|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|
Hagaz!ne
gadgets & ideas november 2005
28.11.05
De serie Kort Haags is officieel van start gegaan in de vestiging Paagman in de Centrale Else van Dijk-Staats is echt in haar sas met de nieuwe boekjes Kort HaagsBibliotheek. Daar overhandigde initiatiefnemer Frans-Theo Niemeijer van uitgeverij de Nieuwe Haagsche de eerste exemplaren uit de serie aan de Haagse wethouder van Cultuur, Else van Dijk-Staats. De vier schrijvers, dichters en performers Adriaan Bontebal, Boozy, Karel Kanits en Niek 't Hart werden al een tijdje als criminelen gespot in Den Haag via opsporingsposters, een idee van Jacco van bureau Make Your Mark. Daar kwam zondag de schrijvers, dichters, performers in cognito in donker pak met zonnebril27 november 2005 een einde aan door de voorgeleiding aan de wethouder van Cultuur mevrouw Else van Dijk-Staats. De nieuwe vestiging van Boekhandel Paagman op de begane grond van de Centrale Bibliotheek van het IJspaleis stond geheel en al in het teken van de dagvaarding. De heren baanden zich een weg door het publiek om het te laten weten wat zij de laatste tijd hadden uitgevreten. Zij signeerden deze verklaring bovendien. Meer informatie op de weblog van De 4 van Den Haag, de 4vdh website, den haag.org, de pagina kunst en op Bieslog het interview met Wim de Bie.

25.11.05
'Nee', zegt Ton van 't Oosten: 'Geen legervoertuig maar een brandweerwagen van de voormalige BB. Er stonden er een stuk of wat in de garage bij de bosjes van Poot. Ze hebben nauwelijks dienst gedaan en zijn jaren geleden verkocht aan liefhebbers, meestal met maar een paar duizend kilometer op de teller. Het merk kan ook Deutz zijn.' Bedankt Ton. Maar het blijft een vreemd voertuig.

25.11.05
Sinds Paul Verhoeven hier zijn tenten heeft opgeslagen voor het filmen van Zwartboek Dezeker even boodschappen wezen doen tijdens filmopnamen Pul VerhoevenFilm, kom ik steeds vreemdere voertuigen tegen. Nu weer een legervoertuig van het merk Hanomag dat ook zo uit de WOII gereden kan komen. Hij reed achter me en best pittig ook. Zeker boodschapje doen tijdens de opnamen. Bij een verkeerslicht had ik hem te grazen. Snel uitstappen om dit plaatje te schieten. De bestuurder kijkt geamuseerd toe. Maar ...

22.11.05
Wat een geweldig idee van Bruno BruinsRandstadRail naar Scheveningen Strand te de RandstadRailhalte halte beslaat de complete lengte van de Conradbruglaten rijden!?! Daar is toch 'niemand' op gekomen?Duhh! Al vanaf het begin van dit prestige project protesteren bijna alle bewoners van de Laan van Meerdervoort, waarlangs tramlijn 3 in de toekomst als RandstadRail gaat rijden, GEEN RANDSTADRAIL DOOR DEZE LAAN! Omdat dat onlogisch is en de tijdwinst en de verwachte efficiency minimaal is. En waar wilden al die dwarsliggers dat RR dan wèl kwam te rijden? Inderdaad: Scheveningen!Bravo Bruno!

15.11.05
Is dit nou een onderwerp voor kunst, wijk of idee wat je op dit plaatje ziet? Het antwoordach kunt u mijn fiets even voor mij pakken? Hij is omhoog gevallen.geeft de laatste link al. Ik vind het een prima idee om op deze wijze toch nog loopruimte voor voetgangers te creëren in het kader van de aanleg van RandstadRail. Hang de fiets gewoon zo hoog mogelijk in het hek. Een leuk plaatje in aanvulling op bizarre situaties waarop je fietsen zoal kunt aantreffen. Minder geslaagd is dat het een damesfiets is. En vrouwen beschikken over het algemeen niet over de spierkracht waarmee deze fiets op zijn hopelijk tijdelijke bestemming terecht is gekomen. 

11.11.05
De elfde van de elfde, de dag der zotheid, is toch niet zo zot om er de Haagse milieuprijs op uit te reiken. De voorzitter van het Haags Milieucentrum, Tweede Kamerlid Adri Duivesteyn, doet dat met verve. Er zijn opvallend veel als een volleerd schoolmeester spreekt Adri Duyvestein de kleintjes toekinderen aanwezig en Duivesteyn staat er achter zijn lessenaar als een volleerd schoolmeester tussenin. Thema is: 'Maak van fietsen een feest' en er komen 67 inzendingen op binnen die in vier groepen zijn te verdelen: het organiseren van fietstochten (de Duinenmars voor fietsen zou opgepakt kunnen worden); hoe de fiets promoten bij allochtonen; het promoten van fietsen bij de scholen; en het belonen vanwege bijdragen aan het milieu. De voorstellen worden aangeboden aan het HMC die ze weer aan de gemeente kan aanbieden. Enkele trots tonen de Deli Kids hun gewonnen prijs van duizend euroideeën: fietstaxi's, het 'witte fietsenplan', fietsbeugels door de hele stad in vorm van een ooievaar, de auto buiten de stad houden en van daaruit te fietsen, spaarpunten voor fietsmiles, fietsen voor bos, waarbij je bomen spaart door de auto te laten staan en te gaan fietsen. Klas 1V3 van het Overboschcollege, krijgt een aanmoedigingsprijs waarbij vooral de brief opvalt. De veronderstelling dat allochtonen niet te porren zijn om te fietsen kan volledig worden herzien. Men is juist laaiend enthousiast. Ben de Nijs kreeg de derde prijs. Hij ondervond dat men de fiets vaak laat staan door het slechte wegdek. Hij bedacht dat bij zo'n plek een bord moet komen waarop staat: 'Dit fietspad Ook zingen de kinderen nog een zelfgemaakt liedzal per die en die datum worden opgeknapt'. Waar geen bord komt te staan geeft de gemeente dus toe dat er niets aan gedaan wordt. Menno Swaak vindt dat er zoveel hobbels genomen moeten worden, dat de ambtenaren verplicht een cursuservaringsdeskundige moeten volgen zodat ze zelf ervaren wat het is. De Hoofdprijs werd gewonnen door de Deli Kids. Zij bedachten de Gouden Fiets voor de school met de meeste fietsende kinderen. En een tweede gedacht hoe we autorijden naar school kunnen tegengaan. De € 1000,- die zij hiermee verdienen is een verrassing waardoor ze nog niet weten wat ze ermee gaan doen. 

10.11.05
Parkeergeld betalen vinden we allemaal al niet fijn. Maar als je met vrijwilligerswerk bezig bent een brommobiel betaalt geen parkeergelden en dat komt goed uiten daar nog eens bovenop parkeergeld moet betalen dan vergaat je de lust al gauw om daarmee door te gaan. Komp-u-ter-hulp bijvoorbeeld had daar best last van. Met het oplossen van problemen en het (terug)bezorgen van onder meer gebruikte computers in gebieden met hoge parkeertarieven gebruiken zij daarom deze brommobiel. Je kan er overal mee komen maar vooral parkeren zonder parkeergeld te hoeven betalen. En tot nu toe met succes!

5.11.05
Elk jaar komt het weer terug en soms nog eerder ook: de Kerstmarkt nog vóór Sinterklaas isal op vijf november staat dit bord met kerstmarkt in de Reinkenstraatgeweest! Zoals deze winkelier in die aardige straat de Reinkenstraat die op 5 november al dit bord buiten zet. Gunt hij of zij de kleintjes geen Sinterklaas? Geen schoen meer zetten? Geen surprises meer maken? Geen liedjes meer zingen voor de schoorsteen? Geen gedichten meer schrijven? Beste winkelier haal dit bord alsjeblieft binnen en zet het pas op 7 december weer buiten! Wij willen eerst Sinterklaas vieren!

3.11.05 
Op de vraag waarom er geen verkeerslichten op een bepaalde plek worden gezet, antwoordde een hoofdagent van Politie Haaglanden: 'Als we op dit drukke punt verkeerslichten gaan neerzetten dan stroopt het verkeer zo op.' En daarmee verwoordt deze hoofdagent de wens van vele verkeersdeelnemers. Want valt het jou ook niet op dat als verkeerslichtinstallaties overdag niet werken er zo weinig verkeersaanbod is? Wellicht een idee om de 'groene golf' op deze manier te realiseren?

|start|nu|de wijk in|top 5|internet|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine