|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
gadgets & ideas maart 2005
29.3.05 
Wist jij dat de brandweer voor 85% bestaat uit vrijwilligers? Ik dacht dat ik van mijn stoel viel onze veiligheid is afhankelijk van de vrijwillige brandweertoen ik dat van het Centraal Planbureau hoorde. De veiligheid van mens en dier is dus in deze maatschappij afhankelijk van vrijwilligers! Kan het nog gekker?Waarom zijn dat niet gewoon volwaardige banen zoals 'de beroepssoldaat' ook een full-time baan is? Als we daar nu eens voor gaan werven op tv en campagnegelden aan gaan uitgeven.

28.3.05
Heb je behoefte aan een tijdelijke werkplek of oefenruimte in of rond Den Haag dan kun je op kortbeheer.nl van allerlei nuttige informatie vinden. Deze locaties worden met name beheerd en gebruikt door kunstenaars, theatermakers, dansers en muzikanten. Ook vind je er voorbeelddocumenten als je een stichting wilt beginnen of een vereniging op wilt richten.
Kortbeheer.nl is ontstaan uit de behoefte van de gebruikers van de panden om meer onderling te communiceren. Zij proberen zoveel mogelijk relevante informatie te geven over alle panden en organisaties. Enkele locaties zijn Sammersweg, Calandkade, Stevinstraat, Gevers Deynootweg, Goetlijfstraat, Ockenburgh, Meidoornstraat, Boecopkade, Groenewegje. Kortbeheer.nl is een initiatief van Dolf Veenvliet en Zagara i.s.m. Stroom.

23.3.05 
Niets ten nadele van de goede bedoelingen van de Haagsche Courant hoor. Zij laat de burger mee denken over de toekomst van de haven en doet dat onder meer met een plattegrond van het havengebied en symbooltjes van vogels, boten, etc. die je dan op de plattegrond kunt plakken en opsturen. Maar je moet toch niet willen dat iemand die met dit knip- en plakwerk aan de slag gaat de toekomst van het havengebied gaat (mede)bepalen? Of laat de krant nu wel erg goed zien hoe zij over haar lezers denkt? En als iemand ermee aan de slag gaat, denkt de redactie dan echt dat dit freubelwerk bestuurders gaat beïnvloeden?

22.3.05
Als ik mijn knippersignaal mag geloven  moet ikmet uiterste precisie worden mijn inktpatronen ge refilled nodig tanken. En dan heb ik het hier natuurlijk niet over benzine, maar over inkt. Ik spring op mijn atb en rijd naar de Frederik Hendriklaan 303 waar één van de vier Inkstations is gevestigd. Edgar helpt me. Ik lever twee lege inktpatronen in. Hij trekt de originele pomp valt wel op in de Frederik Hendriklaanoperatiehandschoenen aan en gaat als een chirurg uiterst secuur te werk. Even later krijg ik mijn patronen weer als nieuw terug. Kosten? De helft goedkoper dan nieuwe patronen! En het is nog milieuvriendelijk ook.

16.3.05
Dacht ik dat de Posthoorn nog onafhankelijk was in haar berichtgeving. Hoor ik gisteren in het Julius Pasgeld tijdens de derde dinsdag in MilieucaféMilieucafé bij De Derde Dinsdag in het Atrium van het IJspaleis van his masters voice Julius zelf dat zijn column werd geweigerd! Dat maakt nieuwsgierig en na enig zoeken vonden we hem. Het is de column die Pasgeld weidde aan de burgemeestersquiz op tv. Oordeel zelf >>>

13.3.05
Willen we nu allemaal dat de files verdwijnen of doen we maar alsof? Jaren geleden presenteerde ik al in de Business Idea Gallery een plan tegen de toename van files. Sterker nog, het plan omvatte ook een terugname van files. Het is zo simpel van aanpak dat het niet kan mislukken. Het gaat als volgt. 

Verbiedt werkgevers mensen aan te nemen die verder dan 15 kilometer van de arbeidsplaats wonen. Begin bij de ministeries die het beleid bepalen. De resultaten van dit beleid gaan we pas merken met de jaren dat het wordt ingevoerd. We kunnen het effect bespoedigen door Job Swap: het ruilen van werknemers met soortgelijke banen tussen steden. 

Voorbeeld: een leraar Nederlands op een middelbare school in Den Haag die in Amsterdam woont en een leraar Nederlands op een middelbare school in Amsterdam die in Den Haag woont. Onderzoek moet uitwijzen hoeveel soortgelijke combinaties bestaan. Maar dit is er één. Loonverschillen moeten door de overheid worden gecompenseerd. Bovendien stelt de overheid een bonus beschikbaar voor degenen die van Job Swab gebruik maken en een jaarprijs voor één deelnemer die levenslang door de staat wordt uitbetaald. Dit om deelnemers te motiveren eraan deel te nemen. Reageer >>>

9.3.05
Stenengooiers zijn net als brandstichters verzot op publiciteit. Elke ochtend is er een brand op de tv-journaals te zien en sinds kort is daar als item het gooien met stenen bijgekomen. Leuk voor de vandalen, lekker makkelijk voor de media maar bijzonder slecht voor de slachtoffers. Iedereen weet hoe een brand eruit ziet. Dus waarom daar nog een cameraploeg naartoe zenden? Iedereen weet hoe een viaduct eruit ziet. En daar komt nu nog het beeld bij hoe en waar de stenen liggen. Dus waarom daar nog een cameraploeg naartoe zenden? Geen beelden meer aan wijden in de landelijke media maar lokaal keihard aanpakken! Reageer!

9.3.05
Ideetje? Op de provinciale weg N282 tussen Tilburg en Breda krijgt elke weggebruiker persoonlijk op regelmatige afstanden een groene golfsignaal als zij zich aan de toegestane snelheid goed dank u, blinkt op als je met de juiste snelheid passeertsnelheid houden. De beloning is dat het verkeerslicht waar zij op afrijden ook werkelijk op groen staat. De gemeente Den Haag doet ook haar best onder meer op de Groot Hertoginnelaan. Daar hangt vlak voor de kruising met de Banstraat een bord met de tekst: SNELHEID GOED DANK U. Niets te danken, zou ik zeggen. Maar had het nu niet handiger geweest om dat bord aan de andere kant op te hangen voor een kruispunt met verkeerslichten en die dan ook op groen te laten springen, als dank? 

4.3.05
Jantje Beton wil graag weten waar de meer of minder speelvriendelijke wijken in Nederland te vinden zijn. Hoe scoort jouw buurt? Doe mee aan de online test en ontdek hoe speelvriendelijk jouw buurt is. Als deze erg laag scoort, kun je meedoen met de minst speelvriendelijke buurt van Nederland. Maar als je juist erg hoog scoort woon je misschien wel in de meest speelvriendelijke buurt van Nederland. De site is hier te vinden.

2.3.05
Ontwerp je eigen wonderskate was de opdrachtbijzonder creatief bedacht de naam scheurreizer voor deze skate van deze Ooievaarsdagen. Letterlijk honderden inzendingen zijn het resultaat. Deze zijn te zien in het atrium van het IJspaleis. Meer informatie is te vinden op de site van het project.

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

bijblijven?

start Hagazine