|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
gadgets & ideas september 2005
21.9.05
Wat je eraan hebt weet niemand maar leuk is de nieuwe rage wel na de powerball. Magnetoids - Uberorbs zijn twee magnetische afgeronde de vreemde schijfjes kun je op allerlei manieren bespelenschijfjes die extreem magnetisch zijn. Zelfs zo magnetisch dat als ze tegen elkaar komen een piepend geluid hoorbaar wordt van het materiaal dat tegen elkaar schuurt. Klik op het plaatje voor een filmpje. Op de site nog veel meer voorbeelden.

18.9.05
Dreigende wolken boven de Binckhorst  maken het niet direct een ideale dag voor een donkere wolken pakken zich samen boven de Binchorstkennismaking met 'Het best bewaarde geheim van Den Haag'. 'Binck! Een blik op de Binckhorst', georganiseerd en bedacht door STROOM haalt echt alles uit het voor veel Hagenaars als vanouds bekend staande bedrijventerrein. Het Smartcenter is het startpunt van de vele ontdekkingstochten die je kunt Starters met echte F1-vlaggen geven aan dat hier de start van Binck plaats vindtmaken. De verstokte autorijder krijgt ook aandacht met een puzzelrit waarmee je een wasbeurt (voor je auto dan) kunt winnen door twee sexy dames. Had ik toch met de auto ook de Ooievaart is natuurlijk van de partijmoeten komen! De BinckXpress vervoert je desgwenst naar haltes waar het nodige te beleven is met zelfs gebakjes en een te winnen taart van Kelder

Ik zie een aantal fietsers richting autosloperijen rijden en voeg me erbij. Die moeten bij deze daghet fietsgroepje laat zich het demonteren van autowrakken uitleggen horen. Dat sloperijen ook wel eens totaal anders kunnen zijn dan je denkt, vertelt Theo van Gils. Hij is 32 jaar geleden de sloperij begonnen en is nu het enige KZD3 bedrijf in Zuid-Holland. Samen met zijn zoons Patrick en Sacha bereikte hij de hoogste norm in het 32 jaar gelden begonnen en nu hoogst gecertificeerd autodemontagebedrijf Van Gilsdemonteren van auto's. De onderdelen die zij verkopen hebben zelfs drie maanden garantie. Alles wordt in de computer opgeslagen en de betreffende auto - wat daar nog van over is - krijgt een barcode sticker waarin deDe enorme hallen van de voormalige Caballero sigarettenfabrieklevensloop van de auto is terug te lezen. Ik zie er zelfs enkele politieauto's tussen staan. Dus van 'omkatten' zal hier wel geen sprake zijn. 

In CabFab krijgen we een uitleg wat de gemeente van plan is met de enorme ruimtes. Een verhaal duidelijk is de enorme ruimte te zien waar de machines hebben gestaan.dat ik al eerder meemaakte vorig jaar. Nieuw wat ik hoor is dat de ruwe pleistering blijft en alle infrastructuur zichtbaar wordt aangebracht. De gids vertelt nog dat het ijzerwerk van het trappenhuis een beetje videopresntaties belichten enkele aspecten van nu, de toekomst en het verledenEgyptisch aandoet dat weer doet denken aan de Laurens sigarettenfabriek. GroepA Architecten gaat het Ketelhuis vormgeven in de nieuwe omgeving. En hoe het allemaal ook voorbeelden hoe het zou kunnen worden zijn te ziengeweest is blijkt te zijn samengevat in een boekwerkje, geschreven door Hans Pars: 'Een doorrookt verleden'. Klik op de plaatjes voor een groter beeld.

16.9.05
De verspreiding van de Posthoorn is als een loterij. Je hebt geluk als je bij de ontvangers zit. stiekum een Posthoorn jatten uit de brievenbus van een anderEn in een tijd dat het Haagse nieuws ver te zoeken is en van taxichauffeurs en koffiehuizen moet komen, word je wel inventief. Zoals deze buurvrouw die ik snapte. Hongerig naar nieuwtjes, aanbiedingen en uiteraard de officiële Haagse Stadskrantgrist zij een verse Posthoorn uit de brievenbus bij een niets vermoedende bewoner. En weer hebben we er  een ontevreden ontvanger bij.

13.9.05
Ik zie Lijn 3 om 0.15 uurstapvoetslangsrijden. Bravo betreffende bestuurder! Voor de helft is de tram leeg. Na een bepaald tijdstip vroeg in de avond kun je niet meer achterin stappen en is het gehele achterdeel gesloten. Dit is voor de veiligheid maar uiteraard ook om het aanbod van passagiers. Straks met RandstadRail zijn de voertuigen nog langer en kunnen er nog meer passagiers in. En zal er nog meer moeten worden afgesloten. Is er weleens aan gedacht om voertuigen te laten ontwikkelen waaraan je naar behoefte net als vroeger minder of extra (aanhang)wagens kunt toevoegen? Of is dat niet zo mooi? Maar wel een stuk efficiënter, goedkoper en voor omwonenden bovendien milieuvriendelijker. Minder wielen in daluren veroorzaken minder trillingen.

8.9.05
Wat nou dure surfplank kopen als je hem ook zelf kunt maken? Even denk ik nog dat de mannen een nieuwe sport aan het uitproberen zijn. Nee hoor. 'Maar hoort die plank niet symmetrisch te Menno (l) en Ruud hebben lol bij het voorbereiden van Menno's kitesurfdoopzijn?', vraag ik Ruud (r). 'Je staat toch ook niet symmetrisch op het surfboard?', is zijn wedervraag. Daar heeft hij gelijk in. En hij voegt er nog aan toe dat de eigenhandig gemaakte surfplank ook al eens is gebroken (zie versteviging op het plaatje). Menno mag vandaag het kitesurfen eens uitproberen. Hangend in de armen van Ruud samen in de branding verloopt de eerste poging minder succesvol. De plank schiet weg, Menno maakt acrobatische bewegingen waarna de kite hem vervolgens verder de zee intrekt. En zo kan ik nog leuk een tijdje met hem meelopen.

1.9.05
Je woont in een wijk die wordt afgebroken en je kunt je gevoel kwijt op tv. Het is een van de de studio wordt ingericht voor het volgende live interviewopties van Optv een onderdeel van mobiel projectbureau OpTrek, tegenwoordig gehuisvest aan de Delareyweg 478. Op dit moment wordt Eric geïnterviewd door Anne Heinsbroek. Over zijn twee katten die thuis heel bijzonder met zijn duif omgaan en gezamenlijk uit één bakje eten. Daarna is Niek aan het woord die het allemaal wel door heeft hoe met de bewoners wordt omgegaan door de gemeente samen met de woningbouw- en projectontwikkelaars. 'Na drugs, is de bouw de ergste maffia'. Het interview in het pand is luid ende videoprojectie is schuin naar de straat gericht waar barbeque en tuinfakkels branden duidelijk te volgen via de opvallende rode OpTrek monitor. Buiten bevindt zich een aantal bezoekers of stoppen voorbijgangers om toch even te kijken wat hier aan de hand is. De geur van barbeque en brandende tuinfakkels maakt er een gezellig sfeertje van. Toch zijn de omwonenden vanwege afbraak niet in een feeststemming. Coördinatrice Sabrina van STROOM vertelt dat het idee is komen overwaaien uit Amerika waar in de jaren zestig een soortgelijk project met thematelevisie draaide. Videokunstenaars Klaas van Gorkum en Iratxe Jaio wisselen de live tv af met eerder de opvallende videoprojectie van OpTV aan de De la Reywegopgenomen kunstvideo's, found footage en video's die door de buurt zijn ingeleverd. Als je vooral 's avonds over de De la Reyweg rijdt richting Zuiderpark: na het kruispunt Kempstraat de komende tijd tot 31 december even naar links kijken

1.9.05
Op de hoek van de Kepplerstraat en de Regentesselaan zie ik een eenmansact op het de opname met de lichtgevende ballen doet het leuk in het donkergebied van jongleren. Niet overdag maar 's avonds om halftien als ik op weg naar OpTV. Dat betekent stoppen en vragen wat hiervan de bedoeling is. Het is Ronald van het s'-Gravenhaagse Graviteiten Gezelschap (G3) die staat te jongleren zowel met knotsen als met lichtgevende ballen. Zij delen de oefenruimte met het Jeugdtheater Pierrot. Hij is begonnen op Jeugcircus Kraaiennest dat nu Circaso Circuswerkplaats heet. En hij doet dat in het licht van de Grillroom Mega omdat hij in de Kepplerstraat woont en hier de ruimte heeft.

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine