hagazinevroeger.nl Hagaz!ne gadgets and ideas januari 2006
 
|start|nu|wijk|agenda|art|gadgets|specials|column|vind|
HAGAZ!NE
gadgets and ideas januari 2006
29.1.06
Van heinde en verre komen de Puch-fanaten zaterdag 28 januari 2006 de loods aan de Hellingweg in Scheveningen binnenrijden voor Puchs in alle soorten, kleuren en maten verzameld op de Boulevardde Kauwe Klauwe Puch Meeting 2006. Ze komen zelfs uit Harlingen hoor ik van Menno 'Puch'. En daar staan ze dan zondagmiddag met zijn allen enthousiast te zijn en klaar voor de gezamenlijke KKP-Route 2006. Geen woord over de ijzige kou. Erwtensoep uit de achterbak maar vooral de inwendige eeuwigdurende vlam voor De Puch houdt hen warm. Ook al wordt op het laatste moment gesleuteld; er is er niet één die stilstaat wanneer de 'wild bunch' vertrekt voor de Kauwe Klauwe Puch Route 2006. Meer in de Puch-special >>>

26.1.06
Zo lees je nog dat denhaag.fm dreigt te verdwijnen en is ze ook een tijdje verdwenen, of denhaag.fm is nu echt onder de mensen met haar studio in Haagse Blufze komt met dubbele slagkracht terug. In de promenade Haagsche Bluf is een dependance van de radiostudio van denhaag.fm sinds kort gehuisvest. Je kunt de presentatie in feite zo zien. Ik kon alleen geen deur vinden om binnen te stappen en was wat gehaast om dat uit te zoeken. Jammer dat je het actuele radiogeluid buiten niet hoort. Dat moet een kleine moeite zijn en vraagt meteen om veel aandacht van de voorbijgangers.

23.1.06
Verkeersborden blijven een leuk onderwerp voor HAGAZ!NE. Vooral de tijdelijk geplaatste borden leveren vaak een vrolijke situatie op. Nou ja 
vrolijk; als je maandagochtend over de Laan van Meerdervoort naar je werk fietst wil je eigenlijk niet met raadsels geconfronteerd worden. Want 

je moet so wieso stoppen om deze combinatie van borden te kunnen begrijpen
wat moet je nu doen als je op deze in de gauwigheid geplaatste combinatie van borden af fietst? Als je linksaf de middenweg oprijdt moet je als (brom)fietser afstappen, maar het blauwe gebodsbord dat voor deze gelegenheid op een bijzondere manier is opgehangen, dwingt je bijna om terug of zelfs rechtdoor te (brom)fietsen. En dat doen de meesten dan ook maar. 

15.1.06
Er ontstaat een tegenwicht in al het sombere nieuws dat de media vandaag de dag brengen. Internetsites zoals optimistisch.nl en nederlandpositief.nl zijn daar onder meer het bewijs van. Men wil meer aandacht voor goed nieuws in de media. Ook op tv is deze tendens gaande. Optimistisch.nl meldt dat deze week in Goedemorgen Nederland een nieuwe reportagereeks te zien is met de naam ‘De GMNL Goed Nieuws Show’. Maandag 16.1.06 is daar de bijzondere gebeurtenis aan de orde van een noodlijdende parochie die nota bene op Driekoningen een staaf goud van een gulle gever ontving die verder onbekend wenst te blijven. 

13.1.06
Het is een spannende tijd in medialand. Ik zie opvallend veel initiatieven voor het op papier beschikbaar krijgen van digitale informatie uit de regio. Wegener start een project dat zij 'digitale dorpspleinen' noemt in de regio Enschede en Haaksbergen. Waar heb ik dat meer gehoord maar dan in 1996? En startlog verzamelt weblogs tot één site in thema's met ook weer papier als eindstation , de 'Blogkrant'. Dat zal nog wat worden met die naam, want blogkrant is al een tijdje een soortnaam op het net. Ook in mijn directe omgeving hoor ik geluiden voor het wekelijks of tweewekelijks uitgeven van digitaal nieuws op papier. En dan heb ik het nog niet eens over de ontwikkelingen op tv.

11.1.06 
Journalisten zijn vaak trots dat ze begrijpen hoe iets in elkaar steekt. Dat zij een onderwerp ook werkelijk begrijpen is vaak noodzakelijk om de problematiek in een artikel of op het scherm duidelijk te maken. Maar dat wil nog niet zeggen dat ze precies moeten uitleggen hoe een flipper  werkt waarmee inbrekers zich ongeoorloofd toegang tot woningen kunnen verschaffen. Keer op keer toonde Editie NL op RTL4 hoe je het plastic flapje tussen deurpost en deur moest aanleggen om binnen te komen. Door het op tv te tonen weet je ook precies hoe soepel het materiaal moet zijn zodat het ook werkt. En zo kunnen zelfs de kleinste crimineeltjes fijn thuis oefenen voor later.

5.1.06
Rya, jawel zij van het bericht hieronder, nam deze foto op de ochtend van 1 januari 2006. En ze onderhoudsmensen van Deceaux ruimen de ravage op van vernielde abri'sschrijft: 'Daar staan toch gauw vier man de schade op te ruimen. Waarom, o waarom  neemt de firma Decaux met oudjaar geen voorbeeld aan de brievenbussen van TPG Post? De wanden van zo'n wachthuisje kunnen toch gedemonteerd worden? Nu staan de reizigers ook dagen in de kou voordat er nieuwe zijplaten in gezet zijn? KPN Telecom zou zijn telefooncellen ook kunnen demonteren; in een vernielde cel kan niemand bellen.' Nog fijner zou het zijn als de inrichting bij de vandalen thuis ook eens zo'n behandeling zouden kunnen krijgen. Lees ook eens dit bericht in Ravage nr. 6.

5.1.06
Nedstat heeft haar laatste statistiek bij HAGAZ!NE gelopen! Zonder mij te berichten schieten de laatste tijd reclame pop-ups door de blokkering van Vuurvos (Firefox) heen. Ik sprak met mezelf af dat als ik er ook maar één klacht over krijg, ik hem eraf zou halen. 'Geen stijl', vindt bezoeker en soms reporter Rya het. Ik ben het volledig met haar eens. Bij dezen dus! Vanaf vandaag 2006 geen Nedstat statistieken meer op HAGAZ!NE. Okay het was gratis, waarvoor veel dank, maar ik heb ook wel voor veel verkeer gezorgd. Mijn domeinbeheerder  Pine levert elke maand keurig een overzicht van de uniekebezoekersaantallen per pagina, per uur, per dag, per thema, noem maar op. En tussendoor kan ik er ook naar het actuele bezoek kijken. Dus Nedstat: adieu!

4.1.06
Je zou het zo niet zeggen, maar in schuurtjes, hoekjes van garages, thuis in de hal, onder aan Fluweleburgwal, einde van de 2005-tochtde trap tot zelfs in de huiskamer aan toe zijn de echte Puchfans hun ultieme vervoermiddel al aan het pimpen. Het laatste weekend van deze maand zaterdag 28 en zondag 29 januari 2006 zijn de Kauwe Klauwe Meeting en de Kauwe Klauwe Puchroute. En om alvast in de stemming te komen zijn er voldoende sites waar je een indruk van de voorgaande jaren kunt krijgen. Ik vind het nu al spannend.

|start|nu|wijk|agenda|art|gadgets|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, roddels en gadgets 
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine