|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
april 2005
30.4.05
Ik kan het toch niet nalaten even te gaan kijken naar onze eigen KoninginneNach. Dan kies ik Soulvation swingt de pan uit, maar het publiek blijft achter ...maar meteen een aantrekkelijke band uit en dat vind ik Soulvation. Die gasten weten nog wat over te brengen. Het podium aan de Wijnhaven is hun locatie en als ik aankom, spelen ze net het nummer dat standaard op onze DVD-recorderZuid-Amerikaanse klanken op het Spuiplein van het Casemapodium ...staat: 'Summer in the city'. Het swingt de pan uit; op het podium tenminste want het publiek weet niet meer wat dansen is, lijkt wel. Op het Spuiplein is voor de gelegenheid het Casemapodium opgericht. De Zuid-Amerikaanse klanken die hier vandaan komen brengen menigeen in beweging. In de Grotemarktstraat is het wat tam door de paar podia met enkel dj's

23.4.05 
Ik geloof mijn ogen niet als ik vandaag in de Haagsche Courant in de bijlage lees over het jagen op drugsjachten door onze Koninklijke Marine. Tijdens een vakantie mocht ik met mijn gezin op Curaçao lunchen op zo'n supermodern marineschip. Daar werd ons uitdrukkelijk verzochtgeen ruchtbaarheid te geven aan de gevaarlijke acties daar tegen drugssmokkelaars vanwege de veiligheid voor de manschappen. Staat vandaag  de commandant die leiding geeft aan de strijd pontificaal met foto in de zaterdagbijlage!?! 

17.4.05
In een smetteloos witte jurk met lichtblauwe stippen kijkt een chique dame hoe de hevig bloedende stier roggelend en hoestend naar zijn laatste adem snakt. Vier trotse toreadors staan er omheen in hun strakke potsierlijke kleding afgezet met brokaat. Zij kijken of zij nog iets moeten doen om het leven te bekorten. Ook moeders met kinderen, groot en klein en vaders in wit overhemd met stropdas, slaan het gebeuren vanaf de lage tribune met spanning en plezier gade. De stier zakt ineen en krijgt tenslotte de genadesteek. Het feest is voorbij. Het volk in uitgaanskleding juicht. Trompetten schallen. Drie paarden slepen het warme kadaver nog eenmaal door het zand de piste rond. Ik krijg een brok in mijn keel als ik nog geen vijf minuten naar de Spaanse TVE kijk waar dit soort volksvermaak op de zaterdagavond wordt uitgezonden. Spanje maakt deel uit van de Europese Unie je weet wel van die grondwet ... 

16.4.05
Kan iemand mij vertellen hoe het komt dat de gruwelijkste misdadigers door de beroemdste advocaten worden verdedigd? Waar halen die meestal sjofele loosers zoveel geld vandaan? Hoe weten ze het adres? Is het een eer om in die wereld een moordenaar te verdedigen? Gaan de Spongen en de Moszkowiczen op strooptocht om de ergste misdaden te kunnen bemachtigen? Wie het weet mag het zeggen >>>

8.4.05 
Beslissingen na urenlange vergaderingen worden meestal genomen als de deelnemers niet meer toerekeningsvatbaar zijn; logisch ze willen naar bed! Dat blijkt ook nu maar weer, nu een ruime meerderheid van de gemeenteraad niet heeft gekozen vóór de vestiging van het Automobielmuseum op Louwmans landgoed maar op het landgoed Reigersbergen. Terwijl Louwman nog niet zo lang geleden het Autotron heeft aangekocht en hij tezamen met het Automobielmuseum nu over de grootste oldtimercollectie van West-Europa beschikt, moet hij wel beloven dat het Automuseum niet zo groot wordt als de familie Louwmans wil. Maximum 140 bezoekers per dag mogen het museum bezoeken. Maar iedereen weet dat dit kul is. Geldt dit aantal voor hoogtijdagen of verdeeld over het jaar? Want dit laatste doet dus niks af aan duizenden bezoekers per weekend! Dat doet me denken aan een eerder genomen besluit tegen de verkeersontwikkeling rond het Scheveningse vuurwerk. Toen kwam de oplossing het grote aantal bezoekers het hoofd te bieden door er niet al teveel ruchtbaarheid aan te geven(!?!).  Zo'n besluit moet toch wel genomen zijn door personen die niet toerekeningsvatbaar zijn?

5.4.05
Het Gesprek van de Dag op Radio West besteedt vanavond tussen 18:00 en 19:00 uur aandacht aan de luchtvervuiling in de Haagse binnenstad. Luisteraars kunnen inbellen om vragen te stellen aan wethouder Smits en Milieudefensie.
Het programma besteedt aandacht aan de recente actie van Milieudefensie om de gemeente Den Haag en de minister van Verkeer en Waterstaat via gerechtelijke weg te dwingen de luchtkwaliteit in de Haagse binnenstad te verbeteren.
Het radioprogramma is een open discussieprogramma: luisteraars kunnen per telefoon (070 390 5454) hun vragen kwijt aan de aanwezigen waaronder wethouder Smits van Duurzaamheid en een vertegenwoordiger van Milieudefensie. Uiteraard zal ook Haags Luchtalarm telefonisch acte-de-presence geven.
Het programma is in de ether te beluisteren op 89.3 Mhz en op de kabel op 88.9 tussen 18.00 en 19.00 uur.

3.4.05
Positief nieuws is ook nieuws. Daar komen de oude media op dit moment ook achter. Dat vind je hier natuurlijk al veel langer. Zoals ook deze reactie van David van Keulen. Het blijkt dat onze veiligheid minder van vrijwilligers afhangt dan ik begrepen had. De Brandweer Den Haag heeft namelijk uitsluitend professionals in dienst. We hebben in de stad zeven brandweergarages en per shift zitten er zo'n 80 brandweermensen klaar om de problemen in de stad op te lossen. Op de brandweer tijdens een oefeningjaarbasis kost dat € 31,916 miljoen en daarbij is gegarandeerd dat bij 80% van de meldingen de brandweer binnen 6 minuten ter plaatse is (NL norm = 15 minuten). Overigens 'verdient' de brandweer per jaar € 2,740 miljoen! Dit zijn met name vergunningen e.d. Voor de strandveiligheid is trouwens nog eens € 500.000 gereserveerd op de begroting. We kunnen dus concluderen dat we het in Den Haaggoed voor elkaar hebben, het inderdaad niet wegneemt dat het in de rest van Nederland best wat beter geregeld kan worden!

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine