|start|nu|wijk|agenda|art|gadgets|specials|column|vind|
HAGAZ!NE
januari 2006
23.1.06
De kranten blijven geïnteresseerd in het nieuws uit de regio maar vragen zich af waarom steeds Sacha Kester van de Volkskrant in gesprek over nieuws uit de regiominder mensen de krant kopen? Staat het nieuws dat men wil lezen er niet meer in? Zo nee, wat is dat nieuws dan wel wat ze missen? Daarover sprak ik met Den Haag verslaggever Sacha Kester van de Volkskrant. Het gesprek had plaats in de luisterrijke omgeving van Bodega de Posthoorn niet te verwarren met het gelijknamige op tabloid formaat verschijnende weekblad. Ook sprak zij met Julius Pasgeld en Paul Waaijers. Later deze week zal het artikel in druk verschijnen. 

20.1.06
Vandaag in de ADHD: Fanclub 'Barney' heft zich op. De site van Barney meldt dat de fanclub voor de derde keer aan schulden ten onder dreigde te gaan. Dat de fanclub zich opheft, heeft niets te maken (!) met het verlies van Barney tegen Snelle Jelle. Laat ik nou altijd gedacht hebben dat een fanclub in goede maar ook in slechte tijden zijn idool adoreert. En juist in deze periode dat Barney van de eerste plaats werd verdrongen, lijkt mij de steun van fans essentieel. Dames en heren v/h Barney-fans: hij staat nog wel ff op de tweede plaats op de wereldranglijst!

17.1.06
Popconcerten in het te bouwen ADO-stadion, een voorstel voor stageplaatsen voor allochtonen in het IJspaleis, een popconcerthal bij de Laakhaven, Bollywood van Amsterdam naar Den Haag en als we toch aan het shoppen zijn: het Boekenbal ook. Zie hier enkele gespierde uitspraken in het vierpartijendebat 'Jong zijn in Den Haag' in een volle Haagsche Kluis nu eens niet met dansend publiek maar met gemotiveerde jongeren. Oudere jongere Sjaak Bral grapte sprekers en insprekers aan elkaar. Die willen ook wel eens weten wat VVD, PVDA, CDA en D66 met jongeren voor hebben. Meer in de special >>>.

16.1.06
Soms kunnen dingen onverwacht snel gaan. Zonder dat ik van mijn plaats kom, krijg ik van de denhaag.org fotograaf Harry van Reeken, plaatjes binnen van een brand die nu (16.1.06, 14:36 hrs.) gaande is op v/h(!) Basisschool de Wereldwijzer in de Tasmanstraat. De brand ontstond in een klaslokaal en trok door naar de zolder van de spectaculaire actiefoto van brandweermanschool waardoor het vuur zich snel kon uitbreiden over de rest van het gebouw. Inmiddels is het dak ingestort. De brand was moeilijk onder controle te krijgen waardoor de hulp werd ingeroepen van brandweerlieden uit de regio. Na de plaatjes boven, op de sites te hebben gezet, spring ik op mijn fiets om ook enkele momenten vast te leggen. Ook om halfzes 's avonds draaien de brandspuiten nog volop Om aan de vraag aan bluswater te kunnen voldoen werd een blusslang over enkele honderden meters over de Laan van Meerdervoort geleid naar het Verversingskanaal. Doordat de slang de tramrails kruiste konden de tramlijnen 11 en 3 niet meer de bewoners van het bejaardentehuis worden met bussen afgevoerdrijden. In de namiddag werden de bewoners van het nabij gelegen bejaardentehuis voor alle zekerheid toch geëvacueerd. Komt de Tasmanstraatde laatste tijd niet opvallend veel langs in verband met het geplande opvanghuis voor drugsverslaafden? En waar rook is ... 

15.1.06
Echt gebeurd in Amsterdam.  Daar kun je op een tram af rennen terwijl de conducteur toch de deuren sluit, zo maken mijn dochter Mariëtte en Martijn vandaag mee. De tram kan gewoon nog niet weg omdat er een andere tram voor staat. Zij tikt dus tegen het raam waarna de conducteur geïrriteerd open doet en zegt: 'Mevrouw weet u wel dat ik nog maar veertig seconden heb om weg te rijden?' en nog meer voor een Haagse passagier onbegrijpelijke taal. Ze mogen wel naar binnen, maar als ze eenmaal achterin staan en de tram rijdt, klinkt door de luidsprekers: 'Mevrouw die net op de deur klopte: dank zij u staan er straks bij de volgende halte heleboel mensen te wachten die er niet meer in kunnen. Namens hen allemaal; hartelijk bedankt!'!?! Een opsteker voor trampassagiers in Den Haag!

13.1.06
Het blijft toch maar aansukkelen met de weersvoorspelling voor Den Haag West. Volgens mij zit Radio West toch echt in Den Haag! Vandaag vrijdag 13 januari 2006 tijdstip 13.30 uur blijft het volgens Radio West een grijze dag met hardnekkige bewolkingterwijl ik in Den Haag West een strakblauwe hemel zie. Gewoon een prachtige dag. De weerdeskundige van deze omroep moet in de kelder van het gebouw werken zonder daglicht. En dat is verboden door de Arbeidsinspectie. Als je toch goed met je werk bezig bent dan kijk je toch minimaal even naar buiten en dan zie je dat er geen wolkje aan de hemel is. Zullen ze er toch maar naar raden dan?

13.1.06
De zee geeft en de zee neemt. En Rijkswaterstaat speelt het spelletje mee. Dat al zou de liefdesverklaring nog wel goed in de verf staan; de tekst is bijna geheel onder het zand verdwenenblijkt wel heel duidelijk aan dit plaatje van de beschilderde strandpaal. Paal nummer 103 lijkt een stuk korter dan twee jaar geleden toen de liefdesverklaring er vers op geschilderd was. Enorme hoeveelheden toen zag de liefdesverklaring er nog fris uit.zand zijn in de tussentijd opgespoten op verschillende plekken aan het Zuider- en Noorderstrand. Maar de zee trekt zich er niets van aan. De ene keer is de tekst grotendeels vrij en een weekje of wat later is de tekst bijna onder het zand bedolven. Net als met de liefde; zal het nog 'aan' zijn?

11.1.06
Vandaag, woensdag 11 januari 2006, vraagt het Wijkoverleg Statenkwartier en twee individuele bewoners van de wijk de bestuursrechter om de sloopvergunning voor de Statenhal met onmiddellijke ingang te schorsen. Het Wijkoverleg vindt het verlenen van de sloopvergunning onrechtmatig en in strijd met algemene
beginselen van behoorlijk bestuur. Lees meer op de site Statenkwartier.net.

10.1.06
Toch mooi dat deze raamposter van de 4 van Den Haag op de winkelruit hangt van Primera aan de de poster van de 4 op de winkelruit van Primera Laan van MeerdervoortLaan van Meerdervoort bij de Conradbrug. En dan te weten dat Primera zo'n kleine 400 vestigingen heeft in Nederland, droom ik verder. Ik vind ook dat boeken in de directe omgeving van schrijvers waar deze wonen in ruime mate te koop moeten zijn. En nu ben ik druk op zoek naar een filmer of regisseur die ook vindt dat 'Écht niet te filmen!' het waard is verfilmd te worden.

1.1.06 
Zoals je al enige jaren  van mij gewend bent, Een strakke organisatie zorgt voor de perfecte opbouw van de enorme brandstapelheb ik ook deze keer wat 'vuurtjes met vreugde' afgefietst met een redelijk resultaat. Zoals de opname van het grootste vuur ooit aan het einde van de Houtrustweg. De Duindorpers moeten hebben gedacht, als we niet eens meer een vuurtje in de wijk - trouwens waar is de wijk - mogen stoken dan maar alle vuren tezamen op het Zuiderstrand. Een traditie van vader op zoon (zie foto). Onder heftige house muziek en na geploeg door veel nat zand schoot ik plaatjes van een indrukwekkend schouwspel. Of - hoe kan het zo klikken - de opname van een ontploffende spuitbus in het vreugdevuur van de Obrechtstraat en het meer statige vreugdevuurtje met champagne en al in de Banstraat. Bekijk ze hier allemaal >>> en ... alvast een heel creatief 2006 toegewenst met veel Hagaz!ne nieuws

|start|nu|wijk|agenda|art|gadgets|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, roddels en gadgets
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine