|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
de wijk in juni 2005
30.6.05
Duinoord - 'Je raadt nooit wie ik net tegenkom', zeg ik thuis en geef als hint: 'Hij is niet arm'. 'Kapper Rijk'. Albert Rijk van de Suezkade. Toen het voor mij nog zin had naar de kapper te gaan, the place to be zaterdagochtend. Waar spraken we niet over als je na vier, vijf klanten in één vanoud haarstylist Albert Rijk in de Reinkenstraat zijn twee imposante kappersstoelen mocht plaatsnemen. Het was zo'n gaaf cultuurtje daar dat je het bijna jammer vond als je aan de beurt was. Mijn broer liet soms zelfs anderen voorgaan. Maar Rijk was ook zelf aan de beurt toen hij vijfenzestig werd en hij ermee 'kapte'. Ik probeerde nog een collega door hem geadviseerd, maar dat leek er in de verste verte niet op. Rijk ziet er patent uit vandaag de dag en ik was blij dat ik hem sprak en dat het goed met hem gaat. Hoe patent zie je op het plaatje.

30.6.05
Centrum - 'La Grande Dame' van het Lange Voorhout Le Méridien Hotel Des Indes, maakt nieuwe meubels worden Des Indes binnengeloodstzich op voor voor een statige rentree in het najaar van 2005. Het kleurenpalet dat de architecten en vormgevers op de gevel hebben toegepast oogt bijna frivool maar straalt toch vooral een zekere statigheid uit. Nu worden de nieuwe meubels naar binnen geloodst voor de nieuwe gasten van de nazomer van 2005

24.6.05
Duinoord -Sinds mensenheugenis staat op vaste dagen een authentieke haringkar in de Reinkenstraat. Op de vraag of deze haringboer op internet staat, grapt Gijs, Tiny en Klaas hebben nauwelijks tijd om op te kijken in deze Hollandse Nieuwe-tijdGijs: ' Ja hoor, je kunt ook via het internet bij ons haring bestellen'. Ik kijk nog even naar een WiFi-antenne voor draadloos internet, maar begrijp ook wel dat dit een grap is. Gijs, Tiny en zoon Klaas Harteveld moeten flink doorpezen nu de 'Hollandse' Nieuwe uit is. In de Reinkenstraat is het een vast punt voor het winkelende publiek en we laten ons de haring lekker smaken. Als ik zeg dat hij nu wel op internet komt, antwoordt hij: 'Dat is mooi dan kunnen we nu ook via internet leveren'.

18.6.05
Zuiderstrand - Een boemerang komt altijd terug heb ik geleerd. Maar dan moet je wel weten hoeBart staat klaar voor zijn verbeterde werptechniek je moet werpen. De juiste techniek proberen Bart en zijn vriendin Renée nu ook uit met een originele boemerang uit Australië. Ik er natuurlijk met mijn grote neus weer bij. Of ik ook effe mag want ik denk dat ze verkeerd werpen. Afijn ik ben lekker bezig, werpen halen, werpen halen en ik bak er niet veel van maar blijk hen toch op een idee voor verbetering te hebben gebracht. Nog één keertje, dan mogen jullie weer. Hoe bedoel je brutaal?

18.6.05
Zuiderstrand - Twee jongens in stoere Heico en Teun vervelen zich tijdens het wachten op het juiste watersurfpakken bouwen een zandkasteel in de branding en nog iets met schelpen ervoor. Zo mag je het bouwsel eigenlijk niet noemen. Echt lachen, dat ze als kleine kinderen aan het spelen zijn. Zij zien opeens ook de humor ervan in als ik ze fotografeer. Waarom niet waveboarden of hoe dat surfen op een dun laagje water ook heten mag? om zijn naam te herinneren houdt Heico het bord op: Haak wordt hij ook wel genoemdPure verveling omdat het water en de wind niet meezitten. Blijk ik ze vorig jaar ook al op mijn sitete hebben gezet toen ze aan het body kite surfen waren. Zij - Heico en Teun - herkenden mij(!). Uiteraard ik hen nu ook. Als ik op de terugweg weer langs ze kom, zijn ze aan het zwemmen; toch nog een beetje stoer voor de temperatuur van het water.

9.6.05
Centrum - In het Noordeinde struin ik door een tuin waarvan de omvang mij verbaast, zo groot! de immense rode beuk is de dikste boom van Den HaagMaar liefst 1.500 m² ontrolt zich aan mijn blik als ik het ook al immens diepe pand nummer 164 ben doorgewandeld. Het is de Couperustuin die ik nu zie. Zo genoemd doordat Louis Couperus hier novellen schreef. In het midden van dit minipark staat de dikste boom van Den Haag: een rode beuk. Heel dichtbij hoor ik het klokje slaan van de Koninklijke Stallen. Wandelend over het gras en tussen de struiken door krijg ik een beetje de indruk van een tuin met Japanse invloeden met bijzondere beeldjes, mossen, vijvertjes en bruggetjes. Van 1717 tot 1752 (!) woonde en werkte hier de beroemde architect Daniël Maroteen geweldige doorkijk naar dit miniparkje de Couperustuinschrijft de folder Struinen in Haagse Tuinen. 'Zo'n tuin zoek ik', zeg ik tegen de huidige bewoner en/of gastheer. Van hem hoor ik dat ik gerust nog eens terug mag komen op zaterdagmiddag bijvoorbeeld. Dat zal ik beslist doen

9.6.05
Benoordenhout - Ik had het al eerderover de milieu-onvriendelijke verkeersdrempels. Je kunt wel waarschuwen voor verkeersdrempels maar ze niet aanleggennatuurlijk ook de automobilist waarschuwen voor deze drempels en deze niet aanleggen. Zoals hier aan de Ruychrocklaan. Daar staat dit bord, terwijl sinds de laan opnieuw werd geasfalteerd er geen drempel meer te vinden is. De gewaarschuwde automobilist mindert vaart en - dat hoop ik althans - blijft op die gematigde snelheid doorrijden. Zo is het milieu en de veiligheid gediend. Knap bedacht van de gemeente.

6.6.05
Duinoord - Het was al een tijdje tot een saai hoekje verworden, de hoek onder het Cornerhouse aan de Laan van Meerdervoort en de Conradkade.nu nog leeg terras aan de Conradkade straks vol? Vroeger kon je er lekker in het zonnetje op het terras zitten. Het is even niet duidelijk geweest wat er nu moest komen, pizzeria, hetesteen, spare ribs; het was een komen en gaan van restauranttypes. Maar nu is er dan eindelijk weer een zaak gekomen die het terras in ere herstelde. De Baron. Nu maar hopen dat het terrassenweer wordt.

6.6.05
Leyenburg - De sfeer bij de tiende Kaderock was zo uitbundig dat enkele festivalgangers het de politie voert net enkele te uitbundige gasten afvolgens de politie te bont maakte. En je weet: het is geen echt feest als de politie niet is langs geweest. Man, vrouw en kinderen werden hierop meegenomen naar het bureau Zuiderpark. Althans de vrouw werd verzocht de agenten te volgen doch zij wist volgens haar zeggen met lege buggy en hond te ontsnappen. Helemaal nuchter was ze overigens niet toen ik haar tussen enkele geparkeerde auto's aantrof en zij dit mij toevertrouwde ...

5.6.05
Rustenburg/Oostbroek - De bewoners en ondernemers van de wijk Rustenburg/Oostbroek protestfolders tegen het betaald parkeren in Oostbroek/ Rustenburgzijn woedend op de gemeente. Zonder dat zij ervan in kennis zijn gesteld wil de gemeente de wijk tot parkeerzone bombarderen. De bewoners pikken het niet en hebben een actiegroep opgericht: Actiegroep Boze Bewoners Ondernemers, kortweg ABBO genoemd. Zij brengen hun onvrede tot uitdrukking door op hun ramen protestposters te hangen. 'Stoppen met betaald parkeren' schreeuwt de poster uit. Meer informatie op de website geenmeter.nl.

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine