|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
gadgets & ideas juni 2005
30.6.05
In de serie onverklaarbare verkeersborden in Den Haag kan ik er weer een toevoegen. We hebben al verkeer in deze richting toegestaan, uitgezonder fietsen en bromfietenborden voor verkeersdrempels die er niet zijn, een wirwar van verwijzingen die de weggebruiker kunnen verwarren, het om de tuinleidenbord en nog meer. Zoals ik dit verkeersbord aan het begin van de Van Bylandtstraat uitleg, is in deze rijrichting verkeer toegestaan, uitgezonderd fietsers en bromfietsers

20.6.05
Voor het eerst in de geschiedenis is Den Haag op een globe te vinden. De Haagse reisboekhandelaars Stanley & Livingstone konden hun chauvinisme niet Harry Berg toont trots de nieuwe globe met Den Haag eropbedwingen toen zij de ‘Best of both worlds globe’ ontwikkelden. De globe oogt als een 19e eeuwse globe - geheel met de hand gemaakt van papier, koper en hout - maar hij is wel helemaal ‘up-to-date’. Elk cartografisch echt waar Den Haag op de globe!detail is helemaal van deze tijd. Hij kan daarom ook moeiteloos worden gebruikt voor school of studie. Stanley & Livingstone hoopt de draad van de Nederlandse globe traditie weer op te pakken met deze bijzondere globe, die in de verste verte niet lijkt op de Duitse of Amerikaanse broertjes.

17.6.05 
De actie tegen de jacht op walvissen is door Greenpeace een originele weg ingeslagen om extra aandacht te trekken. Sympathisanten van de actie kunnen hun foto uploaden naar de site van Greenpeace. Kies eerst de slogan waar je achter staat, druk hem (ook in het Koreaans) af en laat je dan fotograferen met die slogan in je hand. Met die poster kom je op internet. En in Korea bij het gebouw waar maandag het overleg p[laatsvindt projecteren ze ook jouw actieposter levensgroot op gebouwen in de buurt. Luister ook naar Slam-FM die je op de hoogte houdt van de ontwikkelingen.

17.6.05
Zo zie ik ze toch het liefst: feestende, dansende en demonstrerende politieagenten. Wat valt er netjes demonstreren en zelf de rotzooi opruimen zoals het hoorteigenlijk te feesten? Het was een herrie van jewelste voor het ministerie van Binnenlandse Zaken waar de Politie onder valt. Maar (gelukkig?) hebben we er als burger geen last van. Want de dames en heren agenten lossen elkaar af, net als in het werk: ploeg op, ploeg af. Eindelijk zien we dat er mensen onder die petten zitten. Maar echt vrolijk word je natuurlijk niet van demonstreren voor je salaris. En als de politie gaat demonstreren dan is het goed mis. Ze hebben helemaal mijn stem als ze weigeren bonnen te schrijven. Eindelijk iets naar het publiek toe en ten koste van 's rijks schatkist. Dat moet Remkes en het Kabinet toch raken?

15.6.05
Als een stille getuige ligt deze walvis op het Plein vlak voor de ingang van de Tweede Kamer en onder het oog van de honderden zonaanbidders op deze enorme opblaaswalvis helpt politici herinneren aan de walvisjacht die gepland staat te worden heropendde terrassen en de duizenden passerende ambtenaren. Maar vooral de leden van de Tweede Kamer en andere politici vraagt deze vriendelijke bultrug gespaard te mogen blijven. Korea wil de commerciële walvisjacht weer openen en vergadert hierover in Ulsan op 19 juni 2005. Alleen al in IJslandse wateren staan 39 van lekker zonnen is natuurlijk niet verkeerd maar de walvis aan de overkant vraagt je steundeze heersers van de zee gepland te worden afgeslacht. Duitsland, Engeland en Frankrijk hebben hun afkeuring al laten weten aan de IJslandse regering in wiens wateren de doding plaats gaat hebben en waar sinds 2003 al 62 van deze dieren zijn afgemaakt.  Met de walvis voor de deur wil de IFAW de Tweede Kamerleden eraan herinneren dat Nederland nog niets heeft laten horen

14.6.05
De fietser krijgt in Den Haag toch meer aanzien getuige dit verkeersbord op de waarcshuwingsborden voor uit een zijstraat komende fietsersRegentesselaan. Daar worden weggebruikers, dus fietsers maar ook automobilisten gewaarschuwd voor uit een zijstraat komende fietsers. Nog niet zo lang geleden werd je hier als weggebruiker gewaarschuwd voor op een aanrijding uit zijnde automobilisten. Zij zijn dus gewaarschuwd; de fietsers nemen wraak. En ze blijken het nog te durven ook!

10.6.05
'Kut' klinkt het in chic Benoordenhout als Cut klinkt in de chique wijk Benoordenhoutik het kruispunt Van Hoytemastraat Wassenaarseweg nader. Maar dan zie ik het. 'Cut' zei de opnameleider van de reclamespot voor Calvé pindakaas. Crew, cast en wagenpark voor equipment reizen al een paar dagen als nomaden van locatie naar locatie door Den Haag. Waldeck Pyrmontkade, Van Nijenrodelaan, Weissebruchstraat en dan nu hier. Geen echtpaar figuranten wereldberoemd straks in Nederlandberoemdheden deze keer maar gewoon een doorsnee echtpaar en nog wat meer van dit figurantenspul. Ze luisteren gehoorzaam en doen keer op keer hun kunstje opnieuw. En straks zijn ze wereldberoemd in Nederland. 

9.6.05
Was wel leuk gisteren dat ik gespot werd door Arjen Usi van TV-Rijnmond. Nou ja, gespot. WeVlak voor vertrek installeren we de techniek voor de reportage maakten een afspraak dat hij met me mee zou gaan op nieuws spotting. Dat betekent fietsen. Hij doet een cursus bij RTVWest (met een boel andere regionalen) om met een kleine camera items te maken (camjo's). Klein is in mijn ogen toch nog groot. Draadloos microfoontje opgespeld gekregen en we praatten heel wat af terwijl Arjen Usi zijn opname arm liet bijkomen ...rijden maar. Usi blijkt best vaardig in het met een hand besturen van een damesfiets en met de andere de camera te bedienen en ook nog te interviewen. Dat moet een leuke opleiding worden. Ik vertelde hem zoveel dat het misschien nog een item op TV-West wordt. Ben benieuwd.

9.6.05
Het Spuiplein is vandaag vergeven van de enthousiaste kinderen in oranje t-shirts met de het ventje legt me prima uit wat de bedoeling is van deze actieopdruk 'Boek succes tegen MS'. Een knulletje komt op mij af en wil mij een boek geven (dus niet verkopen). Maar boeken daar heb ik niet zoveel mee. Het idee achter deze actie met het boek 'Ja kun je krijgen' spreekt mij wel aan. De boeken worden gratis aangeboden met het verzoek als je het uit hebt het aan een ander door te geven. Achter in het boek is ruimte om de naam en het adres van tien lezers in te vullen. Zo ontstaat een kettingreactie van mensen die via het boek begrip krijgen voor de zenuwslopende ziekte  MS

1.6.05
Witte zwanen, zwarte zwanen, wie wil er mee naar Engeland varen? Ik begreep die tekst nooit wie wil er mee naar Engeland varen met deze zwaan op het strand?al zong ik het als klein jongetje wel uit volle borst mee. Zwanen hebben niks met de zee, dacht ik. Tot gisteren toen ik mijn wekelijkse jogging rondje strand maakte en ik toch echt, goed geen zwarte, maar witte zwaan aantrof. 

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine