingen van het Aloysius Collegev.l.n.r. Paula Udondek, Thomas en de directeur van T-mobilein Den Haag met het eerste Haagse sms-Dictee. Daarmee opende T-Mobile een nieuwe vestiging in de Spuistraat. Het is so wieso al moeilijk om Haags te schrijven volgens het Groen-Geile Boekje maar dan ook nog de vele accenten via je duim in een mobieltje proppen is een opgave van de eerste orde. Zo snel als de jonge mobieltjesbezitters normaal kunnen sms'en (het wereldrecord staat op 160 aanslagen per minuut!) zo traag werden nu de door Paula Udondek voorgelezen zinnen in perfect Haagse Harry Haags door de deelnemers verwerkt. In het was flink zwoegen voor de AC'erseerste instantie ging het om - tien tegen tien - vier korte zinnen in vijf minuten in te voeren (maximaal 45 eurocent bij T-Mobile) om tenslotte de beste drie tegen drie het nog eens dunnetjes te laten overdoen. De drie besten kwamen alledrie van Dalton Voorburg (!) waarvan Thomas tenslotte met de fel begeerde Motorola E398 (met mp3 speler, bluetooth en 3d-speakers) naar huis ging. Ut Groen-Geile Boekie dat alle twintig deelnemers mee naar huis kregen, was dus geen overbodige luxe. Melissa werd derde met 21 fouten, Kim tweede met 19 en Thomas tenslotte winnaar met 15. En het Haagse AC gaat nog maar eens in het woordenboek van Haagse Harry kijken! Zie meer foto's op denhaag.org

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine