|start|nu|wijk|top 5|internet|agenda|kunst|idee|specials|column|vind|
HAGAZ!NE in 2004

2004 was voor Hagaz!ne een goed jaar. Slechts één 'figuur' gaf er de brui aan en wenste niet meer ‘voor dit soort onzin te worden lastig gevallen’. De teller staat wereldwijd inmiddels op 834 Hagaz!nezen die wél van ‘dit soort onzin’ op de hoogte wensen te worden gehouden. 

Hoogtepunten vond ik dit jaar toch wel het interview met de Volkskrant - vooral de reacties daarop - en de mening van Wim de Bie die op zijn Bieslog meldt dat Hagaz!ne wellicht een oplossing is wanneer de regionale kranten gaan fuseren. Daarin slaat hij de plank niet echt ver mis omdat we daar naartoe gaan: narrow casting waar specifieke media (Hagaz!ne) zich op specifieke doelgroepen (837 Hagaz!nezen) richten. Nu neem ik alles al op video op waarvan ik steeds een enkel beeldje als foto gebruik. Nog even en je ziet geen stilstaand plaatje meer op je scherm maar bewegend beeld met geluid. En je eigen Hagaz!ne-tv ontrolt zich in je huiskamer! 

Dan moet Microsoft natuurlijk niet gaan bepalen dat ik mijn MPEG4-filmpjes pas aan jou mag laten zien als ik daar een licentie voor heb afgesloten! Voor mijn eigen beeldmateriaal nota bene! Het moet niet gekker worden! Ik kwam erachter toen ik een registratie van Cooking the Universe maakte en er volgens 'Windhoos Mediaplayer' bepaalde codecs ontbraken. Terwijl ik een tijdje terug daar geen problemen mee had. Blijkt dat in de nieuwe Windhoos Mediaplayer 10 te zijn ingeperkt. Uiteraard heb ik meteen de oude versie 8 weer hersteld. Je bent dus gewaarschuwd!

Soms is Hagaz!ne als eerste met een plaatje en een praatje op het net waar andere media en de politiek gretig op ingaan. Zoals de sexy poster van Pornstar op de officiële gemeentelijk plakplaatsen. Media en politiek struikelen over elkaar heen om er wat van te vinden.
Het publiceren heeft ook effect op andere zaken zoals het dumpen van goederen op de openbare weg of de folderbezorging. Na het bellen en er aandacht aan te geven, krijg ik de Posthoorn eerst een tijdje persoonlijk bezorgd en nu ontvangen we hem weer allemaal op mijn rijtje.

Slimme marketeers bedenken steeds iets nieuws om mensen naar sites te lokken. Zodra goed in de markt liggende domeinnamen vrijkomen, springen zij er als hongerige wolven bovenop. Zoals op de naam ‘penisverlenging’. Een kozijnenleverancier blijkt met deze domeinnaam ongekend succes te boeken! Ontwikkelingen op internetgebied, zoals rss, krijgen aandacht en demonstraties tegen foute ontwikkelingen op het gebied van internet zoals hier voor het ministerie van Economische Zaken en denhaag.org die ook wat wil doen om zijn bezoekers te beschermen en een Linuxdag organiseert die redelijk wordt bezocht. 

De Puch blijft voor Hagenezen zo’n populair vervoermiddel dat we jaarlijks met zijn allen een Kauwe Klauwe Puchtocht gaan rijden. Creatief was de Hagenees ook dit jaar met de Marathon van het Haagse lied met een heus Haags Songfestival, waaruit meer dan honderd nieuwe liedjes kwamen. Of die creativiteit nu ook wordt herkend door de gemeente blijkt niet direct in het Broedplaatsendebat door het inmiddels gesloten Debatterij. Zie dan ook de eerdere Debatterijen die gehouden werden over zaken als bijvoorbeeld  de eeuwige jeugd.

Feesten, dat kunnen de Hagenezen ook, volgens Google. Daar prijkt het woord Slachtfeest onder een overzicht van Dutch festivals and Tradition. Omwonenden ergeren zich aan het gesleep met dode dieren in hun wijk waar niets tegen gedaan wordt in de tijd van dit ‘traditionele’ Hollandse feest

De door de Gemeente ingestelde Ombudsman blijkt een farce wanneer zij haar werkgever op de vingers tikt. Hierover is het laatste woord nog niet gesproken

Dan blijft het natuurlijk een grof schandaal dat velen van ons bezighoudt: relatief jonge gebouwen moeten worden afgebroken omdat de technische installaties niet meer voldoen of dat ze niet meer in het stadsbeeld zouden passen. Volgens wie dan wel? Nieuwe ministeriegebouwen neerzetten in een tijd dat departementen inkrimpen. En dan te weten dat in elk gebouw nooit meer dan 50% bezetting is geregistreerd! In die overheidsgebouwen zelf is een nog belangrijkere discussie gaande: waar kunnen we roken? Daar blijkt de rookabri een oplossing te bieden. Het geld kan niet op als we ook nog eens het Binnenhof gaan beschermen: onder water! Het moet niet gekker worden. 
En straks gaat de mooiste bioscoop van Den Haag, Metropole Tuschinski die tegen de vlakte!. Er komen woonflats als we even niet opletten, want daar is zo’n behoefte aan in Den Haag!?! En ook als er nog geen bestemmingsplan is, dan toch maar alvast met afbreken beginnen zoals aan het Spui. 

Bouwwerken die ertoe doen zijn in Hagaz!ne vaak in vele stadia te volgen zoals deze brug over het Verversingskanaal speciaal bedacht voor de Norfolkline die binnenkort Scheveningen voor goed verlaat. Grappige acties van de gemeente bedoeld voor de veiligheid. En de negatieve ontwikkelingen in het verkeer door de aanleg van RandstadRail.

Maar er zijn natuurlijk ook positieve zaken te noemen. Zo kwam onze eigen ‘kanaaltunnel’ toch nog boven water. En is hij mooi of niet? Okay die honderd man lanterfanterende HTM-patrouille moet je even wegdenken, maar dan staat er ook iets moois en nog steeds droog! Ook kunnen we zelf aan de slag met dakopbouwen. Eerst mocht je nog geen duiventil zonder toestemming van de Welstandscommissie op je dak zetten; nu kan iedereen zijn eigen kasteel bouwen. 

Dan zijn er natuurlijk de sterfgevallen maar ook geboortes in de koninklijke familie. Daar krijg ik nog steeds geen perskaart voor, maar die hoef ik eigenlijk ook niet want zo maak ik wel de meest originele shots.

Kunst en cultuur zie je in de vorm van popconcerten, voorstellingen op het strand, beelden op het Voorhout, openingen van galeries of het spotten van beroemde filmsterren zoals Catherine Zeta-Jones

Ook in 2005 hoop ik toevalstreffers te hebben zoals de ontmoeting met de huidige directeur van de KLM die ik gebroederlijk kan opstellen naast het standbeeld van de oprichter van de KLM, Albert Plesman. 

|start|nu|wijk|top 5|internet|agenda|kunst|idee|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, uitgaan, internet ...
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine