|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
de wijk in april 2005
28.4.05
Duinoord - Petje af voor iedereen zie zich ermee bemoeid heeft. Want één van de de sierbollen op de poort van de voormalige huishoudschool was door verhuiswerkzaamheden niet meer op de juiste plek. Een paar e-mailtjes en een telefoontje was voldoende om de bol er weer op zijn vertrouwde plaats te krijgen. Huib en Harrie van de firma De Jong en De Wilde hadden Huib en Harrie aan het werk met de gigantuische sierbolde bol weer binnen 'no time' op een solide manier op de poort vastgezet. Er kwam ook nog iemand van van Bouw- en Woningtoezicht langs. Hij vertelde dat de bol op de grond geen gevaar kon en hij moeilijk iemand hier wordt de bol weer op zijn plaats getildopdracht kon geven de bol er weer op te zetten. Hij had nog niet opgehangen of Huib en Harrie gingen in opdracht van BAM HABO aan de slag met getoond resultaat. Goed gedaan jongens! (klik op de plaatjes voor een groter beeld)

25.4.05
Duindorp - Iedereen spreekt er schande van dat SBS6 de probleemwijken in een kwaad daglicht wij zijn nog gekker staat er met grafitti gespoten op deze gesloten zelfbedieningszaakstelt met haar reportages. Ook de bewoners zelf zijn het veelal niet eens met wat op tv over hun wijk wordt uitgezonden. Toch zijn de beelden opgenomen in die bepaalde probleemwijken en zijn er mensen die er weldegelijk achter hebben gestaan. Sommigen gaan zelfs nog verder en komen achteraf nog eens met een muurkrant dat het allemaal nog gekker kan. Zoals hier met spuitlak te lezen is op een gesloten zelbedieningszaak in Duindorp.

21.4.05
Centrum - Hoe we aan hangjongeren komen? Gewoon een clubhuis of wat sluiten en de rest volgt vanzelf. Zoals het Ankerhuis, het clubhuis spandoeken schreeuwen het letterlijk van de daken dat Het Anker moet blijvenvan Het Anker, dat door bezuingingen dicht dreigt te gaan. De gebruikers en omwonenden hebben het daar mooi moeilijk mee omdat het voorziet in het vertier en de opvang van de jeugd aldaar. Zo kweek je hangjongeren! Spandoeken maken dit duidelijk. Dit kunnen we de jeugd van Den Haag toch niet aandoen, vinden de gebruikers. Zij kunnen al nergens terecht met hun energie en zien nu ook deze plek verdwijnen. De organisatie roept daarom elke Hagenaar die op clubhuis Het Anker aan de Noordwal heeft gezeten op om op 2 mei naar de raadsvergadering te komen. Dan beslist de raad of het Ankerhuis maar nog meer clubhuizen in Den Haag gesloten gaan worden. Dat wordt nog gezellig op 2 mei in het IJspaleis!

18.4.05
Zuiderstrand - Het is weer goed joggen deze dagen. En dat is vandaag helemaal goed te perfect weer vandag om aan het Zuiderstrand even de longen te verfrissenmerken ook. Maar liefst drie joggingclubs kom ik tijdens mijn wekelijkse run tegen. Deze keer ook wat ouderen verzameld in flitsende trainingspakken. Mijn camera gaat echter meer uit naar deze jonge jogster die zo tegen de schemerende avondzon nog even haar longen komt verfrissen

18.4.05
Zuiderstrand - De wissel van de komende en gaande vrachtschepen van de Norfolkline elke dagnu nog voor de kust van Scheveningen lossen de vrachtschepen elkaar af heeft langs de havenhoofden steeds veel bekijks. Dit vertrouwde beeld op zee van het komende en gaande schip zal binnenkort voor goed verdwenen zijn. Dan is Vlaardingen de thuishaven van de Norfolkline. De containerschepen die nu nog dagelijks Scheveningen aandoen zullen straks via de Nieuwe Waterweg deze haven aandoen . 

11.4.05
Zuiderstrand - Gitaarklanken op het strand, meezingen door het groepje strandgastengitaarklanken vrolijken het strand vandaag opmannen met de blote bastin zee, een Hummer met reclame voor Red Bull met vrouwen uit het dak die hun haren laten wapperen in de wind ... Het strand zag er vandaag uit alsof er al druk bezocht werd. Toch is het water nog geen twaalf graden, is Amerikaanse toestanden zo'n Hummer met vrouwen uit het dak op het strandslechts een enkeling zo dapper dat hij de zee in gaat en wordt er muziek gemaakt met de truien aan. Nog even geduld, dan gaat het bij De Fuut er Braziliaans aan toe hier op het Zuiderstrand

8.4.05
Van Stolkpark - Wat heeft de gemeente Den Haag toch tegen ons cultureel erfgoed? Eerst aan het Buitenhof en nu weer in het Van Stolkpark moet Berlage het ontgelden. Eerder gaf zij te kennen er wel oogvoor te hebben. het ontwerp van Berlage wordt hier getracht na te bootsenAan de Professor Gerbrandyweg, om precies te zijn, worden nu om onbekende redenen de karakteristieke Berlage lantaarnpalen verwijderd. Ze worden vervangen door een model zoals ook in de Archipelbuurt staat. Een groot deel van het Van Stolkpark wordt 's avonds verlicht door lantaarns naar het ontwerp van Berlage. Het is een van de elementen die het Van Stolkpark zo bijzonder maakt. Van deze actie waren de bewoners van de Gerbrandywegniet op de hoogte. Terwijl de werkzaamheden maandag al begonnen kregen zij pas donderdag hierover een schrijven van de gemeente. Door telefonisch bezwaar aan te tekenen bij de Dienst Stadsbeheer is het werk stilgelegd. Berlagelantaarns horen toch echt bij Den Haag. 

5.4.05
Marlot - Zal het een familiekwestie zijn tussen dit is er nog over van het eens zo fraaie dierenparkde broers Louwman dat speciaal op Reigersbergen zijn Automobielmuseum moet komen waar elke natuurliefhebber tegen is? Wanneer hebben de broers voor het laatst met elkaar gesproken? Dan moeten ze toch over het volkomen teloor gegane Dierenpark hebben gesproken? Als je het over een desolaat zootje hebt dan moet je daar eens langsfietsen. De eens zo fraaie Louisehal met de vele vogelsoorten en ook andere hallen worden niet gebruikt en staan op instorten. Wat boven de omheining uitsteekt luipaarden zijn buiten de oorspronkelijke dierentuin te vindenheeft nog maar een zetje nodig om in elkaar te storten. Daarom ligt het fokprogramma voor onder meer luipaarden ook daarbuiten. Dat moet een familieruzie zijn als je dit grondgebied niet opnieuw voor algemeen gebruik wilt toepassen als het Automobielmuseum. Zeg nou zelf.

1.4.05
Moerwijk - Een belangwekkend onderwerp presenteren in de wijk? Een discussiebijeenkomst organiseren met radio-ondersteuning? Cursussen en workshops? Het kan volgens initiatiefnemer Joop  Schouten met een druk op de knop toont de beamer de site van het multi media centrumallemaal sinds kort in Moerwijk in Multimedia Centrum De Post aan de Joan Blasiusstraat 100. Stadsdeelwethouder Pierre Heijnen valt het in zijn openingsrede op dat er zes raadsleden aanwezig zijn: 'Meer dan waar je ze eigenlijk zou verwachten. Ze willen natuurlijk allemaal in de uitzending komen', grapt hij. Hij vindt het een bewonderenswaardige inspanning dat vrijwilligers al 10 jaar lang elke zaterdag weer een tientallen bezoekers met zes raadsleden bij de opening van het multi media centrumprogramma maken waar zoals hij uit ervaring weet zoveel energie in gaat zitten. Stichting Discus heeft in samenwerking met Internetcafé Moerwijk Morgen, Radio Excellent en de Haagse Koepel een multimediacentrum opgericht dat regelmatig een open podium biedt voor actuele onderwerpen die via de ether (105.2 en 105.6 FM) en internet (www.radiodiscus.nl) worden uitgezonden. De Joop Schouten (links) heeft zich beijverd het multimediacentrum op te zettenzaal die aan de studio is gekoppeld biedt 40 zitplaatsen en er kan worden geëxposeerd (deze maand Frans de Leef). Heijnen hoopt binnen niet al te lange tijd in Winkelcentrum Leyweg de opening nog eens over te doen om de vele mensen die daar lopen als het ware naar binnen te kunnen zuigen. In september wordt het jubileum gevierd. Zaterdag 9 april is een open dag. Je bent uitgenodigd om bij de uitzending aanwezig te zijn.

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine