|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
de wijk in juli 2005
27.7.05
Archipelbuurt - Ondanks het feit dat nu echt alle bouwvakkers op vakantie zijn, is toch de fraai metselwerk weer met marmeren dekplaten op de muren rond de Joodse BegraafplaatsNoord-West-muur van de Joodse Begraafplaats gereedgekomen. Het gedeelte dat langs het voetpad van de Scheveningseweg in de hoogte ligt, lijkt weer onaangetast en authentiek doordat bij de opbouw dezelfde oude stenen werden gebruikt. Maar na de Bouwvak is er nog voldoende werk voor de metselaars aan de zijde van de Timorstraat. 

26.7.05
Oostduinen - De Hubertustunnel die onder het Hubertusviaduct door gaat lopen, begint op een het grondwater op de bouwlocatie van de Hubertustunnel kleurt blauw als in een zwembadheel andere plek dan je in eerste instantie zou verwachten. De enorme graafmachine die hiervoor de grond in moet worden gewerkt voordat hij aan het feitelijke graafwerk begint is zo omvangrijk dat deze aan het begin van de Landscheidingsweg de grond in gaat. Daar vormt het grondwater een enorm waterbassin in een fraai blauwe kleur als in een zwembad

25.7.05
Bezuidenhout - Aan de Prinses Beatrixlaan is gigantische doeken beelden de toekomst van Randstadrail uitmen druk bezig met de aanleg van het futuristiche vlechtwerk waar straks Randstadrail doorheen rijdt. Grote aluminium constructies liggen gereed voor montage op de hoogliggende spoorbaan. Om de veelal rommelige aanblik van het werk in de om de ingang van de SDU niet te missen is deze enorm vergroot afgebeeldenorme hallen te verhullen brengen gigantische doeken de toekomstige situatie in beeld. Aan de voorzijde is de ingang van de SDU tot enorme proporties vergroot afgebeeld, zodat bezoekers vanwege het werk de ingang niet zullen missen.

19.7.05
Zuiderstrand - Nu loop ik toch al een tijdje over het Zuiderstrand. Maar nog nooit heb ik er iemandschilder Polo legt niet onverdienstelijk de golven van de onstuimige zee vast met een schildersezel gezien tot vandaag. Polo noemt hij zich en hij komt uit Duitsland. Als ik hem vastleg met mijn cardcam maakt hij een afwerend gebaar 'No money!?!' 'It's free', beloof ik hem en dan is het goed en hij accepteert mijn kaartje waarop het adres te vinden is. 'Good idea', zeg ik nog tegen hem en hij lacht verlegen. Hij lijkt haast te hebben. Tja, de golven wachten niet.

12.7.05
Benoordenhout De bouwwerkzaamheden aan de Oostduinlaan worden aan het zicht onttrokken een eindeloze rij posters over eetgewoonten over de gehele wereld in Den Haagdoor een zeer lange schutting met posters, het project Kijk eens bij elkaar in de keuken, een initiatief van stichting De Versiering. De afbeeldingen zijn gericht op eetgewoonten uit vele continenten. Grappig is dat op vele platen voedsel wordt getoond in combinatie met een nationaliteit die hiermee niet overeenkomt. Zoals de inwoner uit Mongolië met Chinees voedsel; een Rus met Eskimovoedsel. Maar is sinds de integratie van de vele volkeren in onze stad geen sprake van een Haagse wereldbevolking?

8.7.05 
Zuiderstrand - Al maanden is deze enorme strandtent in aanbouw op het Zuiderstrand tussen de paviljoens Zuid en De Fuut. Niet met de dit bouwsel is van een compleet andere orde dan de gangbare paviljoens aan het Zuiderstrandbekende houten balken, flonders en panelen zoals gewoonlijk. Maar men last met stalen balken en gebruikt compleet andere materialen dan de andere paviljoens aan het Zuiderstrand. Dit is geen strandtent die aan het einde van het seizoen wordt afgebroken. Veel exploitanten hebben naar de gemeente Den Haag de wens om te mogen blijven staan. Maar volgens de geldende regels echter wordt dit niet toegestaan. Of is hier een Camping Ockenburg-constructie gaande? 

3.7.05
Archipelbuurt - Een echte reis in de tijd werd het die Atelier PRO ons voorschotelde op de Dag van de Architectuur. Van 1921 toen Dirk Rozenburg 'een beetje Haagse school' in het nu fantastische bouwsel trok tot 1995 toen de laatste uitbreidingoveral inval van daglicht in de grote onderaardse kantoorruimtes naar de Bankastraat erbij kwam. Ook zoon Teun droeg zijn steentje bij door op veertienjarige leeftijd het speelhuis te ontwerpen. De wandeling in de tuin van enkele weken terug werd nu binnen voortgezet. Werkelijk ongelooflijk hoe creatief de ontwerpers met deze ruimtes en het licht zijn omgegaan. Overal in het toch in een duin ook een van de eerste uitbreidingen heeft enorme lichtinvalgegraven pand is daglicht zichtbaar. De roodborstjes lopen als het ware over je bureau. Verscheidene bezoekers wenstenvan harte zo'n werkruimte zelf te hebben. De zeventig medewerkers verdeeld in zes a zeven groepen zijn wel het maximum waar PRO mee wil werken. PRO is in Den Haag nu actief met de ISH de International School of The Hague. En als kleinste project noemt de medewerkster nog de Jutterskeet in de duinen bij Kijkduin.

2.7.05
Centrum - Kijk wat onze dappere vernielers nu weer hebben gepresteerd. Helemaal zelf een vandalisme of gewoon een ongeluk; deze abri ligt er fraai bijwachthokje van de HTM in elkaar geramd. En gelachen dat we hebben. Eens kijken wat we nu weer eens naar de andere wereld kunnen helpen. Dat die gasten nu niks anders kunnen verzinnen om hun tijd te verdoen. Of zal er iemand vergeten zijn om zijn stuur om te draaien toen hij met zijn auto vanuit de Zoutmanstraat de Laan van Meerdervoort opdraaide? Dat briefje hangt er niet bij. 

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine