|start|nu|wijk|uitgaan|art|gadgets|specials|column|vind|
HAGAZ!NE
gadgets and ideas april 2006
29.4.06
Sponsor Koninginnenach, Hommerson loopt wel met een héél origineel promotiemiddel rond tussen het publiek. Een fotograaf met een 
elke honderdste afhaler van de gratis foto's bovendien een iPod cadeau
beeldscherm boven zijn hoofd bijgestaan door een assistente nodigt bezoekers uit te poseren voor een gratis foto. En als je als honderdste persoon je foto komt ophalen, krijg je bovendien een iPod mee naar huis. Dit en nog meer tijdens de jongste Koninginnenach.

26.4.06
Den Haag is de eerste gemeente van Nederland waar je via het internet je huwelijk kunt regelen. Ruim 600 paren van de ruim 1.900 huwelijken die het afgelopen jaar werden gesloten maakten van deze virtuele dienst gebruik. Dat is niet verwonderlijk omdat je op eenvoudige wijze alle zeven locaties kunt bekijken een keuze kunt maken tussen de beschikbare ambtenaren en de openstaande data en vervolgens de benodigde formulieren voor ondertrouw etc. kunt invullen.

26.4.06
De Gemeente Eindhoven ziet centrum Den Haag als lichtend voorbeeld. Eind april 2006 is de stad Eindhoven een week lang in real time online met Sense of the City. De gemeente Eindhoven (DMO) onderzoekt op een innovatieve manier de beleving van de stad door de ogen van haar bewoners. Gewapend met smartphones en GPSjes trekken 10 mensen hun eigen routes op de kaart van Eindhoven. Een week lang laten zij zien hoe zij de stad beleven. De routes, foto’s en commentaren kun je volgen op grote beeldschermen in de stad en op www.senseofthecity.nl. CityWorks vindt inspiratie bij: een stad als Bilbao, waar uit pure nood een fantastisch nieuw creatief leef- en werkklimaat ontstaat rond het Guggenheim museum van Gehry. De binnenstad van Den Haag, die zich in de afgelopen 10 jaar wist te ontwikkelen van een verouderd en saai centrum tot een modern en dynamisch centrum. Het Kanaal naar Zee in Den Haag, dat zich kan ontwikkelen van een verversingskanaal van grachtenwater tot een groene parkzone naar zee. Eindhoven is de eerste stad die met Sense of the City haar bewoners in real-time laat meepraten over de stad. Een echte Web 2.0 innovatie. De stad nodigt iedereen uit mee te werken in haar transformatie proces naar een creatieve brainport. Ik kan niet wachten tot CityWorks zo'n onderzoek start in Den Haag, ook al zijn we voor de initiatiefnemers al een inspiratiebron.

23.4.06
Als fietser rond de Grote Kerk kun je - als je niet uitkijkt - wel eens een flinke draai om je billen krijgen. Om te voorkomen dat er teveel auto's de tramroute nemen over de Riviervismarkt zijn door HTM elektronische flippers geplaatst. Op het 

hier is de tram net door de poortjes gereden. Deze blijven nog geruime tijd openstaan.
moment dat tramlijn 17 de bocht inzet vanuit de Torenstraat gaan de betreffende tramflippers open om de tram ongehinderd doorgang te verlenen. Minuscule verkeerslichtjes informeren de trambestuurder of hij door kan rijden of niet. 
deze zwart-witte tramwatchers staan op het punt om je zo van je fiets te slaan
Doordat de flippers betrekkelijk lang open blijven staan heb je als fietser de situatie niet direct in de gaten en kun je door de zwart-witte flappen zo van je fiets geflipperd worden. 

21.4.06
Als echte speurders zie ik twee medewerkers van de Dienst Stadsbeheer foto's maken van deze twee Kronans. Zij zien er uit als politieagenten maar zijn dat niet. Wat is het geval? Het blijkt 

Stadsbeheer op jacht naar Kronons
dat slimme uitgevers van gratis promotieblaadjes als '070-magazine' dit soort fietsen met een krat op drukke plekken in het centrum neerzetten om hun blaadjes uit te verspreiden. De fietsen op dit plaatje echter zijn aangeschaft omdat de eigenaren maar al te vaak hun fietsen gestolen zagen en nu hopen dat deze opvallende fietsen met rust zullen worden gelaten. De heren stadsbeheerders waren zeker aan het oefenen. Want de Koningin Emmakade is beslist geen centrum en trouwens: is deze slimme manier van verspreiden verboden soms?
Op deze manier kun je goed graits verspreiden
Kijk heren, om deze fiets gaat het waarschijnlijk. Bedankt Akbar voor het toesturen van deze foto die gemaakt werd op de Laan van Meerdervoort.

18.4.06
Scheveningen bij nacht is met de lichtreclames op het Casino net een grote lichtstad. De flitsende beeldkrant strooit een macht aan lichtreclames over de voorbijgangers heen. Kortom het moedigt

sommige reclames zetten de openbare weg in het daglicht
de kustplaats aan te bruisen. Af en toe komt er echter een reclame voorbij die zoveel licht afgeeft dat het de boodschap overstraalt en het complete kruispunt Gevers Deynootweg/Baduisweg in het daglicht komt te liggen. Dat zal de adverteerder niet voor ogen hebben gehad toen hij het advertentiecontract tekende. De makers van de lichtreclame of de digitale aansturing kunnen wel een beetje dimmen. Een boodschap is onderweg.

17.4.06
Ook al eens gedacht je eigen podcasts op je site te plaatsen? Dan gaat hier mogeljk een wereld voor je open. Odeo.com maakt in no time een perfecte podcast van een geluidsbestand zonder dat je ook maar iets meer nodig hebt dan een microfoontje. En dat zit meestal al op een webcam. Wanneer je je eerste podcast gemaakt hebt kun je ook weer op deze site de html-code vinden die je aan je eigen site moet toevoegen zodat i-Pod bezitters zich op jou kunnen abonneren. En klaar ben je. 

16.4.06
Hoe vreemd kan het lopen in de natuur. Schreef ik in februari nog over de dodelijke tattoo op de bast van deze kastanje; blijkt deze helemaal niet 

duidelijk zijn op de inzet de knoppen te zien van deze 'zieke' kastanje
zo ziek als wel door de specialistenverondersteld wordt. De boom loopt op dit moment enthousiast uit over al zijn loten en er is slechts een klein deel dat niet aanslaat. Dan kan hij toch gewoon gesnoeid worden en blijven staan?

13.4.06
Vreemde voertuigen trekken me altijd. Zo ook deze Bug Rider die ik op de Koningin Emmakade zag staan. Als je dit buggy-achtige voertuig ziet, 

je koopt hem in doos en zet hem zo in elkaar, de Bug Rider
denk je niet meteen dat het is toegestaan hiermee op de openbare weg te rijden. Toch is dat wel het geval. Je koopt hem in doos voor zo'n vierduizend euro, zet hem zelf in no time in elkaar en hij haalt een snelheid van 95 km. per uur. En je rijdt er toch even anders in dan in die 45 kilometer karretjes. Misschien een aardig idee voor de komende zomer? Op deze site is te zien hoe het in elkaar zetten verloopt.

6.4.06
Tijdens evenementen zoals Koninginnedag of een jaarmarkt, ligt er meestal meer vuilnis naast de 

prullenbak dan erin. De capaciteit van de vaste vuilnisbakken op straat is dan domweg te klein. Een nieuwe eenvoudig te monteren uitbreiding, Pakezel genaamd, maakt daar een eind aan. Door montage van de Pakezel hangt er aan weerszijde van de normale afvalbak een extra vuilniszak. Daarmee stijgt de capaciteit met maar liefst 240 liter. Tijdens de aanstaande Koninginnedag in Amsterdam wordt de Pakezel ingezet. Informatie bij Delta Products.

1.4.06
Dûh!?! Focus-in.nl, de oudste ontmoetingsplaats op internet (zeggen ze  zelf), heeft een reeks 1 april grappen online gezet. Mensen kunnen zelf via de site vanaf vandaag de 1 april grappen aanmaken. De grappen worden zaterdagochtend 1 april verstuurd. 1 Touch screen test 2 Illegale MP3tjes legaliseren 3 Erfenis alsnog claimen 4 Uw meterkast is geld waard. Op de speciale singles community van Focus-in - MVlife.nl – staan ook nog 1 april grappen, speciaal gericht op singles, dating en aanverwante onderwerpen zoals: Alleenstaande ouders dienen voogd te regelen, TV dating programma heeft jou geselecteerd en reistoeslag singles wordt terugbetaald. Een persbericht uitgeven over 1-aprilgrappen?!? Sommigen zullen nooit begrijpen wat een 1 aprilmop inhoudt! 

|start|nu|wijk|uitgaan|art|gadgets|specials|column|vind|

Kritisch Haags, kunst, roddels en gadgets 
Hagaz!ne: altijd wat nieuws!

gratis bijblijven?

start Hagazine