|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
gadgets & ideas oktober 2005
29.10.05
Wat is het niet heerlijk om als oma met je kleinzoon van acht jaar met dit weer naar het strand te gaan? Het is zelfs zulk lekker weer dat hij zijn schoentjes uit kan doen en met zijn blote voetjes door het zand en het water kan rennen aan het einde van de Houtrustweg. 'Kom maar hier', zegt oma: 'Dan droog ik je wel even af met mijn zakdoek. Zit daar nu teer aan je voetjes? Ik zal het er wel even afvegen'. Het is een leuke middag totdat ze aan haar kanten zakdoekje ruikt: verse hondenpoep! Dankjewel lakse hondeneigenaar. Reageren?

28.10.05
In mijn zucht naar nieuws hoor ik van Ray dat in het oude Kwantumgebouw een opening aan de gang is. Blend Store opent hier haar deuren voorhet is enorm druk in de Guerillastore in het oude Kwantumgebouwkorte tijd volgens een nieuw '60daysofspace' concept. In de 60daysofspace store is aandacht voor bijzondere trends, ontwikkelingen en tendensen. Je koopt er unieke producten van A-merken, maar ook werk van ontwerpers als Ziad Ghanem, Bas Kosters en Thight Knickers. Daarnaast vind je er de nieuwste pareltjes uit de undergroundmuziek, opmerkelijkedaar staan we dan met de verkeerde code in ons mobieltjelectuur en het nieuws van de straat. Er zijn exposities en in de avonduren worden feesten georganiseerd. Na die korte tijd verhuist Blend weer naar een nieuwe plek waar ze vanaf de grond af aan opnieuw wordt opgebouwd. Dat belooft het concept dus, maar als ik zo naar binnen kijk en verplaatsbare toiletcabines zie en fel neonlicht kan deze vernieuwing aan mij voorbijgaan. Dat komt gespot van buitenaf in de Blended shoptrouwens goed uit want je moet wel een code in je mobieltje hebben ontvangen om binnen te komen. Hoe we ook praten, we komen er niet in want alle viercijferige codes die we opnoemen blijken niet te corresponderen met de codelijst in de computer. Een vertrekkende gast die nog geen uur binnen was, zegt: 'Het was niet echt 'fucking gaaf'. Als ik thuis Robin spreek, zegt hij: 'Oh was het dát? Ik had daar een uitnodiging voor maar ik had geen zin om daar naartoe te gaan ...'. 

26.10.05
Echt handig zijn die bromautootjes die eigenlijk voor invaliden zijn bedoeld. Vooral op plaatsen iets meer ruimte dan voor een mens heeft dit karretje maar nodig om ergens te komenwaar geen parkeerruimte is of op plekken waar je met een normale auto niet tussendoor kan. Zoals hier op de hoek van de Archimedesstraat en de Laan van Meerdervoort. Door de opbrekingen ter plekke kom je daar echt niet meer met de auto. Zo niet dit dan spoedt het autootje zich weg de middenweg opsmalle karretje. De bestuurder manipuleert het voertuigje over de stoep tussen hekken en bebouwing door. Totdat hij op enkele bouwvakkers stuit. Die doen onder algemene hilariteit voor hem de deur van de telefooncel open en vragen of hij soms hier naar binnen wil. 

20.10.05
Keihard racen deze vrachtwagens - zoals alle vrachtwagens - achter elkaar over de N11 op weg Hoogvliet is de goedkoopste en bij Drik van der Broek is alles véél goedkopernaar waarschijnlijk een spoedorder; not! Iedereen weet dat de supermarkten waartoe deze vrachtwagens behoren elkaar prijstechnisch naar het leven staan. Maar als je de reclames leest die de auto's voeren, wordt het allemaal wel wat ongeloofwaardig. 'Hoogvliet bewezen de goedkoopste' en 'bij Dirk (van den Broek) is alles véél goedkoper!'

12.10.05
En dan staat er ineens een windmolen in de Hofvijver in Den Haag. Blijkt van Greenpeace te deze windmolen vraagt aandacht voor de subsidie van groene energiezijn die daarmee aandacht vraagt voor de toepassing van duurzame energievormen tijdens de behandeling van de energienota in de Tweede Kamer. 'De subsidie voor nieuwe groene stroom is stopgezet en dat is onvoorstelbaar in deze tijd. Om gevaarlijke klimaatverandering te stoppen moet het kabinet juist nu investeren in duurzame energie uit wind, brandweer en politie verwijderen de stellage uiit de Hofvijverbiomassa en zon,’ zegt Joris Thijssen van Greenpeace Nederland. Op het spandoek aan de zeven meter hoge windmolen staat: Kabinet wurgt groene stroom. Later die middag verwijderen mensen van Politie en Brandweer de stellage uit de Hofvijver. 
 

9.10.05
De ADHD gaat extra aandacht besteden aan onveilige verkeerssituaties in de regio, schrijft zij in de krant van zaterdag 8 oktober jl. Zij roept daartoe de lezers op om problemen in het verkeer aan de redactie te melden. Denk hierbij aan kinderen die elke dag een gevaarlijke weg over moeten steken of als je je stoort aan het gedrag van medeweggebruikers. Dat laatste daar kun je een hele ADHD mee vullen volgens mij. Elke week besteedt zij er aandacht aan. Je bericht kun je kwijt aan c.vanderlinden@ad.nl

8.10.05
Als de stucadoors net klaar zijn, de schilders eruit en de elektriciën op het punt staat de stopcontacten en schakelaars te plaatsen en jeweken in de puinhopen zitten als de stucadoor s langskomen hebt op één punt waar je het stopcontact hebt laten verplaatsen geen stroom, dan word je toch gek? Ik in ieder geval wel toen vanmiddag duidelijk werd dat er iets niet klopte. Door het trillen van de aanleg van RandstadRail hadden we opeens weer wel spanning. Dat moest onderzocht worden. En na veel gesjor hield de elektriciën twee draden in zijn hand en hadden we op een volkomen gave muur een lege contactdoos. Ik dacht dat ik gek werd. Je kon toch de muur weer openbreken en bijwerken, vond de elektricën. Je had het gezicht van Lida moeten zien. Dwars door de contactdoos en de muur boren en nieuwe draden trekken brachten de oplossing. De spanning is er deze middag bij mij in ieder geval niet af geweest

8.10.05
Het is natuurlijk wel een luxe probleem maar is het weleens opgevallen dat op Talpa na de Nederlands tv-zenders niet de functie bieden dat je scherm in de juiste stand springt? Alle landen om ons heen doen dat wel. Duitsland gaat zelfs zover dat zij de surround optie van je tv activeert bij films die dit geluid ondersteunen. Op de een of andere manier blijven wij toch een beetje aanmodderen met (het ondersteunen van) onze media.

3.10.05
Leiden heeft sinds 30 september 2005 meer voor zielsgelukkig staat Mariëtte 't Hart met de bul in haar hand in de ingang van Universiteit Leidenmij te betekenendan alleen vandaag Leidens Ontzet. Als trotse vader van mevrouw mr. Mariëtte 't Hart maak ik mee dat zij uit handen van prof. mr. O.I.M. Ydema haar bul in ontvangst neemt. Zij krijgt daarbij de toevoeging dat het aan de Universiteit Leiden niet vaak voorkomt dat een scriptie Fiscaal Recht met een acht wordt gewaardeerd. Tussen tussen vele beroemdheden kalkt Mariëtte haar naam op de muur van het Zweetkamertjevele beroemde voorgangers mag zij haar naam op een van de wanden van het Zweetkamertje schrijven. Zij bevindt zich daar tussen prominenten als Koningin Beatrix, Winston Churchill, Nelson Mandela, Albert Einstein en Eric Hazelhoff Roelfsema, Soldaat van Oranje. Zover ik kan nagaan is zij de eerste binnen de omvangrijke familie 't Hart met een mr. titel; ook van hieruit nogmaals een felicitatie waard. Heeft iemand nog een leuke baan voor deze knappe dame?

1.10.05
Pas hoor ik dat McDonalds op zijn eigen afgewerkte frituurvet rijdt en dat de visverwerkende industrie dat doet op zijn visolie. Beide hebben een ontheffing van het Rijk want eigenlijk is het verboden om op zelf geregelde olie te rijden. Dat is natuurlijk om niet in de wielen te rijden van de overheid bij het innen van benzine- en dieselaccijns. Organisaties en particulieren die dit wel doen, zijn strafbaar. Maar met de stijgende brandstofprijzen word men steeds inventiever zo blijkt. Zo ken ik wel iemand die zijn auto op slaolie laat rijden. Zijn verklaring of dat geen problemen oplevert, is: de oorspronkelijke dieselmotor van Otto Diesel reed op walnootolie. En die is heel wat stugger dan slaolie. Je hebt al slaolie voor € 0,40 per liter. Ruik jij nu ook niet vaker frituur dan dat je een snackbar in de buurt ziet? Reageer >>>

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine