|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
kunst en uitgaan in augustus 2005
27.8.05
Het aantal gadgets dat aan mijn pols bungelt is vandaag wel erg groot als ik de Fused Space Database tentoonstelling van STROOM bezoek. met een scannertje is snel alle relevante informatie van 307 projecten op te roepenScanners ter grootte van een palmtopje zijn nodig om de informatie van de 307 onderwerpen op te kunnen roepen. De expositie bevat wigvormige pc-cabines aan de buitenzijde versierd met streepjescodes en afbeeldingen. Als je geen wifvormige cabines met streepjescodes aan de buitenkant scanner hebt kun je de cabines in om de zaken op de pc op te roepen. Lichtkranten aan de ramen tonen buiten wat de bezoeker op dat moment oproept. Aan de scanners is een koptelefoon verbonden die meteen de gescande code in praktische informatie laat horen. Directeur Stroom, Arno van Roosmalendirecteur Arno van Roosmalen tijdens de openingshandeling met het SF-tem spreekt tijdens de opening twee leden van het Science Fiction team toe. 'Het is werkelijk verbazend dat jullie zoveel informatie in zo'n korte tijd in een kristalheldere presentatie hebben kunnen gieten'. Ook de Informatiewerkplaats had er de hand in. Hij vindt het een cadeau waard: een boek en een cd zonder cd helaas maar wellicht beeldend voor hoe het project startte. Het team is wel benieuwd hoe we de opzet vinden. En ik denk dat elke expositie in de toekomst op deze manier informatie moet aanbieden. Meer informatie uiteraard op de website

27.8.05
Het 11dePink Project treft het wel bij de tweede uitvoering in het Openluchttheater Zuiderpark. De avond ervoor stortregende het. Ook de band zelf fraaie licht en geluidshow bij het 11de Pink Project in Zuiderparkheeft het bijzonder naar de zin. Zelfs zoveel dat na de toegift bandleider en architect van the project Peter Chattelin roept: 'Ik heb helemaal nog geen zin om te stoppen. We gaan nog lekker een paar nummertjes spelen.' Een deel van het publiek heeft dan al massaal een plekje voor het podium gekozen en geniet dubbel zo dichtbij. Ik heb dan al kennis gemaakt met Mark Spitters die een een uitverkocht Openluchttheater Zuiderpark voor the Pink Projectechte Pink fan is en die me Porky Pine Tree aanbeveelt eens te beluisteren. Hij gaat me daar wat van opsturen als ik mijn adres geef. Chattelin vertelt tot slot: 'We zijn nu elf jaar bezig en we zijn trots op jullie (publiek) omdat wij door jullie zolang al door kunnen gaan.' 'Henkie, henkie, henkie' roept een aantal ('zeker fans') leadgitarist Henk Bout toe. En weer trekt het onvermoeibare stel een nummer uit de kast. Het is al tegen twaalven als de lucht is geklaard van rook- en lichteffecten. En ik heb niets gehoord van ADO die in de laatste speelminuten met 1-0 won van Heerenveen.
 

19.8.05 
In Stout kom ik Marnix Rueb tegen die zich een slag in de rondte werkt aan zijn nieuwe Haagse Harry. Gestresst is hij. Maar dat moet ook. Anders wordt het niks, vertelt hij. 'Ik moet er niet aan Marnix hier tijdens de presentatie van het Reklame Woâhdeboekdenken om vakantie te nemen en alle spanningen  van me af te laten vallen. Als ik dan terug kom, moet ik weer helemaal van voren af aan beginnen'. Maar de stress heeft ook een extra oorzaak. Er komt meer dit najaar van de Ruebtafel. De Dikke en de Dunne zitten er aan te komen, verklapt hij. 'Er valt door de tijd zoveel materiaal af dat ik er een extra album (de Dunne) van kan maken, leuk voor verzamelaars. 'Kompleit Baggâh' gaat het heten.  Voor de officiële nieuwe (de Dikke, 48 pagina's gelijk aan 1, 2 en 3) heb ik nog geen titel. Maar die moet er toch echt dit weekend komen'. 
 

17.8.05 
'Het is toch zonde dat Kane als Haagse superband moet optreden op het strand van Almere'. Aan het woord is Albert Verlinde in gesprek met zanger Dinand Woesthof vanavond in Boulevard op RTL4 . Rede dat hij daar optreedt en niet op het strand van Scheveningen, zo vertelt de zanger, zijn de regeltjes waar je in Den Haag mee te maken krijgt als je iets leuks wilt organiseren waar 30.000 bezoekers op afkomen. In Almere met Annemarie Jorritsma als burgemeester verloopt dat allemaal veel soepeler. Was Den Haag niet bezig om met een dure  reclamecampagne van haar imago van saaie ambtenarenstad af te komen? Schollenpop is blijkbaar wat Den Haag op het strand net aankan!

7.8.05
Als ik dit schrijf zijn de laatste tonen van een geslaagde Schollenpop 2005 nog maar net uitstekende sfeer weer bij Schollenpop 2005 op het Zuiderstranduitgestorven. Intwine zanger Roger Peterson geeft zich weer volledig met zijn kenmerkende stemgeluid, terwijl de andere bandleden instrumentaal volledig uit hun dak gaan. Het publiek springt mee of zit op soms voor een tentje wat zitten etenhet strand soms bij een kampvuurtje of voor een tentje en drinkt of eet wat. Unieke sfeer weer die kenmerkend is voor dit niet meer weg te denken popgebeuren op het Zuiderstrand tegen het havenhoofd aan het einde van de Houtrustweg. Schollenpop kreeg - schat ik bij elkaar - toch wel tegen de duizend bezoekers op zich af.

4.8.05
Eén op twee (!), loopt deze Hummer in de stad en op de grote weg, als je heel rustig rijdt, één champagne drinken uit het dak van een gigantische Hummerop vijf! Als je dat kunt betalen dan kun je ook wel dit acht meter lange monster kopen. Hij kost slechts € 450.000 met of zonder afleveringskosten is niet helemaal duidelijk. Ik sta op de Scheveningse boulevard. Ze filmen voor MTV een jong stel dat letterlijk uit hun dak gaat met champagne

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine