|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
de wijk in maart 2005
26.3.05
Duinoord - Het is natuurlijk geen Lange Voorhout deze krokusjes in de berm van de Laan van een kleine moeite het poten van bollen en je hebt er jaren plezier vanMeerdervoort. En dat zal het ook nooit worden. Toch fleurt het deze drukke laan behoorlijk op. Het is al het vierde seizoen dat we er plezier van hebben. En ieder jaar komen ze sterker terug. Wellicht een idee voor de andere bewoners van de 'langste laan van Den Haag'?

26.3.05 
Duinoord - 'Hallo, hallo, hallo daar', hoor ik iemand roepen in de Reinkenstraat als ik mijn brood net gekocht heb. Ik kijk om me heen en ik zie niemandafgesloten van de buitenwereld met het nieuws voor de deurAlsof ik in de maling genomen word door Gotcha!. En weer hoor ik roepen: Hallo'. En dan zie ik het. Iemand achter zo'n gevlochten groen deurhekje (zie foto) staan. 'Kunt u me helpen. Ik kan er niet uit'. En dan zie ik wat er aan de hand is. De krantenjongen heeft de dikke  NRC van zaterdag muurvast tussen de deurknop en de deurpost gestoken.  En de bewoner kan er zonder hulp van buiten niet uit. Het was de tweede keer al deze maand. Hij heeft geluk dat hij in een winkelstraat woont waar regelmatig mensen langs komen zaterdagochtend

25.3.05 
Bloemenbuurt - Het komt wethouder Bruno Bruins wel prima uit dat de telapparatuur va n de tramlijnen 3 en 17 niet goed functioneerde.  Juist als er vragen uit de raad komen hoe het komt dat deze omgegooide tramlijnen sinds de wijziging minder worden gebruikt. Dat is meteen het antwoord op de vraag die ik stelde aan mijn moeder of ze nog weleens in de stad komt.  Zij woont in de Rozenstraat en gaat niet meer naar de stad omdat ze anders zo lang in de tram (lijn 3)moet zitten. 
 

23.3.05
Duttendel - Ooit was er sprake van dat Café Tante Analleen deze fraaie gevels blijven staan; daarachter komt nieuwbouwaan de Haagse Plesmanweg zou worden afgebroken en dat er nieuwbouw voor in de plaats kwam. Daar kwam zoveel protest tegen dat het gebouw gespaard bleef. Het café is verdwenen maar het gebouw staat er nog. De projectontwikkelaar van dit bouwwerk heeft waarschijnlijk eieren voor zijn geld gekozen. Alleen de karakteristieke fraaie gevels staan nog overeind van deze panden aan de Plesmanweg. En daarmee blijft het aanzien van dit stukje Duttendel tenminste onaangetast

20.3.05
Bohemen Rechts - Je zult toch als vent op de rug van een vrouw naar een locatie worden gesleept waar je de daad verricht. Toch is dit de normaalste zaak van de veilig in de handen van de hulpverlener paddentrekwereld onder padden. Ik maak mijn eerste belevenissen mee als vrijwillige hulpverlener bij de paddentrek. En ik red al meteen een echtpaar van een wisse dood op de middenweg van de Balsemienlaan in mijn lichtgevende vest. Het is ook meteen de eerste keer dat ik een zo'n pad 's avonds op het asfalt is net een blaadjecombinatie mannetje en vrouwtje moet beetpakken. En het lijkt net of ze er wat op tegen hebben tegen hun redding. Of is het dat ze denken: nu gaat het feest mooi niet door. Een kleine dertig stuks bereiken veilig de vijver van de Dotterbloemlaan. Een vijver die beschenen door zaklantaarns wel een poel van plezier lijkt.

19.3.05 
Archipelbuurt - Een klein berichtje in de krant blijkt voor twee handwerkmannen - in dit geval metselaars - een enorm werk te betekenen. Het gaat om het omvallen van een alle stenen worden opnieuw gebruikt bij de wederopbouw van de muurdeel van de muur rond de Joodse begraafplaats, waar zelfs iemand verongelukte zover ik mij kan herinneren. Een kijkje ter plekke een maandje later geeft dit plaatje te zien. De stenen van de tweesteens muur worden opnieuw gebruikt nadat ze van de oude specie zijn ontdaan. De mannen zijn er nog wel een maandje of drie mee bezig, vertelden ze. 

17.3.05
Centrum - En opeens is het lente. De temperatuur loopt spectaculair snel op zo vlak na de ijzige kou van een paar dagen terug. De krokussenboven de Koningstunnel is het een kleurenpracht van krokusjesexploderen bijna de grond uit op Lange Voorhout en hier in het Koningspark boven de gelijknamige Koningstunnel. Ik krijg m'n chip toegestuurd voor de CPC-loop a.s. zaterdag. Een dag die ik zal afsluiten met mijn eerste bijdrage als paddenoversteker. Daarover later meer. 

12.3.05
Scheveningen - Het waait hard op Scheveningen en de boulevard. Dat moet deze persoon ook geef hem eens ongelijk met dit stormweer op scheveningengemerkt hebben toen hij koos voor een windvrije plek in de Palace Promenade. Dat dit een fijne plek is om te zitten, heeft de eigenaar van deze winkel ook begrepen. Om te voorkomen dat hier mensen gaan zitten, printte hij zijn verzoek op papier en hing deze op zijn winkelruit: 'Gelieve hier niet te zitten'. Zoals je kunt zien is het effect verbijsterend.

8.3.05
Vogelwijk - Het is niet goed gesteld met onze stoepen. Stoeptegels liggen overal ongelijkeen stoeptegel verdwijnt spontaan in de diepte bij de Houtrustbrugwaardoor het vooral voor ouderen goed uitkijken is. Aan de Houtrustweg is het ook onder het trottoir niet pluis. Eén stoeptegel is zomaar in de diepte verdwenen. De geschiedenis vertelt niet of iemand er met zijn been is ingezakt, met alle gevolgen van dien. Feit is dat ook hier weer een flinke diepte is te zien. Gelukkig is dat deel met politietape afgezet.

5.3.05
Duinoord - De creativiteit is met sneeuwval opeens overal aanwezig. De sleetjes worden uit dit sneeuwpoppenduo trof ik aan in de tweede Schuytstraat de kast gehaald, er worden sneeuwgevechten  gehouden, je kan weer eens iemand ouderwets inzepen, ga zo maar door. Soms zie je daar dan de stille getuigenissen van. Zoals hier in de Tweede Schuytstraat waar dit sneeuwpoppenduo getuigt van behoorlijk wat creativiteit. Hoe oud zou nou de maker of zouden de makers nu helemaal geweest zijn? 

2.3.05
CENTRUM - Als fietser leer je Den Haag het beste kennen. En dan heb ik het hier vooral over de bestrating van de wegen. Als je een bepaalde de supergevaarlijke stalen rand langs het trottoir is een valkuil voor fietsersweg vaker fietst, weet je waar de hobbels en de kuilen zitten. En die weet je bij de volgende keer perfect te vermijden. Zo heeft iedere fietser zijn eigen hotspot voor een ellendig stukje weg. Voor mij is dat de Grote Halstraat; de weg die langs het terras van het Goude Hooft voert. De kadans die je fiets en dus jij van de stenen krijgt, geeft de indruk dat je op een attractie zit. Vooral 's zomers met een vol terras schaam je je dood als je zo stijgerend voorbij hobbelt. Door de goot rijden geeft nog de beste oplossing. Maar het ergste komt nog. Als je wilt afslaan de Oude Molstraat in, blijken de ontwerpers langs het trottoir een uiterst gevaarlijke stalen rand te hebben bedacht. Ik ben daar al eens tegen het wegdek gegaan en ik ben vast niet de enige. Welke grappenmaker die absoluut nooit fietst, heeft dit nu weer bedacht?

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

bijblijven?

start Hagazine